hesabın var mı? giriş yap

  • 14 yıldır çalışma hayatında olan bir erkek olarak söylemeliyim ki; ne yazık ki kadın haklı.

    herkesi zan altında bırakmak doğru değil elbette, ancak kesinlikle bu şekilde olan ciddi bir güruh var çalışma hayatında.

  • 2018 senesinde dünyanın en iyi öğretmeni seçilerek 1 milyon doları kazanan kişi olmuş. sanat ve tekstil öğretmeni olarak ingiltere'de alperton'da çalışan öğretmen kendi öğrencilerini "harika" olarak tanımlıyor. çalıştığı okulun olduğu bölge ülkenin en çok etnik çeşitliliğe sahip bölgelerinden biri ve okulda 130'dan fazla dil konuşuluyor. okuldaki öğrenciler oldukça fakir ailelerden geliyor ve çoğu aynı evi beş farklı aileyle paylaşıyor. çocukların çoğu limitli yeteneğe sahip biçimde geliyor. işte bu noktada devreye "en iyi öğretmen" sıfatını kazanan zafirakou giriyor. konuşulan 35 dili temel biçimde öğrenerek hem öğrencilerin güvenini kazanan hem de velilerle iletişim kurabilen öğretmen okulu da başka bir noktaya getiriyor. zafirakou, ödülü kazanan ilk ingiliz öğretmen olarak ingiltere'de bu mesleği icra edenlerin gerçekten çok sıkı çalıştığını ve bu ödülü bütün ingiliz öğretmenleri adına aldığını belirtmiş. ödül olarak aldığı 1 milyon dolarla ne yapacağı sorusuna ise; "sabırlı olacağım, düşünüp taşınacağım, eğer okulumuzda sanatı daha da fazla nasıl kullanabileceğimizi düşünebilirsem bu harika olur." demiş.

    zafirakou, sanatın gücü için daha da fazla destek çağrısında bulunmuş ve okulların yaratıcı konularla çocukların hayatında pozitif bir fark yaratabileceğini söylemiş. sanatın öğrencilerin iletişimine de katkıda bulunduğunu ve hatta çok fazla güven verebileceğini ve inanılmaz gençler yaratabileceğini düşünüyor.

    dünya çapında ödüllü bir öğretmenin bu söyledikleri bana kalırsa her eğitim sistemine entegre edilmeye değer ve çok önemli şeyler. darısı başımıza diyorum ve şimdi finalistler arasında yer alan türk öğretmenden bahsetmek istiyorum.

    samsun ayvacık'ta okul öncesi öğretmeni nurten akkuş da ilk on finalist arasındaydı. kendisi zor koşullara rağmen yaptığı öğretmenlik mesleğinde felsefesinin "hiçbir şey imkansız değildir" olduğunu söylüyor. kendisi hiç anaokulunun da bulunmadığı bu bölgede öncülük ederek açtığı okulunun hazırlığı için gece gündüz çalışmış. gerekli materyal bulmuş, boyamış, bir hobi ve spor alanı oluşturmuş öğrencileri için. velilerin de çok memnun olduğu bir işleyişe sahip olan bu okul, zor şartlara rağmen ulusal bir ödül bile kazanmış. sürekli bir çaba ve iyileştirme içinde olan nurten akkuş, çocukların eğitimine olan düşük veli katılımını yükseltmek için "baba, bana bir hikaye anlat" projesine öncülük etmiş ve hem türkiye'de hem de tüm dünyada babaların eğitime katılımına yön vermiş. nurten akkuş, öğretmen olmakla ilgili hislerini ise şu şekilde özetlemiş: "öğretmek benim hayatım. öğrencilerimi ve öğretmeyi çok seviyorum. ben öğrencilerime dünyayı tanımalarını sağlıyorum. onlarla birlikte biz de tekrar keşfediyoruz. bu harika bir şey. çok eğleniyoruz ve onlar bu bilgileri kendi hayatına entegre ediyorlar. böylelikle hayatları bu öğrenmeyle değişebiliyor. bu benim için çok önemli. bu yüzden çok mutluyum öğretmen olduğum için." daha birçok çalışması da bulunan nurten öğretmen halk oylamasıyla türkiye'de yılın öğretmeni olarak seçilmiş 2015 ve 2016'da. aynı zamanda 2017'de de türkiye'nin gelecekte iz bırakan 30 kadını'ndan biri olarak seçilmiş.

    geleceği değiştirecek en garanti yol olan böyle güzel öğretmenlerin artması umuduyla.

    kaynak

  • linteki videonun 2:20 saniyesinde çatlak şanzel isimli biri "doktor öldürdüm çünkü babaannemin ameliyatında %99 değil, %100 hatalıydı. babaannemin ölümüne sebep oldu." diyor.

    bazı şeyler vardır ki ya iyidir, ya kötüdür.

    ortası, orası, burası yoktur!

    armağan çağlayan, bu kötü! videoyu yayından kaldır.

    kaldır ki, iyi insanların içi daha fazla acımasın.

    kurgucunuzda mı demedi? "abi burayı keselim ya" diye...

  • hermione granger'ın seçmen şapka'yı zorladığı tercihlerden biridir. rowling'in daha sonra verdiği bilgilere göre, hermione'nin seçiminde neredeyse hatstall yaşanacaktır zira şapka gryffindor ile ravenclaw arasında 4 dakika boyunca karar verememiştir. zaten hatstall sınırı da 5 dakika olarak belirtilmiş. bildiğiniz üzere seçmen şapka bu konuda oldukça hızlı.

    hogwarts'ın yakın tarihinde aynı sorun beş buçuk dakika ile minerva mcgonagall için yaşanmıştır ve şapka yine gryffindor ile ravenclaw arasında kalmıştır. bu kez son derece nadiren gerçekleşen bariz bir hatstall durumu vardır. hatta mcgonagall bu sayede okulun daha ilk saatlerinde dikkatleri üzerine çekmiştir. rowling, filius flitwick'in de seçmen şapka ile beş dakikanın altında sürse de aynı sorunu yaşadığını, kararın bilindiği gibi ravenclaw lehine olduğunu belirtmiş. iki binanın başına gelen profesörler, aslında birbirlerinin yerinde olabilirlermiş.

  • yaşım 41, ilk kez rendelenerek yapıldığını duyuyorum.

    25 sene boşuna mı küp küp ya da üçgen üçgen doğradık lan biz bu patatesleri???

    hocamız mı kötüydü dicem ama anamın börekleri de burnumda tüttü bak şimdi. yok yok o bana yanlış öğretmiş olamaz, kıyamaz oğluna bence :/

  • akp'nin kendisi %39 alabileceğine inansa 3 saat sonrasına seçim organize ederler.

    kandırmayın milleti.