hesabın var mı? giriş yap

  • bu yıl 95incisi 12 mart 2023'te academy of motion picture arts and sciences - (ampas) tarafından düzenlenecek olan oscar törenlerinin yapılacağı mekan olan los angeles'taki dolby theatre'da sahiplerini bulacak.

    ödüller dolby theatre'dan önce çok farklı mekanlarda veriliyordu.
    yıllar içinde değişen o mekanlar şunlardı:

    * (1929) - hollywood roosevelt hotel
    16 mayıs 1929'da hollywood roosevelt oteli'nde 250 kadar değerli konuğu, özel bir akşam yemeğine davet eden sinema sanatları ve bilimleri akademisi (ampas), kurulduktan iki yıl sonra bu büyük ödül gecesi ile adını da duyurmuş oldu.
    tarihi oteli, ispanyol koloni uyanışı tarzında tasarlayan mimar ofisi fisher, lake ve travers da geceye davetliydi.

    * (1930–1943) -millennium biltmore hotel ve ambassador hotel
    millennium biltmore hotel'in kristal balo salonu, mgm patronu louis b mayer'in yıllık bir film endüstrisi vitrini sahnelemek için iddialı planını ortaya koyduğu yer olan oscar ilmi ile dolu. 13 yıl boyunca tören, biltmore ve 2005 yılında yıkılan ambassador hotel'deki efsanevi cocoanut grove gece kulübü arasında gidip geldi.
    schultze ve weaver tarafından tasarlanan ilki 1923'te açıldı ve los angeles'ın kastilya mirasına saygı duruşunda bulunan oyma mermer sütunlar, kristal avizeler ve elle boyanmış 9 metrelik bir fresk içeriyor.

    * (1944-1946) - grauman’s chinese theatre
    hollywood'un en ikonik mekanlarından biri olmasına rağmen, 1940'ların ortalarında sadece üç kez oscar'a ev sahipliği yaptı. tiyatro patronu sid grauman ve emlak müteahhidi charles e toberman, daha önce 1922'de komşu mısır tiyatrosu'nu tasarlamış olan meyer & holler'ı görevlendirdi.
    mekanda ünlülerin imzaları, el ve ayak izleri de bulunuyor.

    * (1947-48) - the shrine auditorium
    griffith gözlemevi ve los angeles belediye binası'na önemli katkılarda bulunan yerel mimar john c austin tarafından tasarlanan 6.300 kişilik gösterişli tiyatro, moorish revival tarzını yansıtıyor.
    1926'da açıldı açıldıktan sonra, miss universe yarışması da dahil olmak üzere, king kong ve a star is born gibi klasik filmler için de sahne olarak kullanılmıştır.

    * (1949) - academy award theater
    yani ampas'ın o zamanki genel merkezi. büyük stüdyoların finansman eksikliği nedeniyle, o yıl yapılan ödül töreninin mekanı eski adıyla marquis theatre olan 900 koltuklu ampas genel merkeziydi.
    1949 töreni, benzersiz bir özel oscar'ın (hollywood dışı bir yapımın en iyi film (hamlet) seçilmesi ) sid grauman'a takdim edilmesi ve humphrey bogart'ın oscar tarihindeki en rezil küçümsemelerden biri olan the treasure of the sierra madre için en iyi erkek oyuncu adaylığının reddedilmesi açısından önemliydi.

    * (1950-60) - pantages theatre
    hollywood blvd'nin art deco tacındaki mücevher, b marcus priteca tarafından tasarlanan pantages theatre, 1950'ler boyunca tinseltown'ın fantezisini sergiledi. bir zamanlar yapımcı ve vodvil impresario alexander pantages tarafından inşa edilen son tiyatro olan bina, yıllar içinde birçok kez yenilenmiştir - bir kez 1994 northridge depreminde küçük hasar gördükten sonra, ancak geniş orkestra çukuru, ayrıntılı cam dahil dönem detaylarının çoğunu korumaktadır. ve oditoryumu süsleyen bronz avize ve 54 fit genişliğinde boyalı proscenium arc'tır.

    * (1961-68) - santa monica civic auditorium
    capitol records building'i tasarlamasıyla tanınan mimar welton beckett tarafından planlanan bina.
    bu binada 1964'te düzenlenen törende, sidney poitier, "lilies of the field"'daki rolüyle akranlarının onayını alarak en iyi erkek oyuncu akademi ödülü'nü kazanan ilk afrikalı-amerikalı oldu.

    * (1969-1999) - dorothy chandler pavilion
    los angeles müzik merkezi'ni oluşturan üç konser salonunun en büyüğü olan dorothy chandler pavilion, 1964'te açıldı ve 1969-1999 yılları arasında 24 kez oscar'a ev sahipliği yaptı.
    stanley kubrick, 1969'da, 2001 a space odyssey ile en iyi görsel efekt dalında, tek oscar'ını burada aldı.

    * ve 2002'den beri dolby theatre
    grauman's chinese theatre yakınlarındaki hollywood walk of fame'de yer alan dolby theatre , kasım 2001'de açıldığında akademi ödüllerinin yeni kalıcı tören mekanı olarak belirlendi.
    mekan david rockwell tarafından dizayn edildi.
    mekanın, 2071 yılına kadar oscar ödül törenlerine ev sahipliği yapmak için yeterli alana sahip olduğu biliniyor.
    bina, daha önceki en iyi film ödülleri sahiplerinin isimleri yazılı olduğu art deco sütunlarla destekleniyor.

    yararlanılan kaynaklar: şuradan ve şuradan

  • azıcık bilgisi olan bilir ki organik meyve kurtlu ve böceklidir . özellikle son yıllarda tarım ilaçlarının zararları çokca tartışılıyor ve organik tarıma geri dönüşte bir artış var. bu sebeple ya organik meyve yiyip daha sağlıklı beslenecek ama bu tür riskleri göze alacaksınız ya da ilaçlı meyvelerden şikayet etmeyeceksiniz.
    çileği sadece siz mi seviyorsunuz? o böcekler de seviyor.
    edit: video sahteymiß. doğrudur ancak bu organik ilaçlanmamış meyve böceklidir. bizzat köyde bostan sahibi dedeme yardımcı olduğumdan biliyorum.

  • insan içine çıkması bile sakıncalı olan at hırsızlarına bak sen. bu çağ dışı sistemlerin 20 yıl önce tarihe karışması gerekiyordu.

    aynı anda hem bekleyen yolcu takibi yapıyor, hem araba kullanıyor, hem para üstü veriyor, hem telefonla konuşuyor, hem de inmek isteyen varsa indirmeye çalışıyor. işine geldiği gibi süratli gidip terör estirmek veya çok yavaş gidip trafiği tıkamak da cabası.

    2022'ye geldik halen bu mafyalarla uğraşıyoruz. polise bile saldıracak kadar şımarmışlar. artık ortada nasıl bir rant varsa hiçbir şey yapılmıyor.

  • baskın genlerin baba tarafından geldiğini gösteriyor..

    - ne yaptım ya? ne yaptım ben şimdi; tekmeledim mi, sancı mı verdim? sebebi ne şimdi doğumun!? 0_0
    + sizi dışarı alalım lütfen! :)
    - iyi de ne yaptım hocam ben!? 0_0
    + itirazlar bir şeyi değiştirmeyecek! şu an doğru dönemdeyiz, lütfen dışarı!
    - pff!

    ...

  • alındığı gün çingeneler tarafından bir tur istenen ve mahallenin köşesini dönüp gözden sonsuza kadar kaybolan gıcır gıcır bir bmx.

    yıllar sonra editi: ulan şimdi bile okuyunca cümlenin sonlarına doğru gözlerim doluyor amk.

  • olay şudur, bol karbonhidratlı besinler tüketirseniz kan şekerinizde bir artış olur. kanda bulunan şekerin bütün hücrelere girmesi pankreas bezinden salgılanan insülinin yardımıyla olur. insülin daha sonra triptofan aminoasidini üretir. triptofan, serotonin hormonunun üretiminde de aktiftir. serotonin hormonu da uykuyu tetikleyen, uykudan sorumlu olan hormondur. çok fazla karbonhidrat içeren besinleri tükettiğinizde serotonin üretimi artar ve uyku halinde artışa, hatta uyuklamalara neden olur.

    referans: doktorburada.