hesabın var mı? giriş yap

  • "kız aynı yolculukta 3 kez boş koltuğa oturup, 3 kez yaşlılara yer verdi. resmen sevap şov yapıyor şu an. tek yolculukta cenneti garantiledi."

  • whistleblower'ların hakkında çok fena spoilerlar vermeye devam ettikleri ya da dediğim gibi disney'in ve j. j. abrams'ın kasıtlı olarak bu tür haberler yayınlatarak seyircileri salonda ters köşe yapmaya çalıştıkları film.

    sızıntıların yeni kaynağı olan kişi the last jedi'dan daha bile kötü bir film olabilir diyor. haberlere göre bu kaynak "prodüksiyon hakkında bilgi sahibi olan", yani "içeriden" biri. o kadar ki, bu kaynak geçtiğimiz haftalarda sosyal medyaya düşen, seyircilerin salondan çıkmak istedikleri ama görevliler tarafından durduruldukları söylenen sözde ön gösterimden sızdırılan bilgilerin ve senaryo detaylarının neredeyse hepsinin doğru olduğunu söyleyip, "böyle bir ön gösterim yapılmadı, yalan bu bilgiler" diye haberler yapılsa bile disney'in iyice panik moduna bağladığını söyledi. yani o sızıntıların gerçek olduğu anlaşılmış oldu. kaynak, filmin halihazırda 5 farklı versiyonu bulunduğunu, son sızıntılardan sonra iki farklı versiyonun daha hazırlandığını eklemiş. görünüşe göre ortada sadece farklı farklı finalleri olan bir film değil, farklı farklı birden çok kurgusu yapılan bir film var.

    adamın (ya da kadının) demesine göre film karman çorman ve kafa karıştırıcı bir haldeymiş. olaylar birbirine doğal ve mantıklı bir şekilde değil de bağlanmaları gerektiği için bağlanıyormuş. film devamlı bir bilgi alıp bir gezegene gitmek, sonra oradan başka bir bilgi alıp başka bir gezegene gitmek şeklinde ilerliyormuş. film gibi değil de video oyunu gibi deniyor. bu arada filmin adında geçen ve bizlerin de "acaba neyi kastediyorlar" diye fikirler ürettiğimiz "skywalker'ın yükselişi"nin ne olduğu da belli olmuş. bundan sonrası bayağı spoiler, okumak istemeyenler başka başlıklara geçebilirler :

    --- spoiler ---

    - film boyunca jedi kavramı skywalker ismiyle eş anlamlı olarak kullanılıyormuş ve filmin sonunda tamamen skywalker ile yer değiştiriyormuş. anladığım kadarıyla kylo ren'in the last jedi'da rey'e sarfettiği, "geçmişi unut. jedi, sith arkamızda bırakalım" tarzı lafların vardığı nokta bu oluyor. sith kısmını bilemeyeceğim ama anlaşılan jedi'lık müessesesi tarih olup skywalker'lık gibi bir şeye evriliyor. yani saruman'ın the two towers'ın başlarında yüzük savaşı'nı başlatırken sarfettiği "a new order will rise" repliği gibi bir durum oluyor bu "the rise of skywalker". jedi'lık ölüyor, skywalker'lık doğuyor.

    - daha önceki sızıntıda george lucas tarafından eklendiği söylenen the secret skywalker kişisi bu son kurguda filmden kaldırılmış ve filmin son sahnesinde rey, kim olduğunu henüz bilmediğimiz başka bir kadına "i'm rey. rey skywalker" diyor ve film bu şekilde bitiyor.

    - yine daha önceki sızıntılarda filmin başlarında olduğu söylenen, luke'un gençken leia'yı jedi olarak eğittiği sahneler de filmden çıkartılmış. ancak leia yine de rey'e bir ışın kılıcı veriyormuş.

    - kylo ren ve rey film boyunca the last jedi'da olduğu gibi force aracılığıyla skype görüşmesi tarzı görüşmeler yapıyorlarmış ve aralarındaki bağ bu şekilde kuvvetleniyormuş. sonuç olarak tabii ki aşık oluyorlarmış ve kylo aşkın gücü sayesinde iyi tarafa geçiyormuş.

    - imparator'un tam olarak nasıl geri döndüğü ya da nasıl hayatta kaldığı sızıntılara sebep olan bu kimbilir kaçıncı kurguda söylenmiyormuş. daha önce return of the jedi'ın sonunda darth vader tarafından öldürülen palpatine'nin aslında gerçek palpatine olmadığı, onun bir klonu olduğu, bu filmde bu sayede geri döndüğü şeklinde bir detay varken bu kurgudan bu sahneler çıkartılmış. ayrıca bu kurgudan palpatine'nin gençliğini oynadığı söylenen matt smith'in sahneleri de kesilmiş.

    - rey'in anne ve babasının bir sith hançeriyle öldürüldüğü, bu hançerin üzerinde sith dilince rünler olduğu ve bu rünlerde ne yazıldığını çözebilmesi için c-3po'ya reset atıldığı söyleniyor. teaser trailerda görünen kırmızı gözlü c-3po büyük ihtimalle bu resetlemeyle alâkalı. e kendisine reset atılınca haliyle bütün hafızası da siliniyor. sonra tekrar bir geri yükleme yapılıyor mu belli değil ama hikaye bu şekilde kalıyorsa 9 filmin sonunda c-3po'nun 9 filmde olan biten her şeyle ilgili bütün hafıza kayıtlarının da silinip droidin sıfırlanması durumunu bekleyebiliriz sanırım.

    - başta kylo ren olmak üzere birçok kişi adına the wayfinder denilen bir nanenin peşine düşüyorlar. bir çeşit sith holocron'u olan wayfinder, rey'in ailesini öldürmüş olan sith hançerini bulabilmek için kilit önem taşıyormuş. harry potter serisinin son bölümünde lord voldemort'un bulabilmek için obsesif bir şekilde peşine düştüğü mürver asa gibi bir nesne anlaşılan.

    - rey bu sith hançeri sayesinde her şeyi çözüyor ve sırları öğreniyor.

    - palpatine gerçekten de rey'in büyükbabası çıkıyor.

    - filmin sonunda luke, leia ve anakin'in kanlı canlı bir şekilde palpatine'le dövüşmek için geldikleri söylenen sahnelerin hepsi bu kurgudan çıkartılmış. onun yerine force ghost'lar olarak gelip palpatine'le uğraşmak yerine rey'le konuşup ona destek oluyorlar. yine bir harry potter benzerliği yaşanmış oluyor böylece. 4. kitap harry potter and the goblet of fire'ın sonlarında lord voldemort mezarlıkta tekrar bedenine kavuşup harry'le düelloya tutuşunca kendi asasından öldürdüğü kişilerin hayaletleri çıkıyor ve harry'le konuşup ona güç veriyorlardı (evet, annesi ve babası da dahil).

    - daha önceki sızıntıda filmde olduğu söylenen millenium falcon'ın son savaşta havaya uçması, o sırada içinde bulunan lando calrissian, chewbacca, r2-d2 ve c-3po gibi karakterlerin topluca öldükleri sahne bu kurgudan tamamen çıkartılmış durumda.

    --- spoiler ---

    yani öyle anlaşılıyor ki bu filmin sadece farklı farklı finalleri değil, birçok farklı ve alternatif kurgusu hazırlanmış durumda. belki hâlâ bile hazırlanıyor. seyircilere test screening seansları şeklinde yapılmasa da, stüdyo yetkilileri ve yapımcılara çeşitli screeningler yapılıyor. içeriden birileri bu detayları dışarı sızdırıyor. sızdırılan bilgilerin büyük çoğunluğu gerçeklik payı taşıyor. ancak 20 aralık'ta film gösterime girdiğinde sinemalarda gösterilecek olan nihai kurgunun hangisi olacağı ve bu sızdırılan senaryo detaylarının hangilerini ne oranda barındıracağı henüz bilinemiyor. ortalık karışık diyebiliriz ama rahatlıkta. son sızıntılarla ilgili detaylı bilgileri okumak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler :

    https://boundingintocomics.com/…lace-and-confusing/

  • sanat güneşimiz uğur ışılak'ın kalitesini ve müzikle olan alakasını anlamak için yeterli saçmalık. 2-3 ay kadar önce rastlamıştım bu talihsiz beyana ama her seçim zamanı hortlayan uğur ışılak yine gündem olunca aklıma geldi.

    http://www.youtube.com/watch?v=uitumxxbmpg

    uğur efendi, burayı okuyorsan sana tek bir şey söyleyeceğim; sen kimsin ya? sen bilir kişi misin, sen eksper misin, sen kimsin arkadaş? kim ünlü yaptı seni?

    bir yol sonra gelen edit: (bkz: #49488994)

  • her sabah içinde bulunduğum durum.

    müthiş bir alışkanlık, öneririm.
    her sabah 5.30'da alarm kurmadan uyanabilen bir bünyeye sahibim.

    yüzümü yıkamamla beraber brezilya'dan getirilmiş, türk artisanlarca işlenmiş ristretto kokusu 5.35'e ayarlı espresso makinemden yükselip tüm evimi sarıyor. (nerede işlendiğini sormak isteyenler mesaj atabilir)

    hızlıca kahvemi içip koşu kıyafetlerimi giyip oturduğum özel güvenlikli sitenin yüksek duvarları arasında koşumu yaparken, bir yandan bloomberg'deki son haberleri dinliyorum kulaklığımda.

    35 dk civarı süren bu koşu esnasında gece piyasalarda ne olmuş bitmiş, kendimi update ediyorum.

    deneyin, siz de müptelası olacaksınız bu alışkanlığın.
    her şey kafada bitiyor, insanın biraz motivasyonunu yüksesdlsldakgkads..

    şaka şaka, gıpta ile baktığım insandır kendisi.

    bana gelecek olursak, ben sabah alarmı 18 defa snooze etmeden güne başlayamayan insanım :)

  • okulda permütasyon hesabı öğrenmemiş bir bireyin söyleyebileceği bir söz. bunu söyleyenler bunu da söyledi: topu topu 0 ve 1 var anasını satayım kaç tane program yapılabilirki?

  • servet abi döktürdü gene.

    ''eskiden sabah meyhaneden cıkıp dönen adamla, sabah namazına giden adam birbirinin selamını alırdı şimdi kalmadı bunlar ayırdılar bizi ayrıştırdılar. ayrıca bu çocuğu da ekmek almaya gönderme!.''

  • ya ben zaten 600 tl bağkur haraçı ödüyorum her ay.

    bir de zorunlu emeklilik yapmaya kalkarlarsa vallaha billaha kendimi sahte bi cinayete kurban gittirir öldü diye raporlattırır bir de cenazemi kaldırır nüfus kaydında "öldü" diye işletirim.

    kimliksiz biri olarak yaşarım hayatımı. abdden aldığım ehliyet vardı yolda trafik çevirmesinde falan soran olursa abd vatandaşıyım derim

    valla yeter ya. bir tc pasaportu bu kadar yük getirir mi içine ettiğimin dünyasında ya. türküz diye ebemize yüklene yüklene doymadınız be.