hesabın var mı? giriş yap

  • alman ekonomik araştırma enstitüsünün, mirasların daha eşitlikçi şekilde dağıtılabilmesi ve varlık eşitsizliğinin azaltılması için; 18 yaşına basan herkese 20bin euro temel miras verilmesi, bunun da miras ve varlık vergilerinden karşılanması şeklinde yaptığı öneridir. ayrıca paranın nakit olarak değil de; eğitime, konut alımına veya iş kurmaya destek olarak verilmesi görüşü hakim.

    kaynak -> https://youtu.be/leb6q7ljfqc?t=322

    henüz hayata geçmemiş bir öneri. ama geçerse tabii ki şaşırtmaz

    edit: diğer bir kaynak -> alman ekonomik araştırma enstitüsü (diw)

  • atam ingilizleri öyle güzel silkeledi ki üzerinden neredeyse 1 asır geçtiği halde hala acısını hissediyorlar.

    edit: euronews’in fransız olduğunu biliyoruz dostlar. bunların hepsi itilaf devletleri değil miydi zamanında? ingilizleri yenince hepsini yendi atatürk işte. lütfen artık, euronews fransız, diye mesaj atmayın rica ediyorum.

  • silahı olan bir insan bile bu saldırıya karşı koyup kendini savunamazmış gerçekten.

    şu an hayatta olmamızın tek sebebi o gün orada olmayışımız.

  • 20 yili aşkın süredir oyun oynarım, şu oyunu günde 6 saat oynuyorum ama sıkılmıyorum. bi de bir türk topluluguna girdim. bir sürü yeni şey öğrendim. neler varmış neler var arkadaş ya. üç beş kişi her akşam oynuyoruz eğleniyoruz. zaman geçirmek için birebir.

    yaşı en az 20 olan her eksisozluk severi bizimle oynamaya davet ediyorum. oyunu öğrenmek isteyene de yardımcı olurum. mesaj atmaniz yeterli. sağlıcakla kalın :)

    edit: platform bilgisayar