hesabın var mı? giriş yap

  • tekrar yazıyorum avrupanın tarım ve hayvancılıkta iddiası olmayan bir ülkesinde dana kıymanın kilosu 12 lira. inanmayan olursa fişiyle faturasıyla koyarım. aynı ülkenin alım gücü türkiyenin üç katı, gsmh ile düzeltilmiş ortalama maaş türkiyenin iki katı, benzinin litresi 3 lira, bira 50 kuruş.

    türkiyede kriz yok.
    türkiyede kriz bir yaşam biçimi.

    ayılın isyan edin diye yazıyorum şunu ama hiç ümidim yok. hayvanın yemini ithal ediyorsun, hayvanı ithal ediyorsun, hayvancıdan markete kadar araya 5 tane aracı sokuyorsun, hayvancılıkta en ilkel üretim tekniğini kullanıyorsun, hayvancılık politikan yok, buna rağmen bir kabulleniş içindesin canım kardeşim.

    eti bugün kilosu 25 liradan satıyoruz deseler camı çerçeveyi indirir 50 kilo stok yaparsın ama bu amk yerinde neden bu kadar pahalı lan bu et demiyorsun. medeni ülkeler için lüks değil lan o kıyma dediğin nane. doğru düzgün yönetilse, birilerini zengin etmek için şerefsiz fırsatçılara imkan verilmese rahat rahat yersin içersin.

    kabahat hayvancıda değil onun iliğini kemiğini emen tüccarlarda, o tüccara göz yuman devlet aklında. bir uyansan höt desen her şey değişecek canına yandığım. kurtul artık şu biz dünyanın zirvesindeyiz, herkes bize hayran, herkes bize düşman kafasından. seni kıskandığını sandığın adam her hafta kilo kilo ete ekmek banıyor sen kurbandan kurbana kavurma hayali kuruyorsun.

    isyan et arkadaşım.

    edit:
    kanıt diye yırtınan bir kitle var üşenmedim bugün markette fotograf çektim. buyrun.

    fiyat çek korunası cinsindendir.
    tl karşılığı kilosu 10.5 tl ediyor.

  • yılbaşı özel programında turabi'nin olmasını protesto eden hakan-gökhan özoğuz ilk defa bir yarışmacının performansında koltuklarında değillerdi. acun durumu çaktırmamaya çalıştı ama türk televizyon tarihinin en kötü karakterlerinden biri olan turabi'yi kötü örnek olduğu için protesto etti athena. protestoları gram şaşırtmadı, adam gibi adamlar.

  • milliyet olarak arap olmadığım için beni ırgalamayan beyanat,

    arap olmayıp arap taşağı yalayanlar düşünsün.

  • buyuk dedemin yalanci oldugunu ortaya cikaran onermedir. kendisi ortadogu'daki cephelerde carpisan bir er olarak dedeme anlattiklari su sekildeymis. " araplarin bize yaptigi hainligi kimse yapmamistir. kac tane erin bitlenmeden oturu olup gittigini ben gordum. su bile vermediler. kuyulari tuttular. arap gorunce silaha davraniyorduk. biz onlar icin geldigimizi saniyorduk. hala kalbim kiriktir. "

    iyi sallamissin be dede

  • dikkat çeken takımlara bakacak olursak:

    golden state warriors: green curry thompson durant 4'lüsünü korudular. zaten şampiyonluk için bu fazlasıyla yeterliyken, sanki üç sayıda sıkıntı yaşıyorlarmış gibi bir de nick young'ı kadroya kattılar. söylenecek fazla bir şey yok, yine şampiyonluğun en büyük adayı.

    cleveland cavaliers: warriors'ı yakalamak adına bazı hamleler yaptılar, ama başarılı olamayacaklar. kyrie irving sanıldığından çok daha iyi bir oyuncu, ve gitmekte de sonuna kadar haklıydı. karşılığında gelen isaiah thomas 2018'e kadar yok.

    bu ne demek şöyle açıklayayım. geçen sene final oynayan, iyi bir uyum yakalamış (en azından öyle görünüyordu) bir takımsınız. kilit üçlünüzden bir oyuncu lider olmak istediğinden dolayı takımdan ayrılıyor. yerini geçen sezonun en skorer 3. oyuncusu ile dolduruyorsunuz ve kendisi sakat. devamında ve öncesinde yaptığınız diğer hamlelerle de takımın kimyasını alt üst ediyorsunuz. bakın bu nokta sandığınızdan daha önemli. sezon ortasında bir takımın o kimyayı sağlama ihtimali çok çok düşük. sırf bu nedenle takımın doğu birincisi bile olacağına inanmıyorum.

    şunu da ekleyeyim, wade ve rose'a inanmayın gençler. crowder'ın onda biri kadar katkı veremeyebilirler. artık bu oyunun bir parçası değiller.

    boston celtics: kyrie irving yıllar sonra bir takımın lideri pozisyonuna geçiyor. iki yıldız gordon hayward ve al horford, bir de yanında genç yetenekler jaylen brown ve jayson tatum ile iddaalı bir kadro kurdular, ve sağlık sorunları yok. bu iskeleti kurmak adına bazı önemli yan parçaları kaybetmiş olabilirler, (avery bradley ve jae crowder) ama başarılı olacaklardır. bana göre doğu birinciliğinin en büyük adayı. ha, playofflarda doğu şampiyonu olurlar mı, şu an için kestirmek güç, çünkü lebron faktörü her zaman var.

    philadelphia 76ers: draft'ten sonra heyecanımız tavan yaptı. markelle fultz, joel embiid ve ben simmons. 3 süperstar adayı. ama geçen haftalarda yapılan bir açıklama hevesimizi biraz da olsa kursağımızda bıraktı. embiid hala hazır değil. bu sene o sene değil tabii ki, ama yine de umut vaadediyorlar, ve izlemesi çok keyifli bir takım olacaklar.

    houston rockets: keşke carmelo anthony'i alabilselerdi. alsalar batıdaki warriors hegemonyasının en büyük tehdidi olabilirdi. ama şu an için pek de mümkün görünmüyor. öte yandan chris paul ve james harden ile yılın en iyi pozisyonlarını yaratacaklar. izlemesi çok keyifli olacak takımlardan bir diğeri.

    oklahoma city thunder: russell westbrook, carmelo anthony ve paul george. kağıt üstünde kusursuz görünebilir, ama aslında öyle değil. evet, westbrook geçen sezon triple-double ortalamasıyla oynadı, ama bunu yaparken takımın hiçbir iddaası yoktu, ve de takım arkadaşları 4-5 seviye altındaydı. westbrook mükemmel bir basketbolcu, ama bir takım oyuncusu değil, ve takım olmadan şampiyon olamazsınız. ha, umarım westbrook beni yanıltır, 2016 playofflarındaki westbrook'a geri döner ve yanındaki 2 süperstarla topu paylaşır da küçük de olsa bir şampiyonluk şansları olur.

    devam edecek...