hesabın var mı? giriş yap

  • her pata pata sesi duyduğunda kafasını kaldırıp “aligopter” geçiyor diye sevinen rahmetli dedemdir.

  • geçmiş olsun. hiç çekilmiyor böyle tipler.

    bizim insanımız bir türlü anlayamadı şu hayat pahalılığının asıl sorumlusunu. domates pahalı diye manava kızan insanlardan ne bekliyorsun gerçi.

    matematik bilmeyince, ekonomi bilmeyince ve sığır gibi yaşayınca işte adamın ortaklaşa böldüğü benzin fiyatına fırsatçılık bu dersin. tam bir aptalmış.

    kadın elalemin arabasına ucuza binmek istiyor ve buna bir şekilde hakkı olduğunu düşünüyor. bu kadar kafasız işte. böyle tiplerle tartışmak kadar vakit kaybı bir şey yok.

    bir de bunlar engellemeden önce ya da gitmeden önce son bir laf sokar "gezegenden silinin" gibi. o nedenle böyle salakça argümanlarla gelenlere kibar ve iyi niyetli davranmayacaksın.

    zaten hak edecek biri olsa öyle salakça bir argümanla gelmez. baştan açıklamasız net olmaz diyeceksin gitsin kendi kocasının canını sıksın ya da anasının babasının.

    ayrıca adamın yakıt dışında görünmeyen bir sürü masrafları ve riskleri var. mesela arabası eskiyor bir defa, bu artık yakıt kadar önemli bir husus. ayrıca bir kaza olsa, sana bir şey olsa, adamın bir tarafından kan alırlar, arabasını altından alırlar, hapse girer. bu riskleri adam senin boklu 50 liran için neden alsın be kadın? bir gram kafası çalışmıyor ya bu insanların.

  • okulda bilgisayar labaratuvarında iki tane tiki kız yan yana oturmuş facebooklarını karıştırıyorlar.

    - ayyyy bu kim be yaşlı?
    - yok ya can o ya... var ya kıvırcık saçlı...
    - allah allah... aaa bak biri daha o adam?
    - aaa aaaaa... hesaplarını mı kırmış acabaaaa kendi resmini koymuş her yere
    - ayyy bilmem ki benimkini kırmasın daaa

    (bahsettikleri hrant dink'in resmidir)

  • oluşumunda genetik, yaşam tarzı, dolaşım bozuklukları vs. olmak üzere pek çok faktörün etkili olduğu, her yaştan, milletten ve kilodan kadında görülebilen illet. şimdi size vereceğim tüyolarla bu engebeli musibete ağzının payını verebilirsiniz. tamamen ortadan kaldıramasanız da görünümünü büyük oranda azaltabilirsiniz.

    1- yediklerinize dikkat edin. çok katı ya da sınırlayıcı diyetlerden yana değilim zira devamlılıkları olmuyor. ancak tatlıyı ve gazlı içecekleri hayatınızdan büyük oranda çıkarmanız lazım. canınız tatlı isteyince meyva, içecek istediğinde ise maden suyu, kefir ya da kombuça için.
    2- hareket ve spor. yürüyün arkadaşlar, sadece dış görünüşünüz için değil sağlığınız için de. bunun yanında spor da yapın. fitness salonlarına yazılmayı pek tavsiye etmiyorum zira gidilmiyor üzerine paranızdan oluyorsunuz. ilginizi çeken bir spor dalı bulun, yüzme, tenis, yoga, pilates, dans vs. vs. seçenek çok! unutmayın vücudunuzdaki selülit oranını azaltmak için kas yoğunluğunuzu arttırmanız gerekiyor.
    3- dolaşım sorunlarını ortadan kaldırmak. her akşam yatağa yattığınızda ayaklarınızı duvara dayayarak tavana dikin ve 5-10 dakika boyunca bu şekilde durun. iyi gelecek. bunun haricinde hemen bir at kılı fırça edinin ve duş almadan önce yaklaşık 20-30 dakika boyunca kalbinize doğru, yani aşağıdan yukarıya selülitli bölgeyi fırçalayın. yeter mi? yetmez!!! duşa girdiniz, yıkandınız sıra şok tedavisinde. suyu önce dayanabileceğiniz bir sıcaklığa getirip tüm vücudunuza tutun. ardından en soğuğa ayarlayarak buz gibi bir duş alın. bu tüm vücudunuzun dolaşımına katkıda bulunacaktır.
    4- bakım. duşunuzu aldınız, soğuk suya doydunuz. sıra kremlenmede. besleyici bir kremle -vücut kremimi kendim yapıyorum ben- yine aşağıdan yukarıya doğru hafif hafif masaj yaparak vücudunuzu nemlendirin.
    5- stresten, uykusuzluktan ve aşırı kahve tüketiminden olabildiğince uzak durmaya çalışın.
    6- selülit oluşumu hormonlarla doğrudan alakalıdır. sadece selülit değil, rahim ağzı kanseri ve yumurtalık kanseri de östrojen hormonunun düzeyiyle ilgilidir. dahiliye'den randevu alın, o sizi endokrinoloji'ye sevk edecektir. burada kadınlık hormonlarınızın seviyesine baktırabilirsiniz.

    tüm bu dediklerimi yaptıktan sonra yavaş yavaş değişimi göreceksiniz. benden söylemesi.

  • büyük resmi görmekte zorlananlar için açılan kurs. kara kalem derslerini ünlü büyük resim üstadı melih gökçek verecek.

  • son zamanlarda çok sık karşılaştığım bir durum. türkler'den sonra ruslar, polonyalılar, almanlar ve ukraynalılar gelir. bunun sebebi de bu ülkedeki oyuncuların zerre ingilizce bilmeden oyuna girip, toxic davranışlarda bulunmaları ve hilenin dibine vurmalarıdır. almanlar ingilizce biliyor ama onlar da çok fazla hileye başvuruyor.

    bu online oyunların en önemlisi olan (bence) ve takımın (dolayısıyla topluluğun) en çok önem arz ettiği oyun csgo, son zamanlarda iyice sapıttı. eskiden de bir hile sorunu vardı ama oyun ücretsiz erişilebilir olduktan sonra delilik seviyesine ulaştı bu sorun. maçıma gelen hilecilerin çok büyük bir kısmı türk. karşıya bir takım geliyor, 5 kişi türk hepsi de hile. rankım da düşük değil lem seviyesinde 5 kişi prime olarak giriyoruz. demoyu izliyorum adam yere baka baka gidiyor. lem seviyesinde adam yere bakar mı? bunlar bir de legit olanları. legit olmayanlar direkt spinbot açıyor döne döne vuruyor. legit oynamaya çalışanlar da chat'ten bizim takımın sinirini bozmaya çalışıyor. hayır, ulan hile olduğunu anlamasak neyse de karşısındaki adamı da kendi gibi silver sanıyor salaklar. (silver'lara bir şey demiyorum, tecrübeyi kastediyorum.)

    hile kısmı dışında çok uyumsuz bir milletiz. bazen yan lobilerden türkler'le giriyorum. adam kendi takım arkadaşına demediğini bırakmıyor, karşı takıma da demediğini bırakmıyor, oyunun içine edip gidiyor. sırf oyun bozmak için oyuna giriyorlar sanki.

    velhasıl kelam online oyunlarda durum böyle. bu aptallar bizim adımızı kirletiyorlar, bu sebeple oyunda türk'üm dediğin an "muted" diyor adam. yapacak bir şey yok. ülkenin çoğunluğu seviyeyi gösteriyor zaten. bu yüzden steam hesabımda hem ülke görünmüyor hem de "nerelisin?" diye sorarlarsa troll cevaplarla geçiştiriyorum. üzücü bir durum.