hesabın var mı? giriş yap

  • bugün panamalı arkadaşıma;
    -ispanya'ya karşı koloniler olarak bizi destekliceniz heralde, dedim,cevaben;
    -olm siz baharat yoluyla ipek yolunun bokunu çıkarmasanız ispanyollar gelip bizi bulmayacaktı, sizin yüzünüzden s.kildik, dedi.

    güler misin ağlar mısın amk.

  • şu kafada biri:

    -birbuçuk ay oldu sevgilimden ayrılalı neden hala yokk panpişlerim çünküü beni ancak einstien mutlu edebilir:)

    -karar verdim bir bilimadamıyla çıkıcam hahahahahah

    -newton öldümü yaşıyomu pekii panpişlerimmm onlada sevgili olabilirim

    -newton damı ölmüşşşş :(

    newton damı düşşün kafana.

  • merkür’ün güneş’in önünden geçme olayı. ülkemizden saat 14:11’de merkür'ün güneş diskinin doğu kenarından girmesiyle başlayacaktır. malesef geçiş tamamlanmadan önce güneş batacağı için geçişin sonu ülkemizden gözlemlenemeyecek. bir sonraki merkür geçişi 11 kasım 2019’da izlenebilecek.

    geçiş sırasında merkür'ün diski güneş'in diskine göre çok küçük (güneş diskinin 1/158'i) kalacağından tutulma gözlükleri kullanılsa bile göz ile fark edilemeyecektir. geçişi gözleyebilmek için özel üretilmiş güneş filtresine sahip teleskoplar kullanmak gerekiyor.

    eğer hava durumu el verirse ankara'da şöyle bir etkinlik var.

    tübitak ulusal gözlemevi'nin akdeniz üniversitesi yerleşkesi içindeki bitom adlı gözlem merkezi 9 mayıs 2016 pazartesi günü, hava şartları gözlem için uygun olduğu taktirde, 14:00 - 17:00 saatleri arasında herkese açık olacak ve teleskopla bu geçiş izlenebilecekmiş.

    istanbul üniversitesi etkinliği için

    ege üniversitesi etkinliği için

    bornova belediyesi ve ege üniversitesi etkinliği için

  • bunda anlaşılmayacak birşey yok. benim anladığım tek şey kızcağızın bunu ölüm korkusu ile yaptığı. çünkü bu manyak infaz yasası ile çıkacak ilk işi de "vay sen beni hapislerde süründürürsün ha" diyerek kızı canından edecek. zavallım bence kendince canını kurtaracak bir önlem aldı. başka türlüsü düşünülebilir mi? nasıl korkuyordur şimdi o kız uykuları kaçmıştır. :(

  • vahşi ve eski bir cezalandırma yöntemidir. muharebeden kaçan ve lejyonları rezil edenlere uygulanırdı. her bir kaçak, diğer dokuz kaçak silah arkadaşı tarafından sopalarla dövülerek öldürülürdü. silah arkadaşları da kendilerinin yerinde olabilirdi çünkü kurbanlar kurayla seçiliyordu. her on kişiden bir kişi seçilir ve idam edilirdi. bu uygulamaya bu yüzden decimatio denir (decimal, yani ondalık, onda bir terimi buradan gelir).

    (bkz: barry strauss)
    (bkz: spartaküs)

  • ankara'da bir berberde traş olurken görmüştüm.

    not: bu entrinin taşıdığı bilgiler:
    a) zekai tunca (en azından) bir dönem ankarada bulunmuştur.
    b) kendini traş ettiren bir insandır.
    c) görülebiliyor.

  • kişiler arasında her hangi bir etkileşim olmadan düşünce, fikir, his veya görüntülerin aktarılmasına verilen isimdir.

    bilimsel olarak anlamak ve keşfetmek üzere sürdürülen birçok araştırma vardır. nasıl, ne yolla gerçekleştiği hakkında çeşitli varsayımlar ortaya atılmışsa da, henüz kesin bir sonuca ulaşılamamıştır. bu sebeple kitap ve filmlerde en çok kullanılan konular arasında yer alır.

  • programda evlatlık verdiği kızını arayan adam diyor ki; "eşlerimden ayrılma sebebim yemekleri yavaş hazırlamalarıydı. ben yemek yemeden duramıyorum. çok yiyorum."

    bunun üzerine müge'nin çözümü: "aşçı bir kadınla evlenin siz o zaman."

    şevki sözen hocanın çözümü: "ee o zaman yemek yapmayı öğrenin, istediğiniz gibi hazırlayın, yiyin."

    aradaki zihniyet farkının net özeti bence. :)

    debe editi: teşekkürler. :)

  • kendi ergenliğinde sosyal medya denen nane olmadığı için şükretmesi gerekenler hiç laf etmesin bu çocuklara.. burak kut kasedinin üstüne kendi sesini mikrofonla kaydedip radyoculuk oynayanlar kendilerini biliyor.