hesabın var mı? giriş yap

  • 2023 için göz boyayan tayfanın, seçimleri kaybedeceklerini anladıkları anda ceplerindeki paradan da olmamak için yavaştan kaçması diye yorumladım.

  • bazı arkadaşlar kapalı teyzenin de bira içmesine şaşırmış fakat o döneme göre şaşılacak bir durum değil. benim 5 vakit namaz kılan anneannem de evlendiği dönemde evlerinde kasa kasa bira olurmuş ve akşam yemeklerinde 1-2 tane içerlermiş*. aslında günümüzde kola'nın yerini tutuyormuş diyebiliriz. ayrıca fotoğraf 1933'te çekilmiş. bilmeyenler için: bira 1974'de içişleri bakanlığı talimatı ile alkollü içki olarak sayıldı, daha öncesinde bu statüde değildi.
    (bkz: lanet olası 1974)

  • 2023 edit: 2016'da bu entry'i girildiğinden beri hiçbir çözümü olmamıştır bu olayın. o dönemler lisedeydim ve bunun bir hata, düşüncesizlik olduğunu düşünüyordum ama 7 yıl boyunca böylesine bir olayın çözülmemiş olması akp belediyelerinin kedileri azaltmaya yönelik bir politikası olduğunu düşünüyorum. şu anda konya'da yaşamıyorum ve bir ilişiğim yok, eğer bu konuyu tekrar belediyelere taşımak isteyenler varsa iletişime geçilebilecek kişilerin nick'lerini buraya yazabilirim:

    kapaklarının tasarımından dolayı genellikle açık bırakılması ve boyutu yüzünden, kedilerin ölmesine sebep olan çöp kutuları.

    öncelikle: içerisinde kalan bir kedinin fotoğrafı konteynerin dışarıdan görüntüsü konteynerin derinliği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz

    fikir olarak güzel olabilir, ama ortada büyük bir problem var. bu çöp kutularının kapakları genelde açık bırakılıyor. hatta gördüğüm bazı yerlerde kapaklar direkt sökülmüş. ve konteynerin derinliği dolayısıyla -resimde de görüldüğü üzere- bırakın buraya düşen bir kedinin, insanın bile yardım almadan çıkabilmesi imkansız. konteynerin temizliği de haftada bir defa olduğu için, giren kedi oradan çıkamayıp ölecektir.

    şu an konya'daki havayı bilenler bilir. dışarıda diz boyu kar var, o hayvanların halini düşünmemiz ve bir şeyler yapmamız gerekiyor. o konteynerlerin içerisinde ölen her hayvanın vebalini üzerimde hissediyorum. farkındalık yaratmamız gerekiyor.

    basit bir kapanma mekanizması ile bu sorun çözülebilir. ve bu sorunu çözebilirsek eğer, bu yapabileceklerimizin sadece bir göstergesi olur. birlik olmamız gerekiyor ve desteğinize ihtiyaç var. bu başlığı gündemde tutmak ,şu kampanya'ya imza atmak ve bimer'e bireysel şikayette bulunmak yapabileceklerimizden birisi.

  • 1997 yılıydı. o dönemde liseyi kazanmıştım. liseye girişte sağlık raporu istenmişti. velhasıl o raporu almak için bakırköy devlet hastanesine gitmem gerekiyordu. fakirlik işte, annem öyle bir para verdi ki muayenelere yola yemeğe yetecek mi bilmiyorum.

    yolda sürekli inşallah çok fazla masraf tutmaz diye içimden geçirdim. hastanede biraz masraf çıktı haliyle. ben paralarımı hesap ederken karnım o kadar açıkmış ki anlatamam. hastanenin önündeki büfeye geldim:

    ben: abi simit kaç para?
    büfeci: ... lira
    ben: peki meyvesuyu kaç para?
    büfeci: ... lira
    ben: o zaman bi simit alayım abi
    büfeci: meyvesuyu vermeyim mi?

    hayatımın o anı sanıyorum kendimi en gariban en yalnız hissettiğim andı. büfeden simit alırken beni gören orta yaşlı bi bayan daha sonra yanıma gelip "ben sana meyvesuyu alayım mı oğlum" demişti en anaç haliyle. beni bi ağlama aldı ama anlatamam sözlük. (bkz: bu da böyle bir anımdır)

  • (bkz: kutsal demlik)
    (bkz: bertrand russell)

    "eğer ben dünya ve mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakınçağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir engizisyon yargıcıyla bir randevu alınırdı."

  • öncelikle altın alıyorsanız ne alıyor olduğunu çok iyi bilmeniz gerekir.

    altın dünyasındaki çakallıkları bilmeyen birinin art niyetli bir kuyumcuya denk gelirse çarpılması o kadar kolay ki ruhunuz duymaz.

    1- 22 ayar altın 916/1000 saflıkta olup, bankalarda açılan hesaplar ise 995/1000 saflık karşılığıdır. yani kuyumcudaki 22 ayar altın fiyatı ile bankanın kote ettiği fiyatı karşılaştırıyorsanız, o kuyumcudan doğrudan çıkın yoksa çok sağlam çarpılacaksınız diyebilirim.

    2- altının saflığı ancak tecrübeli göz ve kulağa sahip aynı zamanda elinde gerekli ekipman bulunan kişiler tarafından anlaşılabilir. örneğin bileziği eksper kontrol ederken keser ve saflığı test eden sıvı ve taşı bileziğin dış sathına değil, keserek açtığı kesitine uygular. çünkü bileziğin içinde düşük değerli maden kullanılıp sonra üzerine altın kaplanabiliyor.

    3- külçe altında ise saflığı test etmenin yolu ayar evinden geçer. eksperler dahi külçe altını doğrudan almayı genellikle tercih etmez.

    4-sertifikalı altın aldığınızı düşünüyorsanız bahsettiğiniz sertifikanın ne olduğunu bilmeniz gerekir. lbma'ya akredite rafinerilerin külçelerini almanızı öneririm.

    5- çeyrek tam gibi darphane üretimi veya sertifikalı külçe almıyorsanız, yani işçiliği düşük bilezik veya yatırım için hurda altın alıyorsanız bilin ki tamamen size bu altını satan kuyumcunun insafına kalmış durumdasınız. 22 ayar ile 14 ayar arası farkı gözle anlarsınız ancak ara değerde bu amaçla üretilmiş bir altını hiçbir şekilde anlayamazsınız.

    bunu tüm kuyumcular sizi çarpar gibi düşünmeyin, söylemek istediğim her meslekte olduğu gibi işini hakkıyla yapan ve yapmayanlar olabilir.

    ben kendi adıma altın alışverişi yapmak için kendimi bilgi anlamında yetersiz hissediyorum. sonuç olarak ben işim gereği kuyumcuların arasına girdiğimde arka planda ne kadar çok detayın olduğunu ve çarpılmanın çok kolay olduğunu fark ettiğimden banka dışında yatırım amaçlı altın almam diyebilirim.

    fiziki altın istiyorsanız doğrudan lbma'ya akredite rafinerilerinden (iar, nadir vb) veya kurumsal kuyumculardan veya uzun süredir bildiğiniz kuyumculardan almanızı öneririm.

    son olarak aldığınız altını güvenli diye kuyumcuya emanet etmek veya üzerinden kuyumcunun size faiz ödemesi gibi teklifler gelirse bilin ki bu teklif ilk size gelmedi ve sonu çok acıklı olabilir.

  • bu tespite göre almanlar suyu bile ithal ederek yaşamalıydı. e ama öyle olmuyor.
    onların modelini mi denesek? mesela liyakatli siyaseti.

    edit: imla
    tanım: siyasilerin hatalarını örtmek için polyannacılık yapması örneklerinden biri

  • benzer başlığı geçen hafta da açıp aynı entryi girmiştin.

    (bkz: `(#137591438)`)

    tek bir merkezden güdüldüğünüzü ve paralı asker olduğunuzu bu kadar belli etmeyin.
    rekor enflasyon dediğin yıllık %8'miş. rakam vermiyorsun bilerek türkiye'nin rezilliği ortaya çıkmasın diye.

    %150 ile %8'i kıyaslaman harikaymış, hadi o zaman türkiye'de almanya'nın verdiği maaşı tl cinsinden versin asgari olarak ?

    (bkz: `(#138110458)`) ikinci sayfadaki bu entryi buraya bırakıyorum. bizim devletimiz de bu tür yardımlar ve kolaylıklar yerine haziran veya temmuz ayında elektriğe yeni bir zam düşünüyor.

    %150-200 enflasyonu, doların 16 euro'nun 17 oluşunu normalleştirip, bu sürece nass ve faiz sebep enflasyon sonuç inadıyla geldiğimiz unutulmasın. tek bir sorumlu kişi ve sorumlu parti var. chp'nin hataları çok ancak son 1 aydır chp hükümet,akp muhalefetmiş gibi algı yaratıp çılgınlar gibi chp karalanıyor.