hesabın var mı? giriş yap

  • 2019 yazındaki muhteşem free agent market ortamından sonra bu sezon zorlu bir senenin sinyallerini hissedebilecek olan şampiyon.

    a.d. opsiyonunu kullanıp serbest kalacak ve lakers ile imzalayacak. herkes bunu bekliyor. rich p.. , pardon, lebron james'in müşterisi olan davis'in başka yere gitme şansı yok. bu durumda lakers'ın ödeyeceği yıllık maaşın 35 milyon dolar civarında olacağı beklenen durum. ha bu arada lakers, elinde 2 tane s-tier franchise player olmasına rağmen ligde salary ortamlarında en çok para harcayan 16. takım. yani oldukça iyi bir idari yıl geçirdiler.

    ancak onlar için olay davis'in tutulması değil. lakers'ın durumu biraz farklı bir zorluk barındırıyor:

    1 - rondo ve kcp sorunu : rajon rondo ve kcp bu takımda lebron ve davis'den sonra hiyerarşide 3-4 sırasının sahipleri. green eşşeği ve kuzma tembeli sağolsun, son durumları gerçekten "epik". neyse, rondo ve kcp free agent market ortamını test edip başka kontrat bulurlarsa -ki kcp oldukça olası- lakers'ın uzun sezonu topu yere vurabilen ve dış şut da bulabilen bir 3. skorer arayarak sürdürmesi riskli. kcp'nin danny green gibi 15 milyon yıllık bir kontrat zorlaması olası. mevcut kadronun yetenek düzeyini ilerletmeleri gerekirken bu iki isim de elden giderse lakers normal sezon ve playoff'lar için risk barındırmaya başlar.

    2 - takas piyasası : onlar hep (daha doğrusu lebron) 3. all-star'ı istiyor ancak ellerindeki takas malzemeleri de green, kuzma ve caruso. üçünü toplasan demar derozan'ı bile alman zor :) bir şekilde kuzma'nın yanına bir kontrat dengeleyici (bu green olur sanki) ittirip bir isim almak mümkün olabilir ancak hem kuzma hem de green çok değer kaybettiler. ikisini verip 18-20 milyonluk bir kontrat almak ama bu paralara "iş yapan değerli bir parça" almak çok zor. klutch sports'un da huzursuzluk çıkarıp "lakers'a gitmek istiyorum" diyeceği müşterileri de bir yere kadar :p

    burada sıkça çıkan derrick rose haberleri var. derrick rose gelirse rondo'nun gidişini ve bazı anlarda kcp'nin faydalarını kısmen alabilirler ama özellikle kcp ikamesi bekliyorsa rose ile lakers ancak babayı alır!!! rose topu ona verdiğinizde etkili ve lebron'la topu ne kadar paylaşacakları bir muamma. rose lakers'a giderse 32 yaşında bir isim olarak bir sonraki kontratına da undervalued şekilde girmesi çok yüksek ihtimal. rose için kötü lakers için iyi takas olur ama lakers'ın ihtiyacı olan şey tek başına rose değil ve onun sunduklarının bir kısmına lakers'ın ihtiyacı olmayacağı için de rose'un küsüp işi savsaklaması, performansını düşürmesi de bir ihtimal. "20 dk oyna, 8-9 oyun kur ve ayrıca sana top gelirse oynarsın" planı rose için biraz verimsiz.

    3 - pota altı : evet davis bir titan, o efsane bir oyuncu ama 82 maç + playoff'lar için ya dwight howard'ı ya da başka bir oyuncuyu takıma almaları lazım. howard bu defa minimum kontrattan 2.5 milyon'a imza atar mı bu da bir bilinmez. yine de lakers için en az korkutucu olan şey pota altı sorunu. javale mcgee çok fena dağıttı yanlız. onun odaklanması lazım biraz daha...

    peki lakers free agent market ortamından adam alamaz mı ?

    tabii ki de alabilir ve alacak. ancak onların alabileceği potansiyel isimlere ilişkin sanki sorunlar var :

    - fred van vleet : kendisinin 9 haneli bir kontrat imzalamasını bekliyorum. bu da lakers'ı şu an için adaylar dışına çıkarıyor gibi.

    - bogdan bogdanovic : bu herifi alırlarsa ellerindeki takas imkanlarıyla da beraber 1 yüzük daha "sökerler" ama gelmesi çok zor çünkü piyasası cidden şu anda çok yüksek. 17-18 en az alır yıllık....

    - joe harris : bu adamı çok severim ve keşke kyrie leşliğinden kaçıp herhangi bir takıma gitse... o takım lakers olursa lakers green takası dahil pek çok şeyi yapma şansını yakalar. küçük ama etkisi büyük bir iş olurdu bu adamı almak ama nets tutar sanki bunu.

    - wesley matthews : büyük ihtimal minimum kontrat sınırlarındaki dandik kontrattan çıkıp markete girer bu durumda da lakers'ın kendisini 3&d olarak alması olası.

    - austin rivers : eğer o da düşük kontratından çıkarsa lakers kadrosunda rotasyonda iş yapabilir. houston'da harden'dan dolayı eline top gelmesini beklemeye alışık ancak topu yere de vurabilen bir isim.

    - demar derozan: kontratından çıkacak deniyor ancak 29.000.000 $ kontrattan çıkacak adama toplamda 50 milyonluk 3 yıllık kontrat falan veremezsiniz. derozan bana çok zor gözüküyor.

    - tim hardaway jr: kontrattan çıkarsa taliplisi çok olur ancak gelirse çok şık imza olur.

    - goran dragiç : bu adam nereye gitse orası için iyi haber. ancak 34 yaşında olsa da 19 milyonluk kontrattan çıkmış doğu şampiyonunun play-off skor liderini almak biraz zor olabilir. 3 yıl 40 milyon civarı bir kontrat yapıştırırsa dragiç isterse minnesota'ya gitsin -30 derecede oynasın. şöminede nakit yakar...

    - davis bertans : bu adamın lakers oyunu içinde verebilecekleri sınırlı ancak pelinka böyle herifleri sever.

    - danilo gallinari : bu adam da lakers'a ilaç ancak o da 20 milyonluk imzaları unutsun artık :) yine de 3 yıl 50 milyon seviyelerinde bir imza zorlayacağı için lakers'ın kendisini radara alması olası. dragiç'e göre daha garantili bir imza olur.

    - ibaka, hernangomez, bazemore gibi isimler imza atarsa fayda verir net ama bunları da tutacaklar sanki...

    jerami grant'i saymadım çünkü lakers'a gelmesi bence imkansız. bunlar dışında portis (new york kendisini sallarsa) muscala, ennis gibi isimleri 9. 10. 11. oyuncu olarak alabilirler ancak bu isimlerin katkıları minimum olur.

    uzun sözün kısası free agent market lakers için kısıtlı, o kısıtlı markette başka takımlar da belli oyuncuları isteyecekler ve lakers'ın takas imkanları da sınırlı. özellikle kcp giderse onun yerine işe yarar bir isim gerekiyor. kadroyu biraz daha geliştirmezlerse şampiyonluk ihtimalleri bu sene daha az olabilir.

    debe edit : ekşide nba konularında eşşeklik etmeye yemin etmiş tipler dışında burası bence çok kaliteli kimi yazarlar barındırıyor. hatta spor alanında da... ekşiden çıkma nba muhabbetleri dinlemek ya da izlemek isterseniz size buradan bir yol yollamak istedim bu defa : yeraltı her zaman özeldir...

  • - annesi "valide"; babası "peder"dir.
    - peder "inşaat" işindedir.
    - herkese "kardeşim" dese de arkadaşları ve garsonlar "bilağder"dir.
    - nargilesi "elmalı"dır.
    - "marlboro light" içer.
    - "araba anahtarı" cebine sığmaz, masada durur.
    - gardırobunda annesi tarafından jilet gibi ütülenmiş "beyaz gömlek" olmazsa olmaz.
    - etrafındaki bütün kadınların adı "yavru"dur. yavruları almak farzdır.
    - ævieytor "güneş gözlüğü" saç modelinin tamamlayıcısıdır.
    - "kafa tokuşturmayı" sever.
    - "mekan sahibi"ni tanır ve mekanın sahibinin kendisini çok sevdiğini düşünür.
    - "geçen gün yine" çok içmiştir. (o kadar "çok" içmesine rağmen hala ağzına içmeyi öğrenememiştir.)
    - bir işiniz düşerse kesinlikle "halleder".
    - genel olarak hayatında "sıkıntı yok"tur.

  • uzaktan kumanda ile yapılan bondvari hareket. öyle arabadan iner inmez hemen kilitle tuşuna asılmıyorsun. birkaç adım atıyorsun, sonra ne arabaya, ne kumandaya bakmadan, klick işi bitiriyorsun. sanki uzaktan kumandalı bomba ile arabayı havaya uçuran bir casussun o an. karizmatik bir trip.

  • doğruysa çok sevindiğim karar. başkasının eğlencesi ve gösterişi için gece 12ye kadar kafamız sikilmeyecek artık.

  • arkadaşlarıyla buluşmaya çakarlı aracı ile emniyet şeridinden yardırarak giden, iyi parti milletvekili lütfü türkkan'ın kızı dilara türkkan'dır.
    link

    bir ara pek çok bürokratla birlikte bu vekillerin de çakar hakkı kaldırılmıştı . ama güzide meclisimiz bunu kabullenir mi, 3-4 ay sonra ak partili bir vekilin teklifi ile bir torba yasanın içine bu haklarını geri almayı sıkıştırıverdiler.

    tabi ki güzide ülkemizde vekile, valiye, müdüre, bürokrata tanınmış hak eşine, dostuna, çoluğuna, çocuğuna, 7 sülalesine de tanınmıştır. ne diyeceksin ki?

    edit: lütfü bey twitter'daki son tweetinin altında konuyla alakalı soru soranların tweetlerini gizlemiş. bakalım bir açıklama yapacak mı.

  • alenen aptallık yapan kadındır. kocamın ayaklarını gerekiyorsa yıkarım, sağlıktır hastalıktır.

    ancak beni böyle çekip sosyal medyada yayınlarsa dalga geçer gibi, ağzına sçarm.

  • sanırım bu yıllar 90'ların sonları ile 2000'lerin ortaları arasında yaklaşık 10 yıl devam eden bir dönemdi. sonra herkes kendi evine bilgisayar almaya başlayınca o güzel dönem de artık mazide kalmış oldu.

    o zamanlar şimdiki gibi kafeler sinek avlamazdı. misal biz oturacak masa bulabilmek için öğlen 12'den önce kafeye ulaşmaya çalışırdık. öğleden sonraları ise kafeler o kadar kalabalık olurdu ki kafe sahibinin tuttuğu sıra kağıdına ismimizi yazdırırdık. sırada bekleme süresi bazen 2 saati bile bulurdu. kafelerin bazıları atariler, normal oyun bilgisayarları ve sadece internet kullanımlık bilgisayarlar olarak bölümlere ayrılırdı.

    yine bu dönemin başlarında kulaklık diye bir icat pek yaygın olmadığı için internet kafelerin içinde son ses açık bilgisayar ortamı mevcuttu. fareler, klavyeler desen kirden kabuk bağlardı tabiri caizse. hele o toplu mekanik fareler... az sinir etmemişti bizi.

    "32 kişilik dust kuruldu, isteyen girsinnn", "pusmak yok", "ekran yapma aq", "rest çek", "impulse'yi aç" gibi efsane counter-strike replikleri inletirdi salonları. 4-5 kişi ile yapılan age of empires ii the conquerors multiplayer'ların ise tadından yenmezdi. tat demişken; o klavyenin yanına serilen gazete parçasının üzerinde yenilen simit ise internet kafe atmosferinin en hoş ayrıntılarından biriydi.

    the settlers'lar, heroes might and magic iii'ler, delta force'lar, red alert'lar midtown madness'lar, cm serileri, fifa 99-2000'ler, vs. en kral oyunlarıydı buraların.

    son olarak leş gibi sidik kokan tuvaletleri de unutmayalım.

    demem odur ki ben bile en az 3-4 yıldır bu yerlere hiç uğramadım. çocukluğumuzun eğlence merkezi olan buraları bu şekilde görmek biraz üzüyor beni. çoğu kafe de zaten playstation salonlarına çeviriyor kafeleri.

    neyse başkan bağırıyor: "17 bittiiii." kalkmam lazım...

  • düşüncesini ifade eden tutuklu gazetecileri serbest bıracaksınız.
    toplumda ayrışmayı körükleyici şeyler yapmayacaksınız.
    hep kendiniz yemeyeceksiniz.
    yakınlarınızı işe almayacaksınız.
    bütün ihaleleri yandaşlarınıza vermeyeceksiniz.
    insanların giyimleri hakkında infial yaratacak yaralayıcı açıklama yapmayacaksınız.
    başı açık insanları tecavüz edilebilir şeklinde yaftalamayacaksınız.
    halkı kin ve nefrete sürüklemeyeceksiniz.
    devletin içine sızıp bütünlüğüne kasteden ve onu yıkmak isteyen terör örgütlerine yardım etmeyeceksiniz.
    forloop der ki; memlekette imam hatip merkezli değil akıl tabanlı eğitim vereceksiniz.
    carlosspicywiener der ki; görüşlerini begenmediginiz memurlara mobbing uygulamayacaksiniz.
    camiden adidas caldim bol geldi der ki; sayistay raporlarinin akibetini, örtülü odenekleri, deprem vergilerinin nereye gittigini ve mit tırlarını aciklayacaksiniz.

    bütün bu yaptıklarınız için 'bağımsız yargı' önüne çıkacaksınız.

    kalanlarınız olursa oturup konuşuruz.