hesabın var mı? giriş yap

  • "mevlana gibi benim de her lafa verilecek cevabım var.
    amma ve lakin; olay anında değilde gece yattığımda aklıma geliyor sinir oluyorum!:)"

  • mal beyanı. kırpılmış video ile yine algı peşinde aktroller. buyrun burada oturumun tamamını bulabilirsiniz ve kısa açıklamasını bulabilirsiniz.
    entry

    olayı kısaca söylemek gerekirse öğrenciyle veya zamla hiçbir alakası yok. denetim komisyonu üyeleri seçiliyor ve ak parti'nin adayları reddediliyor, chp'nin adayları kabul ediliyor. olay bundan ibaret ama uzun halini her yerden bulabileceğiniz bir videodan bile algı kasmaya çalışan aktrollerin zeka seviyesini gerçekten tebrik ediyorum.

    tanım: tekrardan mal beyanı.
    edit: imla.
    edit1: olayı direkt olarak buradan 1.52'ye ilerleyerek izleyebilirsiniz.
    edit2: haber doğru olmamasına rağmen haberi gerçek sanıp imamoğlunu savunanların da aktrollerden farkı olduğunu sanmıyorum.

  • kızlar okumasın; cumartesi pompaya gidiyoruz beyler.

    edit: kızlar da okumuş lan :(
    edit2: aşkım ben gitmiyom evdeyim ben amk.
    edit3: amk dediğim için özür dilerim.

  • adam ingiltere'nin bütün çirkin kadınlarını çocuk sahibi yapmış. ödül vereceklerine pes diye haber yapıyorlar yazık.

  • her yarim saatte bir bir insanin olduruldugu, ulkeye gelecek turistin birakacagi paraya ac guney amerika ulkeleri bile turkiye cumhuriyeti vatandaslarini ulkesine istemiyor.

    sebep, amerika'ya kacak giren turkler. peki amerika'ya kacak girmeye calisan turkler'e sebep kim?

  • şampiyonlar ligi --> şampiyonlar ligi
    uefa kupası --> uefa avrupa ligi
    intertoto kupası --> uefa konferans ligi

    konu kilit.

    intertoto ile konferansı nasıl eşit görürsün diyenler için edit:
    o dönem 3 adet avrupa kupası vardı, şimdi de öyle. başlığı açanın mantığına göre sıralama bu şekilde. ayrıca gs o sene şampiyonlar liginden uefa'ya katıldı. tıpkı şimdi de cl'den elenenlerin avrupa ligine katıldığı gibi. super kupa finalini de cl ile uefa avrupa ligi şampiyonları oynuyor.

  • niyork ile özdeşleşmiş arzdan buhar fiskirmasi hadisesi sadece menhetın'da bir nevi 'mason dixon line' işlevi gören 96'nci sokagin guneyinden vol sıtrit civarina kadar gözlemlenir. yani harlem ovasi, spanish harlem düzlüğü, apır vest sayd platosu bu artistik görüntüden yoksundur. misal kolumbiya öğrencilerinin gözlerine buhar banyosu çekmek için gurbet ele, yani midtown'a downtown'a gelmeleri gerek ki çok azı niyork'taki tahsil yaşamları boyunca böyle uzun bir seyahate çıkabilecek olanağa sahip olur.

    siyetıl'dakinden farkli olarak niyorkun buhar bacalarında doganin dahli yoktur. thomas edison'un torunu con edison yapar bunu. 96'nci sokagin guneyinden merhum ikizlerin oldugu alana kadar yaklasik 2 bin menhetın gokdeleninin tüm ısınma ve soğutması bu buhar şebekesi ile sağlanır. con edison, buhar şebekesinin sahibidir.

    ancak işte nerdeyse 100 yıllık bu eskimiş buhar boru hattı, istisnasız hergün bazı şebeke kavşaklarında basınç oluşturur ya çatlaklardan sızıntı yapar. con edison gelir patlamasın diye vanaları biraz gevşetir. ya da yağmurlu karlı günlerde veya atık sular buhar boru hattı ile temas ettiklerinde ekstra buhar oluşturur. ve bunlardan biri sözkonusu olduğunda bizler "rogar kapağından buhar çıkması" olayıyla karşı karşıya kalırız. çıkan buhar trafiği etkilemesin diye rogar kapağının üstüne yerleştirilen kırmızı beyaz bacalarla buhar yoldan 4-5 metre yükseğe bırakılır. olay niyork'ta geçtiği için kısa sürede o baca meşhur olur, rogar kapağı holivuda atar.

  • bisiklet yorumcusu sarper günsal’ın günler öncesinden olacağını söylediği durum. federasyonun yanlış isimleri tercih ettiğini söyleyip, katılan sporcularımız için iki ismin de önemli bisikletçiler olduğunu ancak parkurun onlara kesinlikle uygun olmadığını bu yarışı bitireceklerini zannetmediğini belirtmişti.

    yaklaşık 4,5 kilometre irtifa kazanılan bir yarışı her bisikletçi rekabetçi olarak bitiremez. mark cavendish 2021 fransa turunda etaplar kazanırken yokuş etaplarını 30-40 dakika arkadan bitiriyordu. orada yarış 21 günlük olduğu devam etmek için her etabı bitirmek gerektiği için devam etti. ama burada tek günlük bir yarış varken zorlayıcı hava koşullarında 1-1,5 saat geriden gelmenin pek bir artısı yok.

    keşke bizim de bir tadej’imiz olsa tabi ama öyle kolay değil maalesef.