hesabın var mı? giriş yap

  • bu açıklamanın daha vahim tarafı "millet şimdi araba almıyor ,almasınlar!" şeklindeki pespaye cümleyi de sarfetmesidir.hem bir itiraf millet beklemeye geçti hem de millete tepeden bakan esnaf kurnazlığının dışa yansıması,bekçi olmayacak adam ülkede bakan olmuş.

  • pipisini yara bandıyla bantlayan 3,5 yaşındaki yeğenimi binbir zorlukla bu durumdan kurtardıktan sonra soruyorum:
    -neden yaptın yavrum bunu?
    -artık işemek istemiyorum.*

  • basligi acanin yan masadakilere muhabbete ac olduklari icin olayin kismen mesru oldugunu ve hosteslerin ifadelerine guvenilmeyecegini ima ettigi olay. sene 2015 elin evli heriflerinin dovup tecavuz ettigi kadinin sikayetini kapatmaya calisan baska herifler var. hala guvenle konaklayamayacaginiz sehirler var cunku eli yuzu duzgun otellere gelen mevki sahibi bazi ayilar yemek yerken sohbet ettiler diye yan masadaki insana salyalanabiliyor ve saldirabiliyor. o mevkiye de herkes gelemiyor. demek ki okumusluk mevki meslek falan insani insan yapmaya yetmiyor, saglamasini da yapmis olduk.

    edit: imla
    edit: basligi acan sadece haber metni kopyalamis demissiniz ama basligi acan kendi yorumunu silmis. ben bu entryi o dogrultuda guncellemeyecegim, arz ederim.

  • kadınlar adamı bildiğin taciz etmişler. adam belli ki yürüyüşe çıkmış. köpeklerden dolayı "yürüyemiyoruz yolda" diyor. bu kadınlar ise gidip adamı taciz ediyor.

    bir de utanmadan adama hem tekme atıp hem de karşılığını görünce hedef göstermişler. adam keşke kaçmak yerine üçünü de kovalasaydı. adamın kadınları daha beter yapmasını istedim yalan yok.

    edit: ben de "nereden hatırlıyorum bu derneği" diye düşünüyordum. ismi aşina gelmişti. sonra hatırladım. gaziantep'te köpeklerin saldırıp yaraladığı kızın ailesine dava açan dernek bu. bu derece ruh hastaları işte.
    (bkz: pitbull'un yaraladığı kızın ailesine dava açmak)

    edit 2 : olayın öncesini gösteren video yayınlanmış.
    (bkz: seferihisar'daki köpek kavgasının içyüzü)

  • büyük kaosa yol açacak bir uygulamadır. trafiği azalmak şöyle dursun tam tersine artıracaktır.

    örneğin 40 kişilik bir işbankası ataşehir servisi kalktığında, o 40 kişiden en az 20'si arabasıyla gelmeyi tercih edecek. 1 araçtan tasarruf sağlayayım derken, 19 ilave araç sokacaksın trafiğe..

    nasıl bir düşüncedir, anlamak mümkün değil. her aktarmada ayrı ücret basılan toplu taşımadan kazandıkları paralar az geldi anlaşılan..

  • yukarıda parça parça yazılmış. ben birleştireyim.

    soğuk sıkım tanım olarak tek bahçeden, erken hasat zeytinin yere düşmeden, beklemeden toplanarak taş değirmende çekirdekleri ile birlikte öğütülerek daha sonra hasır çuvallarda ezildiği bir yöntemdir. bu yöntem kullanılırken verilen su 27 dereceyi geçmez. geçerse soğuk sıkım olmaz. bu yöntemle üretilen yağ hasırların arasından sızdığı içi sızma zeytin yağı olarak da adlandırılır.

    bu yöntem fabrika üretimine uygun değildir. zira soğuk sıkım ilk mahsüldür ve bu kadar mahsülü toplayıp bundan endüstriyel olarak yağ üretecek bir yöntem yoktur. soğuk sıkım ancak geleneksel ve küçük çaplı üreticilerin gerçekleştirebileceği bir yöntemdir. şöyle ki: soğuk sıkım bir mahsülün başka mahsül ile karışmadan üretildiği, hemen sıkıldığı bir yöntemdir. dolayısıyla birçok mahsülün karıştığı, bekletildiği ve seri olarak üretildiği bir sistem soğuk sıkım değildir. ürünün nefaseti değişmektedir.

    bir diğer unsur ise ısıdır. 27 derece üstü ısıtılarak üretimi yapılan zeytin yağları antioksidan özelliğini yitirir ve aslında zeytinyağı olmaktan çıkar. soğuk sıkım zeytinden daha az yağ almak anlamına gelmektedir. ısı yükseldikçe mahsülden alınan yağın oranı artar. kalitesi düşer. soğuk sıkım ilk mahsülden sıkma ile yağ çıkarmak olduğu için, bir fabrikanın soğuk sıkım yapabilmesi için binlerce bölgeden tek tek ilk mahsülü alması, bunu da geleneksel yöntemlerle soğuk olarak sıkması gerekmektedir. bu maliyet açısından mümkün değildir. dolayısıyla sızma zeytinyağı endüstriyel bir ürün değildir. üretimi buna müsade etmez.

    zeytinyağı aslında bir meyve suyudur. taze sıkılmış portakal suyunu market raflarında görebilir misiniz? göremezsiniz! işte market raflarında gördüğünüz sızma natürel 0.5 asitli zeytinyağları da aslen soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı değildir. karışık mahsülden elde edilen, fabrikada 200+ derecelerde ısıtılarak hacmi arttırılmış ve asidi düşürülmüş yağlardır. zeytinyağının faydalı özelliklerini taşımazlar.

    ne yapmalı?

    küçük, yerel, bildik ve geleneksel yöntemler kullanarak üretim yapan üreticiden almalı. bunu yaparken de hijyen koşulları iyi araştırılmalı. plastik, açık bidonlardan uzak durulmalı, yol kenarı, güneş altı satıcılarından uzak durulmalı. mümkünse kapalı tenekelenmiş temiz ürünler tercih edilmeli.

    ayrıca (bkz: #71440011)

    not: ayvalık. hamdibey - çınarlıcami - yenihamamyanıspor.

  • birisine kendi seçmeni bile rte diyor, birisine kendisinden nefret eden seçmen bile ata diyor. varsın neler döndüğü belli olmayan, sonucunu mal sürüsü cahillerin belirlediği seçimi rte kazansın. aslında nihayetinde kimin galip olduğu başlıktan bile anlaşılıyor.

    zorunlu edit: başlığı açan troll entrysini sildiği için başıma kalmış bu utanç verici başlık. tanım yazalım da adet yerini bulsun: karşı devrimci göd kıllarının kendi kendilerini tatmin etmek için uydurdukları en son kavramlardan birisi. gülücüğe odaklanın ipneler.