hesabın var mı? giriş yap

  • mutlaka izlenmesi gereken, sahane belgesel. hem ulkeler icindeki siniflar arasi zihniyet farkliliklarini, hem de agabey ulke ile latin amerikadaki kucuk kardesler arasindaki niyet ve istek cesitliligini sade bir dille anlatiyor. emperyalist demokrasi ve isleyisinin teoride degil pratikte ne gibi sonuclar dogurdugunu da gozler onune seriyor.

    ozellikle hugo chavez ve cia yetkilileriyle yapilan roportajlar, zaten bilinen seyleri insanlarin agzindan bir daha dinlemenizi sagliyor.

    (bkz: tadindan yenmez)

  • klasik bir sabırsız salak kazası.

    ülkedeki sorunların ciddi bir kısmı "ben bekleyemem, hemen benim işim olsun, önce ben" türü çocukça gerizekalılıklardan kaynaklanıyor.

  • 90ların başında tombinin esiri olmayan kaç çocuk vardı acaba? ben maalesef ki çok küçük yaşta tombinin fıstıklı cipsinin ciddi müptelası olmuştum. evde tombi yüzünden kıyametler kopardı, annem asla yedirmek istemezdi. dahası bir gün tombiden tişort kazanmıştım. o zamanlar bu benim kişisel tarihimde çok önemli bir olay ve çok büyük bir mutluluk kaynağıydı. boyu 1.20den fazla olmayan bir çocuğun battal boy tombi tişortuyla, etekleri yerleri süpüren bir gecelik giymiş gibi dolaşması ve bunu hiçbir şekilde üzerinden çıkarmaması bu yüzdendi. çocukluğuma ait birçok fotoğrafta üzerimde olan bu tişort, muhtemelen sonradan annem tarafından yer bezi yapılmış, sonra da çöpü boylayıp, tarihin tozlu sayfalarına karışmıştı. ben de kendisini bu vesileyle anmak istedim.

  • ortalama türk insanı'nın portresidir.

    - her türlü lüksü dibine kadar kullanıp, ortamlarda mütevazı görünmeye çalışmak,

    - gelenek- göreneklere bağlı, milliyetçi, muhafazakar bir görünüm ile bu kesimin sempatisini kazanarak istediği yere yönlendirmek ve tabi bundan menfaat elde etmek,

    - ideolojisi , niteliği fark etmeksizin maddi güç , mevki , popülarite sahibi iş insanı, sanatçı, siyasetçi, bürokrat ile ''nolur n'olmaz , ileride işimiz düşer'' menfaatiyle iyi geçinmek,

    kısacası omurgasızlığın binbir türlüsünü barındırır.

    tipik bir sakaryalıdır...

  • değişmesinin oy kaybı veya karşı propaganda olarak kullanılacağı yönünde düşünenlere kesinlikle katılmıyorum. melih gökçek nasıl ki bunu 90'ların özgürlük ve laiklik esintilerinin gölgesinde "sikinde olmadan" değiştirdiyse aynısı bugün yapılmalı. mücadele böyle edilir. sinerek, aman oy kaybederiz diyerek değil. istanbul, ankara gibi illerde logolar ve zihniyet artık değişmeye başlamalı. hemen bugün.

  • ücret beklentiniz ne?
    * siz hiç ikea'ya gittiniz mi?
    -?? hayır gitmedim..
    *hadi ya gittim deseydiniz çok güzel şey yapacaktım. bir şey dicektim.

    sonuç: kapı nerede?