hesabın var mı? giriş yap

  • günün en güzel haberidir.

    --- spoiler ---

    taksilere arap turist kıyafetiyle denetim yapıldı, taksimetre açmayan şoför isyan etti: böyle tuzak kurulmaz, hakkımı helal etmiyorum
    --- kaynak ---

    652 lira ceza vermişler. miktar az ama yine de canlarını yakacaktır. bir de "bana tuzak kuruldu" diyorlar. sizin insanlara kurduğunuz tuzaklar ne olacak utanmazlar?

  • game of thrones ile ilgili bir şeyle okurken birdenbire aslında 7 krallık'ın türkiye'nin 7 bölgesine benzediğini fark ettim ve işte size eğlence amaçlı yaptığım westeros'un 7 krallığı ve türkiye'nin 7 bölgesi uyarlaması;

    dorne - güneydoğu anadolu bölgesi
    bildiğiniz gibi dorne westeros'un en sıcak bölgesi. güneydoğu da türkiye'nin en sıcak bölgesi. ayrıca dorne şarabı ile ünlü, bölgemizde ise süryani şarabı meşhur. dorne bölgesinde insaların şivesi biraz farklı güneydoğu da aynı şekilde. ayrıca oberyn reise bakın adamda tam çiğ köfte yoğuracak tip yok mu?

    casterly rock - marmara bölgesi
    batı diyarı lannisterler'in bölgesi olup westeros'un en zengin bölgesidir. bizdeki marmara bölgesi de aynı. ayrıca iki bölge de ticaret için oldukça önemli limanlara sahip. son olarak lannisterler'in rengi sarı. marmara'nın da en meşhur simgelerinden biri sarı ayçiçeği.

    reach (menzil) - ege bölgesi
    iki bölgede en verimli ve güzel bölgelerdendir. ayrıca iki bölgenin kızları güzeldir. olenna tyrell'e bakın, başındaki örtü hariç tavırları tam ortalama chp'li teyze değil mi? ilave olarak, ege bölgemizde efelik çok önemli bir yere sahiptir. menzil ise, westeros'ta şövalyeliğin merkezi olarak bilinir.

    fırtına toprakları - akdeniz bölgesi
    bu topraklar sert dağlar, taşlık kıyılar ve yemyeşil ormanlardan oluşur. aynı bizim torosların akdeniz bölgesindeki durumu gibi. tabi bir de bu toprakların en önemli kişisi robert baratheon tam bir adanalı gibi değil mi? hem şakacı hem argo konuşan, sinirli ama bir yandan merhametli, dostluğa önem veren, sevdi mi tam seven, içki içip eğlenmesini bilen bir adam. ned'in arkasında saydırdığı sahnenin devamında 7 tanrı, kitap dümdüz gittiğine eminim. yine de sonunda ned'e; "hele otur konuşalım gardaş" demiştir.

    kuzey - karadeniz bölgesi
    bu iki bölgenin insanı da soğukkanlı ve katıdır. geleneklere bağlı ve başlarına buyruktur. ikisi de zorlu coğrafyalara sahip olduklarından insanları da zordur. got evrenindeki meşhur duvarı ve winterfell kalesini inşaatçı brandon yapmıştır. bizde ise karadenizli müteahhitler meşhurdur. :)

    vadi - doğu anadolu bölgesi
    westeros'un vadi bölgesi ay dağları ile ünlüdür. tıpkı bizim doğu bölgesi gibi. yine aynı bizde olduğu gibi vadi; westeros'un diğer bölgelerine göre daha izole olmuş bir bölgedir. sert kışları yüzünden seyahatler ancak ılık zamanlarda mümkündür. asi dağ klanlarına da sahiptir. ayrıca andallar'ın westeros'ta ilk istila ettiği bölgedir. bizim de anadolu'ya ilk ayak bastığımız yer doğu anadolu'dur. (bkz: malazgirt)

    nehirova + king's landing - iç anadolu bölgesi
    nehir toprakları ve king's landing, westeros'taki yedi krallık'ın merkezidir. bizdeki iç anadolu'da öyledir. king's landing'in başkent olması nedeni ile bizdeki ankara'ya uymaktadır. ayrıca nehirova adını uzun nehirlerden almıştır. iç anadolu'da ise türkiye'nin en uzun akarsu'yu kızılırmak, yeşilırmak, sakarya ırmakları vardır. yedi inancı'nın en yoğun olduğu bölge burasıdır. bizde de en muhafazakar kesim iç anadolu'dur.

  • annemin, yahu bunun hamuru kalın oluyor sırf hamur yiyoruz diyerek ince hamurlu pizzayı icat ederek yapmaya başlamasıyla bizim evde yükselme dönemi şeklinde geçen dönemdir.

  • böyle insanları üzmeyin. bunlardan biri kuzenim. evin tek oğlu. 7 kız kardeşi var. babasını 20 yaşında kaybetmiş. babası benim babamdan beter pis bir adammış. ölünce hiçbirşey bırakmamış tabi. senelerce orda, şurda burda çalışarak kardeşlerine ve annesine bakmaya çalışıyor. babadan anneye anneden de ona hepatit b hastası bir yandan da hastalığıyla uğraşıyor. annesi de hipertansiyon, diyabet ve diyaliz hastası. o da ölürse bu dünyada napacam diyor. hayat herkese gülmüyor işte. kınamayın insanları.

  • roma'da yemek yediğimiz minik bir restaurantta arkadaşıma "burda herkes türke benziyor. şu arkandaki adama bak, bildiğin allaaan konyalısı" dememle birlikte adamın masaya gelip "aaa siz de mi konyalısınız yoksa?" demesi. kibarlığıyla ezmesi, kemkümlerime ve bize her yer konya gibi salak bir espiriyle sıvamama bile gülmesi.

    italya denince aklıma yerin dibine girdiğim bu sahnenin gelmesi çok acı.

  • ülkede kimlerin nasıl zengin olduğuna bakılınca şaşırtmayan hediye. özenilecek birşey değil..

    bana 12 milyon dolar verseler seda sayan gibi bir annem, nihat doğan gibi bir sevgilisi olsun istemezdim. yazık çocuğa, milyar dolarla bile kapatamazsın bazı şeyleri..

    çok şükür annem gibi bir annem var, şanslıyım. 1000-0 öndeyim..

  • işlediği cinayetlerdeki vahşete insanın akıl sır erdiremediği kişi. 126 yıldır gizemini koruyan karındeşen jack hikayesi beş sene önce açığa kavuştu. polonyalı berber aaron kosminski olduğu tespit edilen seri katilin dna'sı kurbanlarından catherine eddowes'in şalı üzerinde rastlanmış. zaten işlenen cinayetler için altı şüpheliden biri olan a. kosminski'nin durumu böylelikle açığa kavuşmuş.

  • sınavdan önce 09:45'te kapıların kapanacağı söylenmiş mi ? söylenmiş. arada kalan 15 dakika içerisinde sınavla ilgili bilgilendirme ve kitapçığa işaretleme işlemleri yapılacak. bu arada öğrenciler doldurmaları gereken yerleri öğretmenlerin direktifleriyle dolduracak. bu süre bunun için var. sen 09:47'de geleni içeri alırsın. 09:50'de gelen onu aldın beni de al der. 09:55'te gelen 5 dakika önce gelen girdi ben de gireceğim der. sınav başladıktan sonra 0.1 puanın bile hayati önem taşıdığı bir durumda geç kalmış bir öğrencinin kitapçık doldururken sürekli öğretmene soru sorup konsantrasyonunuzu dağıtması da hiç hoş olmaz. sınav nasıl başlarsa öyle gider. içerideki 29 öğrencinin geç kalan 1 öğrenci yüzünden bir paragraf sorusunu tekrar okuması 30 saniye kayıp demek. tabii ki ellerinde olmayan sebeplerden dolayı geç kalmışlar ama bence bu durumda yapacak bi'şey yok.

  • normal olandır.

    para duruduğu yerde hegün %10 değer kaybettiği sistemlerde, hiperenflasyon durumunda gerçekleşir.

    herkes parayı şimdiden harcama, alabileceğine alma yarışına girer. bunda garip olan hiçbirşey yoktur.

    tem kavacık kavşağında köprüden önce son çıkış yazıyor ya. he şu anda kriz o noktada, az kaldı ama o kavşak geçildi geçilecek. işte o zaman görürsün kimse bir şey satın alabiliyor mu, evde aç aç oturuyor mu..

    bu krizden çıkmanın artık tek yolu da, erken seçimdir. başka da hiçbir çözümü yoktur.

  • konuyla alakalı bilgi aşağıdaki gibidir.

    https://www.theifab.com/…ation-law-16-the-goal-kick

    ilgili madde ;

    - ıf the kick is taken quickly and an opponent genuinely did not have time to leave the penalty area, the opponent may not interfere with or prevent the taking of the kick but may intercept the ball once it is in play. this is allowed because the defending team, as at a quick free kick, tried to gain an advantage by taking the kick quickly and if this ‘goes wrong’ the law is not there to ‘save’ them.

    meali ;

    eğer aut hızlıca kullanıldıysa ve rakip oyuncu gerçekten ceza sahasını terkedecek zamanı bulamadıysa, rakip oyuncu araya giremez ya da atışın kullanılmasını engelleyemez ancak top oyuna girdiği andan itibaren (atışı kullanan takımın oyuncusu topa değdiği an) müdahelede bulunabilir. buna izin verilmesinin sebebi, atışı hızlıca kullanan takımın kendine bir avantaj sağlamasıdır ve bu 'istenmeyen sonuçlara yol açarsa' kural onları 'kurtarmak' için orada değildir.

    özetle;

    cisse arkasını dönmüş kaleden uzaklaşırken, fener atışı kullanır, savunmadaki adını bile bilmediğim fenerli oyuncu topa dokunur ve oyun başlar. sonra bir şeyler ters gider ve gol olur. ama o kural o savunmacıyı korumak için artık orada değildir. çünkü o zat, hızlı kullanılmış aut atışını eline yüzüne bulaştırmıştır.

    tüm bu sebeplerden dolayı da maç tekrar edilmelididljgkdhgu.

    hadi dağılın.