hesabın var mı? giriş yap

  • turabinin sms oylamasında 3. çıkması akpnin tek başına iktidar olamayacağına olan inancımı arttırdı. teşekkürler türkiye.

  • - iyi günler, hattımı iptal ettireceğidim.
    - tabi efendim, isim soy isim alabilir miyim?
    - konor bulyon.
    - hımm... konor bey malesef iptal işleminizi gerçekleşiremiyorum.
    - sebep?
    - az önce 2 hattınızı daha iptal ettirmişsiniz. 1 dakikada en fazla 2 hat iptal ettirebilirsiniz.
    - aha ha ha!
    - ...
    - ha ha ha!

  • az önce müge anlı'nın söylediği sözdür. "eşine hediye almazsan komşunun kocası alır." dedi adama.

    bu sözden sonra fark ettim ki kadının aldatması anlamlandırılmaya çalışılıyor. bunu televizyonda kadınların çok izlediği bir programda söylüyor. kadınlara kadınlardan daha fazla zarar veren kimse yok.

    edit: bugün yükledikleri videoda o kısım yok. tam bölüm yüklendiğinde video linki eklenecektir.

    link eklendi

    debe editi: kadınların genelinin pragmatik sevdiğine örnektir. bu görüşü destekleyen kadınlardan sonra, bu fikri daha da kabul ettim.

  • kisinin uyku sirasinda ruya gordugunun farkinda olmasi ve ruyasindaki olaylari kontrol edebilmesine verilen isim. becerebilirseniz mukemmel bir olaydir. genelde uykudan tam (bkz: rem) evresinde uyandirilip, tekrar uykuya dalarak gerceklestirilebilir. hatta ruyalariniza kaldiginiz yerden bile devam edebilirsiniz.
    bilimsel olarak ilk frederick van eden tarafindan aciklanmistir.

  • chp bundan secim malzemesi yapmaya kalksa sonucu “cehape islamci teroru besliyor” olur. hatta bu beceriksizlik ile canli canli yakilan askerlerimizin sorumlulugu da ustlerine kalir.

    trump delisinin “obama’nin olume yolladigi askerlerimizi sag salim eve getiriyorum, boklu isleri de baskasina yaptiriyorum” tivitidir.

  • güvenlik konusunda aşmış. kredi kartının üzerinde numara yazmıyor, online alışverişler için tek kullanımlık kart numarası üretiyor, harcamalarınızın kaydını apple kendi sistemlerinde tutmuyor, sadece telefonunuzda saklanıyor. tek handikapı kartın mecburen manyetik bant içeriyor olması, onun dışında pek güvenlik açığı bırakmamış görünüyor.

    arayüzler göründüğü kadarıyla süper.

    yıllık kart bedeli yok. (yüksek cashback oranlı kartlar 90 dolar civarı yıllık kart bedeli alıyorlar.)

    cashback amerika'da en yaygın kart türü, genelde akaryakıt, market ve diğer gibi bir kaç kategoriye ayırıp, bazı kategorilerde %2, diğerlerinde de genelde %1 cashback veriliyor. (sıradışı bir örnek: amazon prime card %5 cashback veriyor amazon.com harcamalarında.) yalnız bu %2'ye de yılda x dolardan fazla olmamak kaydıyla diyerek sınır koyuyorlar, apple card'da bu da yok.

    cashback kartlar aydan aya veya bazen yılda bir kez topluca biriken rakamı kullanıcıya veriyor, apple card ise anında kullanımına sunuyor, alışverişi yaptığınız an cashback cebinizde.

    bunlar açık ara en iyi cashback kredi kartı yapıyor sanırım apple card'ı, ancak bunlardan faydalanabilmek için apple pay ile ödeme yapmak lazım, apple pay kullanım alışkanlıklarını arttırmayı amaçlıyorlar ve ortam da müsait çünkü abd'de apple pay yaygınlığı şu an için %50. apple pay 4 senede her iki dükkandan birinde erişebilmiş. bunda square gibi çözümlerin payı da büyük.

    bu arada titanium kart da çok karizmatik. şu an burada prestijli kredi kartlarında metal kullanılıyor, amex platinum ve chase sapphire reserve gibi. hatta metal kredi kartları arasında sağlamlık testi bile yapılmış.

  • sinifinin hem yasca en kucugu hem de en minyonu olan kizim, bir cocugun onu itip kakmasina cok bozulmus. oyun hamurunu amacsizca yogurup donuk gozlerle duvara bakarken ilk hayat dersini ozetliyor:

    - bazi insanlar cok kotudur baba. onlar bizi itip dusururler. biz onlara "beni itmeni istemiyorum" deriz, ama yine iterler.

    - (sarilip opulur, sevilir, rahatlatici sozler soylenir ama nafile)

    - ayrica ogretmenlerimize soylemek hic ise yaramaz cunku onlar kotu insanlara iyi insanlar gibi davraniyorlar. o yuzden bizim o insanlari kendimiz itmemiz gerekir. yoksa cok uzuluruz. (burada sesi titriyor, gozleri doluyor ve ben yesil dev hulk oluyorum)

    not: itenin ismini aldim ve ona laflar hazirladim. bittin oglum sen. yarin sen de bir hayat dersi alacaksin: her kusun eti yenmez!