hesabın var mı? giriş yap

  • mükemmel bir herif ya, gece gorusu programını arayıp baglanması yetmiyormus gibi hande firata "e biraz sus da aciklama yapayim" demis bir kraldir.
    hazir aramisken turk medyasinin ne kadar acinasi bir halde oldugundan bahsedip; ayni zamanda fetonun iadesi icin amerikaya resmi bir basvuru yapilmadigini da ifsa ederek telefonu kapatmistir.

  • eğer gerçekse mükemmel bir cesaret. borç batağına saplanmadan evlenmeye müsaade etmeyen topluma karşı güzel bir duruştur bu.

  • ülkede nasıl bir tersoluk varsa azıcık adele yapanları dereceye sokuyorlar.
    aydemir akbaş'ı göndersek 3. olur amk.

  • zordur, yorucudur. bu grubun içinde olan birisi olarak şunları belirtmek istiyorum;
    annem ve babam bu dunyaya getirdiği ve ellerindeki en iyi kosul ile buyuttugu için içimde olusan minnet duygusu ve anne-baba sevgisi ile düşüncelerim, yaşam tarzım hep çatışır. bu konularla hep uğraşmak zorunda kalırım. hele bı de deizm ve agnostisizm felsefe düşüncelerine yakın iken ailem uzulmesin die bazı konularda yalan söylemek zorunda kalırım ya da haberleri olmaz. ailem ile daha çok kısa süreli bı araya gelirim o da özlem gidermek için. bu durum özellikle ailesi ile rahat, paylaşım içinde olan, mutlu insanları gördüğümde bazen üzer. ayrıca bu durum yuzunden farklı bı şehirde üniversitede okumak istedim ve okudum da.(iyi ki de yapmışım bu arada bence hayatımın kirilim noktalarından)ama kendimi çok yalnız hissettim. memlekete geri dönmemek icin iş imkanı çok olmayan bı şehirde zor kosullarda hicbi destek olmadan ve mezun olduğum bölümün iş imkanı çok olmamasına ragmen iş bulmak için yirtindim. cok sinandigim konular olmasına rağmen şanslıydım çünkü güçlü bir karakterdim. güçlü bir karakter olmasaydım şu an eminim psikolojik problemlerim olurdu.

    bu durumun içinde olanlar eminim çoktur, hele şu an ekonomik problemlerin boyutu çok sıkıntılı seviyede olsa da hayatta mutlu yaşamak için cabalamayi bırakmayın ya da elinizdeki koşulları kabullenip her konuda tekamülü bırakmayın.

    edit: akrabalarımın da yüzde doksanı çok muhafazakar olduğu için paylaşımım çok kısıtlıdır çoğu uzun zamandır beni görmez hatta anneme beni sormayı bile bırakmışlar:). ufku açık benim gibi düşünen ya da dini içinde yaşayan kuzenlerim görüştüğüm tek akrabalarım diyebilirim:)

    edit 2: ailenizi üzmeyin.

  • tespit degil bu yapmak istedigim,
    sairlik kim ben kimim?
    kursam cumleleri devrik devrik,
    anlatim bozuklugundan yarragi yerik.

  • "siz bir şey yapmazsanız köpekler size durup dururken saldırmaz" diyen gevşek ağızlılar henüz gelmedi mi başlığa? ben bu tarz videoları empati yapmadan izleyemiyorum ve içim parçalanıyor. başıboş sokak köpeklerine karşıyım.nokta.

  • uzun yolda ekseriyetle otobanda önünüze kedi köpek çıkarsa, hayvanlara çarpmamak adına kendi hayatınızı ve trafikteki diğer insanların hayatlarını tehlikeye atacak şeyler yapmayın. eğer süratli iseniz manevra yapmak çok ciddi riskler barındırır. aracınız takla atabilir, şarampole yuvarlanabilirsiniz, karşı şeride geçebilirsiniz. tüm bu risklerden kaçınmak için vicdanen kötü hissedecek dahi olsanız hiç fren yapmadan hayvana çarpın. okuyanlardan bazıları içinden büyük küfredecek ama emin olun doğrusu budur. hızınız görece düşükse manevra yaparak kurtulabilirsiniz. ama saatte 120-140 km ve üzeri bir hızdaysanız kesinlikle çarpmayı tercih edin. aracınızın ön tamponu, belki farlarınız hasar görecektir ama canınızı ve çevrenizi minimum tehlikeye atmış olacaksınız..

    edit: konuya dair çok sayıda destekleyici mesajlar geliyor. daha fazla kişiye ulaşması için bazılarını ekliyorum.

    **hocam ben serviste çalışırken kaportadan çıkan bir fluence test etmiştim, kaportadaki atölye şefi arkadaş bu araç bir cana kıydı demişti ve şaşırmıştım. dediğiniz gibi sadece ön tampon değişti ve salıncakta onarım gördü araç, şehirlerarası yolda olmuş kaza, araç çekicisiz kendi gelmişti servise. işçilik dahil 5-6 bin lira gibi bir kaydı oldu serviste 4-5 gün(randevusuz ve yoğun yaz sezonunda geldiği için) kaldı ve gitti. o hızlarda ani frenler ve manevralar çok daha fazla hasara ve can kaybına sebep olur.

    **60 ile köpeğe carpti arkadasim. arabaya carpmis kadar arac dagildi. carpma konusunda söylediklerin tamamen dogru bu arada. sadece hasar kisminda yanlissin. kuşa carpsan radyatörüne kadar dagitir mermi gibi.

    **almancıyım ve kesinlikle buradaki öğretilen ve tavsiye edilen de aynı yönde. hatta burada sık sık geyikler oluyo otobanda. söylenen şu: farları kapat, direksiyonu iki elinle sıkıca düz tut ve frene aban. belki eklemek istersiniz ve daha fazla hayat kurtarırız. iyi günler

    ** birebir başıma geldi ben çok ucuz atlattım hızım 100 du maksimum. bence 100+ diye güncelleyin :)

    **bir keresinde bursa'dan kayseri'ye araç takasına gidiyodum. otobanda kocaman ölü şişmiş köpek denk geldi ışıklandırma ölü bölgeydi. ortaladım ama takur tukur ses gelmisti. arac şehirde lifte bir kalktı altı panel boydan boya kan :(

    **köpek kemikleri inanılmaz sert ve ağırdır, arabanın canına okur fakat çarpmayayım derken başkalarını öldürmek çok daha kötü. üç defa çarpmak zorunda kaldım hepsinde pişmanım ki normalde atıl durumdaki kedi köpeği alır beslerim. 7 tane oldular ellerinden öperler :) illa çarpacaksanız ortalamayın

  • yillar once, bir otobus yolculugu sirasinda, sereflikochisar civarinda, arka koltuktaki ikilinin konusmasina kulak misafiri olunur:

    - o beyazligin uzerindekiler ne oyle, aa ne ilginc! (tuz golu uzerinde yuruyen insanlari kastediyor)
    + hani bakiyim, nerde? aaa cidden cok ilginc, ne ki onlar?
    - bilmem, penguen herhalde.
    + haa cidden ya. penguenler...ay ne sirinler!

    ben: omfg