hesabın var mı? giriş yap

  • beyazid meydanındaki ıvır zıvırcıların orada bir saat tamircisinde şahit olmuştum :

    müşteri: -abi bu olmamış ki?
    tamirci : -nasıl olmamış o' lum şahane çalışıyor saat.
    müşteri: -e akrep yok?
    tamirci : -akrep ne lan?
    m: - abi yelkovan var akrep yok, dakika belli de saati nasıl anlıycaz?
    t: - e sen güneş tepedeyken saat acaba altı mı yoksa dokuz mu diye merak edecek kadar salaksan ben ne yapayım?" kaç geçiyo"lar önemli o' lum, saat 2 mi 4 mü bi şekilde anlıyor zaten insan.

  • ulvi, öpücük için sırnaşmakta, sevim nazlanmaktadır.

    vatandaş1: hoop kardeşim! eviniz yok mu sizin?
    vatandaş2: ulan ailemizle şuraya geldik. size katlanmak zorunda mıyız!?
    ulvi: şşşt! hacı. eğer ailenizle geldiyseniz ev boştur. versene anahtarı bi.

  • müge anlı'nın, dişine göre bir suçlu bulmanın heyecanıyla, "atalay filiz hmmm a.f. kullandığı isim furkan altın hımm f.a." şeklinde şifrelerini tahtada çözüp, zekasına övgüler yağdırdığı, uzak bi yerlerden tanıdık gibi gelen seri katil.

    bacım anladık "amcamgille kız kardeşimi telefonla konuşurken görünce küreklen tepikledik" tiplerinden bıktın da bu da katil yani.

  • bence kasaba kulturunun baskin hale gelmesi ve elit dusmanligidir. 1950 lerden sonra gelisen koyden kente göc ile kirsal olan degerler kente tasindi. cumhuriyet sadece kentlilere ulasabilen bir modernizm projesiydi. hakkini yemeyelim, anadoluda irili ufakli pek cok kentte bir dönüsüm baslatti. siirtli yasli bir noterle karsilasmistim, gencliginde siirt'te vals yapildigini hatirladigini soyleyip, simdi ise valiligin onunden koyunlarla gecen insanlar gordugunu soyleyerek hayiflaniyordu.

    kirdan kente gelenler cumhuriyetin kulturel devrimlerinden habersizdi. kentlerde ekonomik ve siyasal olarak soz sahibi olan elit kesime karsi buyuk bir nefret biriktirdiler. yasadiklari yoksullugun ve itilmisligin nedeni olarak elit kesimi ve cumhuriyetin kultur devrimini sucladilar. ılk once demokrat parti, sonra adalet partisi, anap ve gun akp nin iktidarlarinda bu kulturel devrime meydan okudular. ancak kendi elitlerine de sahip degillerdi, sahip olduklari degerler hala kirsal degerlerdi. eliti olmayan bir toplum tıkanıklık yasamaya mahkumdur. elit dusmanligi ve kultur devriminin yerine karsi devrimci tutum, elitleri once sehirlerde bazi semtlere cekilmeye zorladi, simdilerde ise yurt disina cikmaya sevketti. yeni nesiller de karsilarinda gordukleri kasaba zihniyetine tahammul edemediklerinden yurt dışı secenegine odaklaninca ülke elitsiz kaldi, kasaba kurnazlari hakim güc haline geldi. boyle bir grubun hakim oldugu toplum da sonucta boyle olacakti.

    not: yozlasmayi eksi sozlukte bile gorebilirsiniz. 20 yil oncesi entrylere bakin, bazilari neredeyse akademik metin degerinde. simdi ise tamamen bos laf, ahmakca elestiri, donanimsiz sakalar vs. bilimsel bir kavramla ilgili bir baslik acilsa entrylerin yuzde 90 ı geyik muhabbeti. cunku elemanin konuyla ilgili bilgi iceren entry yazacak kapasitesi yok.