hesabın var mı? giriş yap

  • 80 cm'den 240 cm'e kadar,6 okkadan 180 kiloya, çift ayaklı, 4 nallı, toynaklı, toynaksız türlü mahlukatla birlikte olmuş bir insanım ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim: var böyle bir şey. kısa boylu kızlar yatakta daha aktif. gerçekten aktifler, çok aktifler. eeee bu kadar. zaten ben de birlikte olduğum mahlukat kısmına dikkat çekmek için yazdım bu entry yi. selamlar olsun hayvanlar alemine, nebatata...

  • can dündar ın evinde bi gece sabaha kadar neşet ertaş dinlendi. rakı içildi ama kimse sarhoş olmadı. olgun şimşek bi türkü okudu neşet baba ağladı. beni dedi ölünce garip anadolumun insanına sarın. sonra uzun adam geldi cenazesine. önce cenaze namazını bekletti. sonra cenazeyi halk' tan ayırdı korumaları. o' nu var eden garip anadolu insanı vasiyetini yerine getiremedi, dokunamadı ona. sonra uzun adam geldi. cenaze nin yanına gülerek geldi. gördüm. bi şiir okudu neşet e ait değil. düzelttiler. kaç yıl gurbette kaldı bu adam. kim yüzünden? cenazesini seçim aracı olarak kullanılan fikir yüzünden. sonra gitti kalan müzik in sahibi hasan saltık getirdi almanya dan. neşet ' i. artık aşıklık geleneği yok. mahzuni şerif ve neşet den sonra son buldu. ama ölen neşet değil biziz. çünkü dinlemiyoruz. dinletmiyoruz. hem neşet ertaş ölür mü ulan? +nasılsın?
    -iyiyim, sen?
    +neşetsiz.

    ayrıca, arkadaşlar özür dilerim ama benim neşet ertaş ile rakı içmişliğim var.

  • "cardiffe handikapli 1 verdim tüpgazi açtim çakmakla evin içinde dolaniyorum"

    ek: cardiff ilk yarı 1-0 mağlup.

  • + anne iyi ki biz sakat olmamışız
    - neden sakat olacaktınız ki?
    + akrabalar evlenince çocukları sakat oluyomuş
    - biz babanla akraba değiliz ki?..
    + değil misiniz?
    - hayır değiliz.
    + sen utanmıyo musun yabancı adamla aynı yatakta yatmaya?

  • otobüste ineceğim durağa yaklaştığımda tuşa bastıktan sonra başka birinin beni tuşa basarken gördüğü halde gelip göz göre göre aynı işlemi tekrar yapması. lan arkadaş neyin kafasındasın şeffaf değilim lan ben, bastık işte amk bir kere yapmak yetiyor zaten şu işi. ne yaptım da o 45 dakikalık yolculukta tanımamana rağmen bana olan güvenin sarsıldı anlamıyorum.

  • gülmüyorlar, hayattan keyif almıyorlar, üretemiyorlar, ilerleyemiyorlar, bilimsel anlamda herhangi bir kavrayışları yok, sanatçı yetişteremiyorlar, adaletin ve insani değerlerin ne olduğuyla ilgili en ufak bir fikirleri yok, doğayla birlikte yaşayamıyorlar, yoksullar çünkü itiraz etmiyorlar ...

    tüm bunları yapamadıkları gibi, yapabilen herkesten de nefret ediyorlar: öldürüyorlar, yakıyorlar, kriminalize ediyorlar ve ağızlarında hep şu laflar: kültürümüzde yok, haram, günah, onlara benzemeyelim, kafirler gibi olmayalım vs. vs.

    yücelttikleri şeyler ise belli: cinayet, hırsızlık, katliam, yalan, ikiyüzlülük...

    bu ülkede çocuk sahibi olanlara sabırlar diliyorum.

  • benim artık ne söyleyecek sözüm, ne yapılacak yorumum var. bundan sonra siyasi konulara kesinlikle bulaşmama kararı aldım kendi adıma.

    millet haburdan bayraklarla girerken, istanbulun göbeğinde pkk bayrakları asarken "çözüm süreci" diyen hükümet, "kandırıldık" diyen şehir yapılanmasına ve binbir tür bomba imalatı, istihbarata izin veren "valilere dokunmayın dedik" diyen hükümet, terör örgütüyle kol kola olan hdp ama suçlu gene chp.

    "bakara makara"yı chp li bir vekil yapsaydı, milyarlarca doların ses kayıtları chp li vekilin azından kayda alınmış olsaydı, "biz izin verdik çözüm olsun diye, kandırıldık" cümlesini chp kursaydı ne olurdu?

    arkadaş bu ülkenin insanı aklını kaçırmış. bu kadar basit ve net. yağmur yağsa, eşşek ossursa chp den biliniyor. chp çok mu ak pak, ot bok beni ilgilendirmiyor ayrıca, konu da bu değil zaten.

    benim derdim gözüyle gördüğünü, kulağıyla duyduğunu inkar edecek kadar "garip"leşmiş (sanırım en basit en saygılı tanım bu olur) bu toplumda benim söyleyecek bir sözümün kalmadığı.

    ben artık bu olan biteni anlayamıyorum. ben artık insanların bu geldikleri "bizim adamlar ne yapsa doğrudur"culuğu kaldıramıyorum. ben artık bu nefretle baş edemiyorum.

    son olarak üzülerek söylüyorum, çocukken istanbula taşındığımızda malatyadan bizi ziyarete gelecek dedem "ne getireyim sana" diye sorduğunda, toprağını kavonoza koy getir diyecek kadar, her milli bayramda ofisin önüne 5 e 8 bayrak asacak kadar zamanında milliyetçi olan ben, artık kendi insanımı sevmiyorum.

    --- spoiler ---
    chp milletvekili mehmet tüm, nusaybin’de şehit olan uzman çavuş aycan özdilli için dün düzenlenen cenaze töreninde, yanına gelen bir vatandaşın saldırısına uğradı. tüm’ün yanına yaklayan vatandaş, “teröre destek veriyorsunuz, senin bu törende ne işin var” diyerek tüm’e yumruk attı.
    --- spoiler ---

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/…mruklu-saldiri-40081122

  • açılın arkadaşlar ben geldim.

    ortam çok komik. bizim sözlükçüler olayı gezi direnişine çevirmiş resmen bir taraf direnişçiler, diğer taraf çomarlar. birisi yazmış '10 milyon tether basıldı, 1-2 güne piyasaya girecek. hold durun bitcoin yükselecek '.
    taksimdeyken 'kadıköyden 50bin kişi yola çıkmış geliyor' geyikleri vardı, ona benzettim.
    bir başkası da 'cme vadeli fonlarının bitişine 2 gün kaldı bıdı bıdı' yazmış. cme 3 gün dirensin hükümet düşecek hehe

    öbür taraf daha fena 'geberin eylemciler. biz evimizde uslu uslu otururken siz burnunuzdan büyük işlere kalkıştınız. ne işiniz var sokakta. sürünün pis eko. teröristler' diyor.
    herneyse.

    arkadaşlar bu bitcoinin büyük hızla yükselmesi değil miydi herkesi endişelendiren? lale balonu grafikleri değil miydi bunun patlayacağına dair olan argümanınız? ben daha önce de bitcoinin düşmesinin, büyük düzeltmelerinin iyi olduğunu ve bunu istediğimi, korkmadığımı yazmıştım. (bkz: #72960992)

    siz de rahat olun. her üç ayda bir olan bir kriz bu. her seferinde farklı biçimlerde oluyor ama bir şekilde aşırı şişen piyasa, bir dönem bunalıma giriyor. bunalıma girsin, hacim azalsın ki tekrar şişsin.
    dünyanın, iktisatın, finansın doğası bu, kuralı bu.
    herkesin bildiği gibi cryptocurrency piyasası daha volatil. aynı şekilde dünya ekonomilerinde 7-10 yılda bir krizler olurken; crypto piyasasında 2-3 ayda bir oluyor.

    bana dünyanın 200 yıllık kapitalist sisteminde kriz olmayan aralıksız bir 20 yılını gösterebilir misiniz peki? 10 yıllık crypto piyasasında neden aralıksız 5-10 ay kazanç bekliyorsunuz?

    en kötü senaryoda 6000 - 6500 dolar desteğine düşer. bu süreçte dip noktasını tahmin edebilecek babayiğit varsa elindeki satsın, dipten geri alsın. ben o kadar yetenekli biri değilim. benim gibi olanlar, elindekini tutsun yoksa satarsanız ya tekrar yükselişi kaçırırsınız ya da sattığınız koin yükselmeye başladığı anda kaçırma korkusuyla biraz daha yüksekten alır, düşmeye devam ederse bu sefer iki kere zarar etmiş olursunuz.

    bazı altcoinler maksimum 2-3 ayda eski seviyesine gelecektir. bazıları 1 yılı bulacaktır.

    şu an tamamen 15 eylülün benzerini yaşıyoruz.
    -öncesinde (temmuz-agustos) btc hızlı yükselip 15.000tl'de tıkanmış bunalıma girmiş, o süreçte birçok altcoin uçuşa geçmişti. btc'nin bunalımından sonra 15 eylülde önce çin'den gelen haberlerin (her krizde fixtir bu) ve bir de jp morgan etkisiyle btc ve tüm altcoinler 2 günde %33 civarı değer kaybı yaşamıştı.

    -ardından (kasım-aralık) bitcoinin fork haberleriyle bitcoin 2 aylık yükselişe geçmiş. sonrasında altcoinler yine çoşmuştu. sonrasında (aralık son yarısı ve ocagın ilk yarısı) bitcoin yine bunalıma girmiş, bu süreçte bir çok altcoinin yükselişiyle devam etmiş. ardında btc'nin bunalımı (çin'den ve kore'den gelen haberlerin etkisiyle) yine krize dönmüş.

    aaa hep aynı şey olmuş lan?