hesabın var mı? giriş yap

  • ulan adamın golünün tadını çıkartacağınıza hala defansa laf ediyorsunuz. ne insanlarsınız ya. hayatta sizi ne mutlu ediyor lan anlatsanıza biraz?

    debe editi: oy verin.

  • rakıya su katıldığında beyazlamasının sebebi:
    alkol(burada etilalkol) organik bir çözgen olmasına rağmen su ile yaptığı hidrojen bağları nedeni ile suda da her oranda çözünür/karışır. anasondan gelen pigment organik maddedir ve alkolde çözünür fakat suda çözünmez. rakı da genelde alkol oranı hacmen %45 kadardır. yani 100birim rakını 45birimi alkol, 55birimi sudur(katı olarak çözünmüş maddelerin hacmi etkilemediği göz önüne alınmalıdır tabi). bu 45birim alkol anasonu çözmeye yetmektedir. üzerine su konduğunda alkol oranı azaldığından, alkol molekülleri su içinde dağılarak, pigmentin çevresini sarmayı(çözmeyi) başaramaz. pigment alkol-su karışımı içerisinde suspanse bi şekilde kalır ve görünür hale gelir. şimdi bu nasıl oluyor derseniz şöyle anlatablirim: organik maddelerde renk olayı çoklu bağa sahip moleküllerde görülür, çoklu bağlarda görünür bölgede ışık emisyonu olur. alkol pigmenti çözerken bu çoklu bağlar ile bir şekilde bağ kurarak elektronlarını paylaşır ve bağın ışık emisyonu görünür bölgenin dışına kayar. alkol çözemez hale gelince tekrar görünür bölge emisyonu yaparak, rasata müsait hale gelir.

  • "reina ispanyolca'da kralice demek o nedenle mesaj ingiltere kralicesineydi."

    yani kimsenin isine karismak gibi olmasin ama ingiltere kralicesine mesaj gondermek isteyen neden bunu turkiye'de ispanyolca kodlu bir sekilde yapsin ki? bir de ispanyol kralicesinin basi kel mi? onun elizabeth'den nesi eksik?

    bu mantiga gore bir sonraki hedef queen grubunun uyeleri olacak diye dusunuyorum, freddie oldu de kurtuldu, brian may kendisini korusun bari.

    cok fantastik bir ulkeyiz gercekten, boyleleri bir de ulusal gazetelerin genel yayin yonetmeni oluyorlar.

  • sürekli "o bütçeyi kime versen başarılı olurdu" diyenler için, gelin ne kadar bütçeyle ne yapmış bir bakalım.

    2015 yılı :
    ------------
    fenerbahçe bütçe olarak cska, barcelona ve real madrid'in gerisinde. bu sene final four'a kalıyorlar ve 4. oluyorlar. (kaynak)

    2016 yılı :
    ------------
    fenerbahçe cska'dan sonra en yüksek 2. bütceye sahip takım. finalde cska'ya yeniliyorlar. (kaynak)

    2017 yılı :
    -------------
    fenerbahce, cska ve real madrid'in ardından 3. en büyük bütceya sahip takım.
    fakat burada bir parantez açayım. bu sene fb 23m ile üçüncü. onu 21 ile barca, 20 ile daruşşafaka, 19 ile milan takip ediyor. bütçeler çok dengeli. bu sene fener şampiyon oluyor. (kaynak)

    2018 yılı :
    ------------
    bu seneyle ilgili net rakamların verildiği bir kaynak bulamadım fakat aşağıdaki linkte, fb ve real'in bütçelerinin cska ve khimki ile boy ölçüşemeyeceği yazılıyor. kaynak sağlam. fb ; cska, khimki ve real'in ardından 4. gibi gözüküyor. (kaynak) bu sene fenerbahce finalde eleniyor. en yüksek bütceli cska 4. oluyor...

    2019 yılı :
    -------------
    real şampiyon olunca kesenin ağzını açıyor. bu sene en yüksek bütce real'de, fener de barca ve cska'nın ardından 4... bu sene bütce olarak 9. sıradaki anadolu efes ile fener final four'a kalıyorlar ve efes fb'yi yenip finale çıkarak cska'ya eleniyor. fener de 4. oluyor. (kaynak)

    2020 yılı :
    -------------

    bu sene fenerbahce bütce olarak 6. sırada ve başarısız oluyorlar. (kaynak)

    bakın ben fb'li olmadığım halde yazıyorum bunları. umarım bu saatten sonra "o para hangi koça verilse şampiyon olurdu" geyiği, en azından bu başlıkta son bulur.

    edit : 2017 'ye "21 ile barca" yazacağıma real yazmışım.

  • sorun doktorun uygulamasında değil sağlık sistemindedir. mesai süresince 8:20'den 16:30'a kadar her 10 dakikada bir hasta veriliyor. tahlil istenen, film istenen, önceki gün veya günlerden sonuç getiren hastalar için herhangi bir süre ayrılmıyor. zaten 10 dakika bir hastanın hakkıyla değerlendirilmesi için yeterli değilken üstüne sonuç ve kontrol hastalarına da bu randevulu hastaların süresi içinde bakılmaya çalışılıyor. ek olarak her gün hastane çalışanlarından randevu alamayanlar ricacı oluyor. randevu almayı başaramamış engelli ya da çok yaşlı hastalar geliyor.
    bazen bir hasta dışarı çıktığında muayene bulguları, tetkiklerinin sisteme işlenmesi henüz bitmemiş oluyor dolayısıyla hasta çıkınca hemen bir sonraki hastayı çağrı butonuna basamıyorsun. sen çıkan hastanın işini bitirmeye çalışırken ya da başka poliklinikte muayene olmuş bir hastanın raporunu e-imza ile imzalamaya çalışırken birileri kapıyı açıp randevusuz bakılmak için ricada bulunuyor. her hastaya yukarda bahsettiğim şeyleri anlatmak da neredeyse muayene kadar sürdüğü için bir yerden sonra kısaca randevusuz bakamayacağınızı randevu alıp gelmelerini öneriyorsunuz.
    tabi hasta da kendi penceresinden bakınca “içerde kimse yok, boş boş oturuyor bize bakmıyor” diyor. hatta bazen “iki dakka baksanız ne olur “ diyorlar. iki dakikada ayak üstü bakılınca aslında çok şey oluyor. mesela basit bir bel ağrısı diye düşünüp yeterince zaman ayırıp muayene edemediğiniz hasta verdiğiniz ağrı kesici ile biraz rahatlayıp, bittikçe eczaneden tekrar tekrar alıp. sonrasında artık o ilaçlar etki etmediğinde geldiğinde yayılmış bir rahim kanseri olarak çıkabiliyor karşımıza. sonrasında “2 dakika baksanız ne olur” diyen hasta yakınları “anneme geç tanı koydukları için kanseri ilerledi , tedavi şansını yitirdi “ diye size dava açıyorlar, hasta da yeterli muayene edilmediği için tedavi şansını yitirmiş oluyor.