hesabın var mı? giriş yap

  • anne: gel. sarho$ olsan da gel. baban daha gelmedi.
    $ahis: gelmem.
    baba: gelsene lan $erefsiz...

    [tuzaktan kurtulunur]

  • bugün yaşadığımız en büyük sorunun temelinde yatan inançlardan biri.

    avrupa'da insanlara 2. dünya savaşından beri pompalanan düşünce budur. bu düşüncenin pompalanmasının nedeni de kapitalizmdir. çünkü amerikanlara ucuz işçi ve sürekli kontrolü altında tuttuğu bir avrupa lazım. sürekli ayaklanan, hakkını arayabilen, dinleri reforme edebilen beyaz ırk, para babalarının işine gelmez. amerika'daki beyazların çoğu solculukla veya rednecklikle kontrol altında zaten. amerika bunları cahil bırakarak veya diğer kesimi de para ile kontrol ederek zaten işi çözmüş.

    https://en.wikipedia.org/wiki/behavioural_genetics
    https://en.wikipedia.org/wiki/great_replacement

    bugünkü rusya - ukrayna savaşının nedeni bile budur. nato, avrupa'yı konrol altında tutma örgütüdür. akp gibi sürekli düşman yaratmak zorundadır.

    göçmen sevenlere dikkat edin çoğu amerikan kuklasıdır. diğer kesim de aşırı duygusal solculardır. solculuk kötü demiyorum. örneğin danimarka hükümeti de solcudur ama anti-gelişmemiş-immigrant tutumundadır.

    çok büyük paralara sahip olanlar sandığınızdan çok daha fazla kontrole sahip. foncular diye bildiğiniz insanlar medya. medyayı elinde tutan insanları kontrol eder. bu güce tek taraflı olarak 77 yıldır sahip olduğunuzu düşünürseniz, neler yapabileceklerini tahmin edebilirsiniz.

    https://tr.wikipedia.org/…iki/açık_toplum_vakıfları

  • maya ve aztek inancına göre tarım, bereket, yağmur ve ölüm tanrısı. başlarda sadece yağmur ile ilişkilendirilirken sonrasında onun getirdiği yaşam ve bereketin de sembolü olmuştur. inanca göre doğudan gelerek tüm orta amerika halklarına tarımı öğreten ve onları medenileştiren odur. kardeşi, daha karanlık bir tanrı olan tezcatlipoca ile mücadelesi maya dininin iyi ile kötü arasındaki savaşını oluşturur. zamanla maya inancının en kuvvetli tanrısal öğesi haline gelmiştir. insanlarına tarım ve yerleşik hayatı öğrettikten sonra onları terk edişi ve bir gün geri döneceğine olan inanç onu aynı zamanda ölüm ve yeniden doğumun bir sembolü haline getirmiştir.
    mayaların takipçisi konumundaki aztek kültürü tarafından da benimsenmiş olan quetzalcoatl'ın bir gün döneceğine olan inanç yüzünden orta amerika kültürü, en önemli darbeyi bu en renkli figürünün elinden yemiştir. doğudan denizi yaran dev araçları ile gelen yüzü kıllı yabancı adama (ki quetzalcoatl'ın kelime anlamı tüylü yılan'dır) aztek kralı montezuma onları yeni bir altın çağa taşıyacak olan tanrıları olduğu umuduyla kapılarını açar ve bu da orta amerika'da yüzyıllar sürecek ispanyol hakimiyetinin ünlü işgalci hernan cortes tarafından başlatılması anlamına gelir.
    aynı zamanda harfleri doğru konuşlandıramamış olsam da (pek çok değişik kaynakta pek çok farklı yazılışına rastlanabilir) nickimin çıkış noktasıdır.

  • - istediğin kızı elde edeceksin ama her akşam yıldız tilbe ve kibariyeyle koyun koyuna yatacaksın?
    - ooo süpermiş.
    - hadi be?
    - peki gündüzleri de elde edebilecek miyim kibariye ile yıldız tilbeyi?
    - bambaşkaymışsın...

  • kendisinin daha iyi otomobil yaparım gibi bir tezi olmadığı halde bazı yazarlar tarafından bu şekilde çamur atılmış ekonomistin togg ile ilgili bilgilendirici köşe yazısı.