hesabın var mı? giriş yap

  • ülke, üretim ve otomotiv sektörü için çok şey yazılıp çizilebilir; ama honda türkiye eski çalışanlarına 48 brüt maaş yeni çalışanlarına ise 40 brüt maaş vererek işten çıkardı. yanına bir de tazminatlar da eklendiğinde şu zamanda güzel bir para ediyor. hatta işten çıkarılanların bir çoğu ev, arsa aldı. bir yerli sermayeli firma kapansaydı çalışanlarına asla bu şekilde para vermezdi. tazminatlarını bile vermemek için uğraşırdı. ne derseniz deyin japon iş ahlakıdır bu.

    ayrıca bu insanlar yalın üretimi az çok bilen kişiler. birçoğu toyota gibi japon firmalarında iş buldu. japon çalışma sistemine alışan kişiler için pek bir farkı yok zaten. ama yine de ülke için bir kayıptır tabii ki.

  • hipokrat bu milletin hekimlerine davranışını görseydi, hekimlere yeterli ekipman vermeyip resmen ölüme göndererek performans sistemiyle çalıştırıldığına şahit olsaydı emin olun alayınıza başlarım sağlık hizmeti size haram derdi.

  • edit: ne güzel cevaplar alıyorum. "ev sahibi rapor paylaşmıyorsa tutmayı nevi" gibi müthiş çözümler. gerçekten bu zekayla insanlar bu yaşa nasıl geliyor anlamak mümkün değil.

    arkadaşım ortada sınırlı sayıda ev ve kuyruk halinde kiracılar bekliyorken hangi ev sahibi sizinle rapor paylaşır veya bununla uğraşır? bana 1 tane örnek gösterin. veya da hangi ev sahibi "evin bedeli kadar tazminat ödenir" gibi bir maddeyi sözleşmeye koyabilir. siz hayatınızda sokağa çıkıp gerçek dünyayla karşılaştınız mı?

    devlet bu raporları kiracının da almasına izin vermediği, alınan raporların açık bir şekilde yayınlanmasını sağlamadığı müddetçe kiracılar tabut kiralayıp kiralamadığını bilmeyecek. çünkü hatayda da gördüğümüz üzere 2021 yılında yapılan ultra lüks rezidanslar bile yerlebir olabiliyor.

    -----

    türkiye cumhuriyeti'nin en büyük skandalıdır.

    oturduğunuz binanın raporu var mı, varsa ne zaman alınmış, ne sonuç çıkmış. bir kiracı olarak sorgulayamıyorsunuz.

    yetti mi?
    yetmedi.

    alt katınızda market var, indiniz baktınız, dairelerinizdeki kolonların devamı, markette yok. marketin kolonları kestiğinden şüpheleniyorsunuz. öyle ki; "yav bunun denetimi kaç paraysa ben vereyim parasını" diyorsunuz. ama o da ne; tapu sizin değilse veya tapu sahibi tarafından vekaletiniz yoksa bu denetim için birini gönderme hakkınız bile yok.

    oturduğunuz binada ölecek misiniz, kalacak mısınız hiçbir sorgulama hakkınız yok.

    bu nasıl bir saçmalıktır? kiracılar hayvan mı? kiracıların suçu günahı ne? ne idüğü belirsiz dairelerde yaşamak zorunda mıyız? alt katımızdaki marketi şikayet etme hakkımız bile bulunmuyor tapumuz yok diye.

    bu nasıl bir skandal. bu nasıl bir ülke?

  • kuryenin tepkisini tebrik etmemizi gerektiren olay.

    bütün gün paket dağıttıktan sonra akşamüstü böyle saçma bir olayla karşılaşsam böyle sakin kalabilir miydim acaba ? gerçi yüz ifadesinden o an hangi sülale mensubunu andığını görebiliyoruz ama yinede verdiği tepki, sakinliği takdir edilesi.

  • italya'da piobbico'da bulunan kulüp, italyanca adı club dei brutti, ancak kendileri isimlerini ingilizce'ye dünya çirkin insanlar derneği olarak çevirmiş. böyle bir kulübün varlığından this is love podcast'i sayesinde haberdar oldum, dinlemek isteyenler için club dei brutti link üyelerin bir fotoğrafı

    toplumun fiziksel güzelliğe yaptığı vurguyu eleştirmek ve çirkin insanların çirkinliğinin toplumca kabul edilmesini sağlamak için kurulmuş olan bu kulüp, "insan neyse odur, göründüğü gibidir" şeklinde de bir slogana sahip. çirkin insanların iş yerlerinde ve toplum içerisinde karşılaştığı sorunlara dikkat etmek için mücadele veren bu kulüp aynı zamanda çöpçatanlık da yapıyor. 2005 yılı verilerine göre kulübün dünya çapında 25 bin üyesi var.

    çirkinler kulübü, italya'da piobbico'da 1879'da kurulduğunu iddia etse de modern zamanlarda ortaya çıktığı tarih 1963. çirkinler kulübü evlen(e)meyen kadınların, ailelere önemli bir ekonomik yük olmaları nedeniyle bu sorunu ortadan kaldırmak için kasabadaki bekar kadınlar için evlendirme ajansı işlevi de görüyor.

    kulüp 2007 yılında piobbico meydanına çirkin insanlara adanmış bir anıt dikmiş. anıt, aynadaki yansımasına bakan bir bireyi resmediyor.

    kulübün armasında arkasına yaslanmış, pipo içen bir adam ve şu slogan yer alıyor: "çirkinlik bir erdem, güzellikse köleliktir."

    kulübün koruyucusu, roma mitolojisinden vulcanus. vulcanus doğduğunda o kadar çirkinmiş ki annesi kendisini uçurumdan aşağı atmış. bir şekilde hayatta kalmayı başaran vulcanus, başarılı bir nalbant olmuş. achilles'e verdiği üstün silahlar sayesinde olimpos dağı'na kabul edilen vulcanus, burada aşk tanrıçası, güzeller güzeli venüs ile evlenmiş.

    çirkinler kulübü, her yıl eylül ayının ilk pazar günü çirkinler festivalini düzenliyor. bu festival esnasında aynı zamanda kulüp başkanı seçimleri gerçekleşiyor.

    2007 yılına kadar kulübün başkanlığını telesforo ıacobelli üstlenmiş. büyük burunların güzel bulunduğu italyan toplumunda küçük burnuyla çirkin görülen ıacobelli, 21 ağustos 2006'da vefat etmiş.

    2016'da kulüp başkanlığı için yarışan adayların fotoğrafı için bkz.

  • bildiğin 40 yaşında hatun fotoğrafı işte ne bekliyordunuz ki bilemiyorum farkında mısınız ama ekranlar güzellik algınızla oynuyor ve tüm kadınların her zaman bakımlı olmasını beklediğiniz için ilişkilerinizde başarısız oluyorsunuz.

  • türkiye'nin çomarları bunun ne demek olduğunu 15 sene sonra anlarlar. siz gerizekalısınız arkadaşlar. tayyip gelip geçici, dünya sultan süleyman'a kalmadı ona mı kalacak? türkiye kalıcı. yalnız kendi hayatlarınızın değil, çocuklarınızın da hayatlarının içine sıçıyorsunuz.