hesabın var mı? giriş yap

  • bu aralar siirleriyle beni cesaretlendirendir..

    bana öğüt verenler
    zamanla delirdiler
    iyiki dediklerine hiç aldırmadım
    beceriksizliklerim onları öyle üzdü ki
    saçları ağardı ve buruştular
    mideleri de artık kestaneleri öğütemez oldu
    nihayet bir sonbahar çökkünlüğü
    onlarda akıl bırakmadı
    şimdi ne yapacağımı bilmiyorum
    unutkan ve saygılı mı olayım?
    ya da ne olduklarını açıkça söyleyeyim mi?
    beni yalnız bıraksalar tüm kimliğimi değiştireceğim
    derimden sıyrılacak
    başka bir ağız edineceğim
    ve bambaşka biri olunca da
    en, en başta ne idiysem
    ben ona dönüşeceğim
    yoluma işte böyle devam edeceğim.

    pablo neruda

  • a380'nin güvenlik testlerinde bu hıza ulaşılamadı.
    turgut özal'ı barnağından furdukları gün insanlar yere bu kadar hızlı yatamadılar.
    gençliğim bile elimden kayıp giderken bu insanlardan daha yavaştı.

    ve allah sizi inandırsın türktelekom istediği kadar fiberoptik döşesin bu hıza yetişemez.

  • dunyanın en leziz tostudur. lezizliği tamamen kullanılan ekmekten kaynaklanmaktadır. içinde herhangi bir katkı maddesi olmayan bu ekmekler, ayvalıktaki taş fırınlarda yapılır. önemli diğer nokta, tost ekmeğinin boğum yerlerinden dikkatlice kesilmesidir. tostun içinde, iddia edildiği gibi, tulum peynir kullanılmaz, bildiğimiz kaşar peyniri vardır.

    anne tenceresi olarak tabir edebileceğimiz, güllü dallı budaklı tencerelerde pişirilen salcalı sosis, tosta lezzet katan diğer unsurlardandır. yine iddia edildiği gibi, sosis ızgara sekilde, kesinlikle ayvalık tostunda yer almaz. ızgara sosis, yine yöresel bir tat olan kumruda kullanılmaktadır.

    tostu pişirme tekniği de cok önemlidir. gerçek bir ayvalık tostu kesinlikle kağıt gibi olmaz, ayvalıktaki tostcularda, dikkat ederseniz makinaların kosesinde, tostun kagıt gibi olmasını engelleyen bir demir parcası bulunur. pişirme tamamlandıktan sonra tostcunun, "içinde hersey olsun mu abiii?" sorusuna cevaben, opsiyonel, domates, turşu, rus salatası, ketcap, mayonez ekletebilirsiniz.

    ayvalık tostunun içinde patates kızartması, mısır, tavuk vs olması, yaygın olan yanlışlardandır ve bu durum istanbuldaki fast food işindeki arkadaşların deneysel çalışmalarından kaynaklanmaktadır. tostun bütün ana malzemesi, salam, sucuk, sosis ve kaşardan oluşmaktadır.

    90 lı yılların başında, ayvalık lisesinin köşesinde yeralan fame büfeyi de bu işi iyi yapanlar sıralamasında unutmamak gerekir. okul kantinindeki tost satışlarının dibe vurması nedeniyle, dönemin okul yönetimi tarafından, bu büfe kapatılmış ve öğrenciler daha ilerideki taipana hucum etmişlerdi.

    ayvalığın diğer iyi tostcuları için:
    (bkz: olay tost)
    (bkz: avşar büfe)
    (bkz: mesut büfe)
    (bkz: taipan)

  • cumhuriyetimizin kurucusu ebedi liderimiz mustafa kemal ataturk'un 30 agustos 1925'te soyledigi gibi kapatilmayacak tek tarikat uygarlik tarikatidir.

    geri kalan hepsi kapatilmalidir.

    --- spoiler ---

    “ey millet! iyi biliniz ki, türkiye cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. en doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir.”

    --- spoiler ---

  • zamanında ronaldinho ile, messi ile muhatap olmuş, şampiyonlar ligi'ni filan kazanmış olan kendisini sivas'ta kavga ayırırken izleyeceğimi söyleseler "umut sarıkaya yazısı mı lan bu?" derdim. değilmiş.

  • uzaya çıktığı vakit bir ses duymuş. uzunhava gibi. yıllar sonra yaptığı bir yalta gezisinde sala verildiğini duyunca: "aha uzayda duyduğum ses buydu" demiştir.

    sonra da "ule uzayda hava yok, hava olmadığı için de ses dalgaları yayılmaz, bir seda duyulmaz, yoksa ben zurna mıyım" diye iç geçirmiş ve müslüman olmamıştır.

    yine havası olmayan, olmadığı için ses dalgaları yayılamayan biricik uydumuz ay'da ezan sesi duyması mümkün olmayan, duyamayınca da müslüman olamayan bir diğer kişi ise neil armstrong'tur.

    (bkz: karanlıkta ablan sandım)

  • (bkz: hahahahahahahahahaha)

    zafer turizm tek değil, çift yönlü sefer düzenliyormuş. hatta yolda vatandaşlık da ayarlıyormuş. zafertrolleri sahneye bekliyoruz :)

    tanım: süper komik olay.

    edit: tüh ya ümit hocamızın gözünden kaçmaması gerekirmiş. yakışmamış. ayıp olmuş. cık cık cık. ulan chp genel merkezinin çaycısının 7. göbek kuzeninin böyle bir şey yaptığı ortaya çıksa günlerce “mülteci sevicisi chp” diye konuşup başımızın etini yersiniz. şimdi “ümit hocamız dikkat etmeli” mi oldu? yazık kafanıza.

  • - seni rüyamda gördüm cansu.
    - sahi mi? nasıl gördün?
    - nasıl desem? böyle bazı şeylerden arınmış, saf, yalın bir şekilde diyeyim.
    - ay gerçekten mi? hadi, inşallah.
    - aynı şeyi ben de sabah kalkınca dedim biliyor musun?
    - ne dedin?
    - hadi, inşallah dedim. akşam bize geliyorsun değil mi? film izleyecektik?