hesabın var mı? giriş yap

  • 79. günde, geriye dönüp baktığımda üç kez dışarı çıktığımı fark ettim. dışarı çıkmak dediğim de market alışverişi ihtiyacını gidermeye yönelik. ve bunun neticesinde koronavirüse karşı elimdeki en büyük kozumu kullanmış oldum.

    (bkz: yakalanmamak)

  • bu kadındaki özgüven uğur ışılak'ta yok yemin ederim. bu kadındaki ben bilirimcilik rte'de yok. bu kadındaki "ben dünyanın en mühim garısıyam" tribi angela merkel'de yok şerefsiz evladıyım. abla sen napıyon ya?

    abla bilindik, abla tanıdık. görüyoruz bu ablayı sürekli. iş yerinde, okulda, bir metrobüs durağında, bir vapur merdiveninde, semt pazarında, avm burger king'inde. her yerdeler. çoklar.

    "yha inanabiliyor musun, bana o kadar yazdıktan sonra şimdi gidip beril'le yakınlaşıyormuş!! .ss"

    halla halla. kusura bakmayın ağzımı bozmak istemiyorum. yani burayı büyük harflerle yazdığımı düşünün lütfen; ya ne olacağıdı abla!!!

    ( haftada ortalama 9 kıza yavşayan berksanları devre dışı bırakarak konuşuyorum tabii ki. )

    ne istiyorsun tuğrul'dan? nasıl davranmasını bekliyorsun? 2331654 sene peşinden koşmasını mı? 534645 sene sana yazmaya devam etmesini mi? 3241545 sene sana yürümesini mi istiyorsun? ne istiyorsun allahın cezası ne!???!

    ne yapsın bu çocuk. tuğrul yorgun, tuğrul bıkkın. tuğrul'un tüm çabasına rağmen onu hep yedekte tuttun, ona hep semih şentürk muamelesi yaptın. artık senden umudu kesti tuğrul. onu rahat bırak. suçlu tuğrul değil. suçlu sen de değilsin gamze. suçlu kader, suçlu hayat gamze.... şaka lan şaka hemen inanıyon ya. suçlu sensin tabii ki şımarık şırfıntı!! bu arada tuğrul ne sikko isimmiş ya. iyi ki tuğrul diye arkadaşım yok. düşünsene kısaltamıyorsun da ismi. tuğ! ıyyy. iyi sözlükler.

  • -------editlenerek genişletildi------

    biri türkçe biri arapça olan bu iki sözcük, birbirinin tercümesi gibi kullanılsa da kavramsal olarak farklı şeyleri ifade ederler.

    güvenlik, ingilizce security'e karşılık gelirken emniyet, safety'e karşılık gelir.

    güvenlik; dış kaynaklı tehlikelerden korunmakla ilgilidir, emniyet ise içsel tehlikelerden. türk silahlı kuvvetleri, dış düşmanlara karşı kurulmuştur ve "güvenlik güçleri" olarak anılır. polis teşkilatı ise "emniyet gücü".

    ayrıca 'güvenlik' söz konusu olduğunda kasıt unsuru aranır. 'emniyet' kasıt olmaksızın yaşanacak olumsuzlukları ifade eder. bu bağlamda, günlük olarak kullandığımız "iş sağlığı ve güvenliği", "iş sağlığı ve emniyeti" olmalıdır. biri işçileri yaralama ya da öldürme kastı güderse bu güvenlik sorunu olur. kaza vs durumları emniyet bağlamındadır.

    örneklersek: aracınızın üretimsel bir hatası var balataları sorunlu, bu emniyetle ilgilidir. kilit sistemi arızalı ve çalınmasını kolaylaştırıyor, bu güvenlikle... uçakların bakımları, kargonun vs ağırlığı, hava durumuna uygun hareket edilmesi emniyetle; el bagajındaki madde kısıtlamaları, x-ray taramaları güvenlikle.

    bu vesileyle şunu eklemek istiyorum: bir ülkede insanların nasıl öldüğü önemlidir. ihmallerle, tedbirsizliklerle gerçekleşen ucuz ölümler her şeyden önce emniyet kültürünün gelişmemiş olmasıyla ilgilidir. sırf bu sebeple trafikte, iş yerinde, belediye çukurlarında, evlerde milyonlarca insan zamansızca ölmektedir. bunların önüne geçmek için erken yaşlarda ve sistematik bir biçimde emniyetle ilgili bilinç kazandırılmalıdır. özellikle motor beceriler kazanılırken yerleşen bir emniyet kültürü başkaca hiçbir çabaya gerek kalmadan bir sürü ölümün önüne geçecektir.

    özellikle havacılık endüstrisinde bunun üstünde çokça durulur. anadolu üniversitesi'nden doç. dr. ender gerede'nin konuyla ilgili kitabı ve yıllarca okuttuğu dersleri vardır, başka havacılık okullarında da zorunlu ders olarak okutulur. bu yaklaşım hayatın geneline uyarlanmalıdır. soma'lar olmasın, "kader" hep birilerini erkenden bulmasın diye yapılmalıdır bir an önce.

  • üstedit: arkadaşlar ulaş bebeğimiz ve annesi 4. gün sağ salim bir şekilde çıkartıldılar şükürler olsun. darısı yardım bekleyen herkese, kayıpları olanlara allah güç sabır versin ve allah hiçkimseye bunu yaşatmasın bir daha düşmanıma bile.

    abim eşi 3 yaşındaki ve iki haftalık bebekleri saatlerdir enkaz altında. ses veriyorlar. herkesten rica ediyorum lütfen afad'ın ya da yardım edebilecek herhangi bir ekibin buraya bir an önce gelmesi için ne gerekiyorsa yapın. aynı binada başka insanlar da var. hamile bir kadın komşuları olduğu bilgisi de var.
    apartman ismi örnek apartman

    adres: cumhuriyet mahallesi ingiliz okulu caddesi no:12 kat 2 örnek apartman
    samandağ/hatay

    edit: arkadaşlar kendi çabamızla abimi ve üç yaşındaki yeğenimizi çıkarabildik. yengem ve iki haftalık bebeğimiz hala enkazda. haber bekliyoruz.
    elinizi uzatın yengemle onbeş günlük bebeği de kurtaralım.

    konum: https://goo.gl/maps/xlmqbaxr8smf3twb8

    edit 2 :başka bir yardım çağrısı
    https://mobile.twitter.com/…tus/1622919614513528833

    edit3: herkes beklediği güzel haberleri alsın inşallah bir an önce (bkz: #148710477)

    edit4:adres güncellendi

    edit5: allah herkesin yardımcısı olsun #148749206

    edit6: gören duyan varsa buraya da ulaşsın. #148774597

  • başlık: cep telefonuma mesaj geldiğinde artık

    1. heyecanlamıyorum.

    biliyorum ki gelen avea nın ya da alışveriş yaptığım mağazaların tanıtım mesajları.

    ama toplum içinde sanki mesaj sevgilimden gelmiş gibi okurken tebessüm ediyorum.

    sanki sevgi sözcükleriyle dolu bir mesaj gelmiş gibi, karşılık yazıp, yolluyormuş gibi yapıp, yazdıklarımı tekrar siliyorum.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    20. delikanlı mekanı lan burası histerik goygoycular doğru ekşiye

  • birbirlerine hastalık bulaşmasın diye video konferans ile toplanan bu ekip, okulları açar. camileri açar. insanların bir araya geleceği yerleri açar. kendilerine günde 4 test yaptırıp, millete test yok der.

    öyle müthiş bir ekip. ben bu hafta "salgına karşı en büyük önlem, evden çıkmamak" cümlesini bekliyorum bakalım.

  • burger king kuryeleri bildiginiz gibi yonetime cok yakin adamlardir. protesto edilen kurye direk bu sikayetleri direk burger king ceo'su daniel s. schwartz'a iletmistir. cok ise yaradi yani kisacasi.