hesabın var mı? giriş yap

  • ceket önü saygıdan dolayı değil takım elbise giymenin usulünden ötürü iliklenmelidir.

    ceketinizin düğmesi otururken mutlaka açık olmalıdır, karşınızda kraliçe dahi olsa.

    ayaktayken de her daim kapalı olmalıdır. 2 düğmeliyse üstteki; 3 düğmeliyse ortanca (kesin), üstteki (tercihen) iliklenir. en alt düğme ne yelekte ne cekette iliklenir.

    ayrıca konudan bağımsız olarak kravat takılıyorsa en üst gömlek düğmesi mutlaka iliklenmelidir. yok "beni sıkıyo, ben sevmiyorum" falan diyorsanız, takım elbise giymeyiniz. zaten sıkıyorsa belli ki yanlış beden almışsınız.

    her şeyin bi şeyi var. bu yazısız kurallara riayet etmek bir görgü ve özen göstergesidir.

    düzeltme: riayet yerine sirayet yazmışım cahil gibi. ben olsam şu entryyi dikkate almazdım o hatadan sonra. (: 'birbasi' uyardı sağ olsun.

  • üsteğmen: içinizde elektrik mühendisi varsa bir adım öne çıksın?
    ksd acemi asker: emret komtanım
    üsteğmen: bundan sonra koğuşun ışıklarının açılıp kapanmasından sen sorumlusun!
    90 tane ksd er: kıs kıs kıs
    üsteğmen: ulan yıllardır bu espriyi yapmayı bekliyodum.
    90 tane ksd er: puhaaahah

  • 20 metre önümde patladı. sigara içiyodum. 3 metre uçtum yere. ablamın aldığı saatte gitmiş. beynim sarsıntılı sadece kıl payı hayattayım.

    edit: biraz kendime geldim. evime geçtim şuan.
    işyerinin aşağısında sigara molasına çıktık bi abiyle. aklımın ucundan bile geçmezken hemen az ötemde büyük bir alev topu gördüm. bambanın basıncıyla yere düştüm hemen. gözlerim karardı. kulaklarım duymuyordu. beraber sigara içtiğimiz abi yerde şoktaydı. onu görünce kendime geldim. hadi kalk kaçalım burdan diyerek hemen ara sokağa daldık. kısa bi süre sonra geri geldim. etrafta parçalanmış etler duryordu. polislere içeri girmem lazım telefonum herşeyim orda, ailemi aramam lazım dedim. ama sokmadılar tabi. her yer tahliye olmaya başlayınca geldi eşyalarım.
    nedense çok etkilenmedim. alıştırıldık çünkü buna. ölmediğim için seviniyorum sadece. sanki ölen insanlar normalmiş gibi. az önce bana yol soran adam öldü belki de. ne garip demi. bombacının canı 10 adım daha atmak istemediği için hayattayım. işte bu kadar garip.

  • bir gün noterlere acıyacağım hiç aklıma gelmezdi. yazık, 2-3 yıllık gelirleri ile ancak ev alıyorlarmış. yardım kampanyası filan mı düzenlesek.

  • tek süper kahramanımız keloğlan, o da ölüm döşeğindeki prensesi tarhana çorbasıyla iyileştirmeye çalışıyordu.

  • sözlükten bir avukat ön ayak olursa, sözlükteki atatürk'ü aşağılayıcı yazıları kapsamında pazartesi suç duyurusunda bulunacağım, keza üniversitesi ve öğretim kadrosuna da e-mail ile bilgilendirme geçeceğim.