hesabın var mı? giriş yap

  • geçmiş zaman...mahalle bakkalının önü...orta yaşlı bi amca tık nefes bakkala girer:

    - benim karı buraya geldi mi?
    -- yoo?
    - hah iyi, ekmek falan alırsa bana yazma!
    -- niye?
    - karı başkasına kaçmış...

    :))) (tek derdin bu olsun be amcam)

  • "...cem yılmaz'dann espriii bombardımanıııı... çapkın komedyen kameralarımıza yanında sevgilisiyle görüntülenince neeee dediiiii..."

    - cem bey dışarı çıkmışsınız bu akşam?
    - evet, birazdan da içeri gireceğiz.

    "amaaağn tanrıığm, bu ne bombardımandı... bu ne güldürü şenliği, bu ne espri yağmuruydu... her bir kahkaha bir pirzolaysa şarküteri açacak kadar olmuştuk... ilahiii cem yılmazdııı... kameralarımızda bir kahkaha tufanı, bir festival vardııı... hebelek de hübelek, güvegüve cüvelektiiiii..."

  • dünyanın en büyük bankaları çinli diye çin süper güçmüş. yalnız bunu yazan arkadaş bir ayrıntıyı unutmuş, bu bankaların tamamı para basıp yol inşaatlarına filan kredi veren, devletin bir cebinden alıp öbür cebine para koyan devlet bankaları ve nüfusu 1,5 milyara yakın bir ülkede tekel olup para basan devlet bankalarının büyük olmaması zaten sürpriz olurdu. çin ekonomik büyümesini canlı ve olduğundan büyük göstermek için para basıp o parayla da içinde bir kişinin bile yaşamadığı ama onlarca gökdelenden oluşan hayalet şehirler kuran ve sonra o parayı bankalarında "asset" (malvarlığı) olarak gösteren şişirme ekonomiye ve sürekli manipüle edilen bir para birimine sahip bir ülke.

    http://www.cnn.com/…ina-ordos-ghost-town/index.html

    https://internationalbanker.com/…-problem-bad-debt/

    adamlar 10 bin kişinin yaşadığı ve spor takımı bile olmayan şehirde 70 bin kişilik stadyum yapmışlar çünkü kağıt üzerinde ekonomik büyüme göstermek için sürekli bir şeyler inşa etmek gerekiyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=pbdes_mxmnm

    nüfus tabi ki önemli ama nüfusun belli bir seviyede olması lazım. nüfusla tek başına süper güç olunuyorsa türkiye avrupa'nın en güçlü ikinci ülkesi olmalı, hindistan da dünya'nın en güçlü üçüncü ülkesi olmalı. nüfus tabi ki üretim olduğu kadar tüketim demektir ama tüketim yapmak için para lazım. çin'in nüfusunun %95'i fakir olduktan sonra ne kadar tüketim yapabilir ki? çin'in 10'da biri nüfusa sahip olan japonya bile çin'den daha büyük bir pazara sahip çünkü halkı para harcayabiliyor. "nüfus demek tüketim potansiyeli demek" diyorsun ya, bunun çin'de geçerli olması için ortalama halkının 10 kat filan zenginleşmesi lazım.

    hyundai'nin çin'e bir sürü borcu var denmiş. çin ekonomisinde de tüm ekonomiyi yerlebir etme potansiyeline sahip kayıtdışı ve görünmez borç var. o ne olacak? çin'de bankada kayıtlı olan borcun 10 katının kayıtdışı olduğu ve hayalet kentlerdeki boş binalara bağlı olduğu biliniyor. bugun dünyada borçsuz ekonomi mi var?

    http://www.reuters.com/…port/china-collateral-fake/

    http://money.cnn.com/…china-debt-economy/index.html

    https://www.nytimes.com/…es-china-economy-debt.html

  • 5 ocak 2017 izmir adliyesi saldırısı sonrası, hafta sonu olmasına rağmen, izmirdeki eğlence mekanlarının ortak aldığı kararla kapalı kalmalarının sloganı.

    ne bir genelge, ne bir emir. sadece sağduyu. seviyorum bu memleketi.

  • allah kimseyi; 'gezi eylemleri' sırasında #dolar 1.88'den 1.92'ye çıktı diye "ekonomiyi batırdınız" diyecek kadar alçak; dolar 1.92'den 7.30'a çıktığı halde tek kelime etmeyecek kadar haysiyetsiz, şerefsiz yapmasın...

    amin deyu verin bre müslümanlar.

    edit: dolar 30 tl amq. gene biz terörölele onlar vatansever.

  • tarot destesi, bugünkü haliyle 22 adet büyük arkana (veya majör arkana) ve 56 adet küçük arkana (veya minör arkana) olmak üzere toplam 78 karttan oluşur.

    dolayısıyla tarot destesi, büyük ve küçük arkana adındaki iki farklı destenin karışımından oluşmaktadır. tarot kartlarının anlamları, dağıtıldıkları sırada ters veya düz gelmelerine göre, belli bir açılımdaki yerlerine göre değişebilmektedir.

    tarot sözcüğü ilk olarak 1500 civarlarında italyancada "tarocchi", fransızcada "taraux" şeklinde görülmüştür. bunun arapça "tarh" (çıkarma, koyma, bırakma) sözcüğüne dayandığı düşünülmektedir.

    büyük arkana destesi kartlarının her birinin standart bir numarası vardır ve geleneksel olarak roma rakamları ile gösterilirler. rakamlar 1’den değil, sıfırdan sayılmaya başlanır. sıfır (0) numaralı kart mecnun kartıdır. dolayısıyla büyük arkana kart serisinin matematik ve rakam yazımında sıfır kavramının avrupa’da yayılması sonrası günümüzdeki şeklini almış olduğu bellidir. sıfır, yani arap rakamı kullanılmasına rağmen diğer rakamların roma rakamı olmasının sebebinin, özellikle venedikliler'in arap rakamlarının üzerinde çok kolayca tahrifat yapılabileceğini keşfetmeleri ile epey uzun bir süre muhasebe işlemlerini roma rakamları ile yapmaya devam etmeleri olabilir. zaten büyük arkana kartları 14. yüzyılda italya'da trionfi oyunu (kozlu oyun) adıyla ortaya çıkmıştır. büyük arkana destesinin kartları, çeviriye veya tarza göre isimleri biraz değişmekle birlikte şöyledir:

    0. mecnun (joker, bazen deli de denir)
    ı. büyücü
    ıı. azize
    ııı. imparatoriçe
    ıv. imparator
    v. aziz
    vı. aşıklar
    vıı. araba
    vııı. adalet
    ıx. ermiş
    x. kader çarkı
    xı. güç
    xıı. asılan adam
    xııı. ölüm
    xıv. denge
    xv. şeytan
    xvı. kule
    xvıı. yıldız
    xvııı. ay
    xıx. güneş
    xx. mahkeme
    xxı. dünya

    küçük arkana ise kendi içinde 16 saray kartı, 40 takım ve 4 seri kartından oluşur. bu dört seri kılıçlar, kupalar, asalar ve tılsımlardır. her seri 1-10 arası numaralanan kartlara sahipken (takım kartları), vale (veya prens), şövalye, kraliçe ve kral kartlarıyla tamamlanır (saraylı kartlar). küçük arkana destesinin kökeni olarak orta asya ve uzak doğu gösterilir. küçük arkana destesinin saraylı kartları arasından şövalyeleri çıkartırsanız, tam bir iskambil destesi elde edersiniz. (bkz: tarot kartlarıyla iskambil oynamak)

    küçük arkana destesini oluşturan 4 seri ve çok genel anlamları aşağıdaki gibidir:

    kılıç takımı genel olarak kişinin kendini tanıması, sınırları belirlemesi veya bu sınırları aşması hakkında yorumlar içeren kartlardır.

    degnek takımı (asalar da denir), ilk yaratıcı enerji ve bir oluşumu başlatan ilk hareketin ve ekilen ilk tohumların temsilcisi olan kartlardır.

    tılsımlar (bazen para takımı da denir), belli bir yatırımı, bu yatırımın sonucunu veya yatırım fırsatlarını belirten kartlardır. bu yatırım gerçekten meslekle bağlantılı, belki de para olabileceği gibi zaman ve duygu yatırımı da olabilir. bu yüzden tılsımlar serisini “paralar” olarak adlandırmak yanlıştır.

    kupa takımı, yine sezgileri ve duyguları sembolize etmek durumunda tılsımlar ile benzerlik taşırlar, ancak burada bilinçli bir sevgiden değil, tamamen bilinçsiz hatta bilinçaltı sevgilerden bahsediyoruz. ahenk varlığı ve yokluğunu belirten kartlardır.

  • 50 li yaşlarda günde 2 paket sigara tüketen bir abimiz var.10 yıldır tanışırız,bir kere bile sigarayı bırakacağım,bırakmayı düşünüyorum dediğini duymadım.son zamdan sonra 1 haftadır sigara içmiyor.dev araştırmanın sonuçlarına katılıyorum.

  • olmayan rezalettir. rezalet puanı 1/10.

    p.s: sinyal mükemmel bir hatadır, sinyal efsanedir

  • - <oğul> bak baba sen bana hadım olamazsın dedin, gittim parayı bastım oldum...
    - <yaşlı baba> yevrieem ben saena hadım olamazsın demedim adam olmzımızı mızımızı...
    - <oğul> hay sıçayım senin çemçük ağzına. mıyır mıyır ne dediğin anlaşılmıyo be!

  • sonra doğu dünyası niye gelişemiyor? e sikinden başka yere kan gitmiyor da ondan.

    önce mesaj yoluyla hakaret edip sonra da ispiyonlayan ezikler için gelen tanım editi: eleştirilmesi bazı cibiliyetsizlerin zoruna gitmiş tecavüzdür.