hesabın var mı? giriş yap

  • 'bütün vaktinizi sizi sevmeyen ve asla sevmeyecek adamlara harcıyorsunuz. bu kadar vakti ilime bilime harcasanız evde uygun niteliklerde adam yaratacaksınız zaten'

  • 559c numaralı iett otobüsünde yanına oturduğum güzel kızın, kulaklarımızda kulaklık olmasından mütevellit, telefonunun notlar kısmına "beşiktaşa yaklaşık kaç dakikada varırız sizce" yazıp beni dürterek bana okutması ve benim de karşılık olarak, cevabı buğulu cama yazmış olmam.

  • 50 yıl kadar yaşayabilen orfozlar 5-6 yıl içinde üreyebilecek dişi boyutuna ulaşırken erkek bir bireye dönüşebilmeleri için ise 15-20 yıl geçmesi gerekir.

    yazlık ve kışlık olarak 2 evleri olan orfozlar kışları daha derindeki evlerinde yazları ise daha yüzeye yakın yuvalarında bulunurlar.

    yuvalarının etrafından çok fazla uzaklaşmayan orfozların yeri yurdu belli olduğu için avlanmaları kesinlikle yasaktır. her boyda ve her sezonda. yuvaları belli olan bu balıklar kabiliyetsiz avcılar tarafından bile kolaylıkla vurulabildiği için (vurup suyun altında birakiyorlar) bu hayvanın avlanması katliam olarak düşünülebilir.

    ayrıca orfoz tek eşli olduğu için bir orfozu öldürerek 2 orfozu da yok etmiş olmaktalar.

    denizlerimize istilacı tür olarak gelen balon baliği ve aslan balığının küçük boyda olanlarını avlayabilen orfoz baliği denizlerimizin ekosisteminin korunması için özellikle çok önemlidir.

  • başlık: allah yoksa neden kettle su kaynatabiliyor

    1. şüphesiz ki allah vardır.

    2. atatürk olmasa nah kaynatırdın

    3. allahın varlığına kanıtsın lan ap açık

    4. olm bazı kapılar kendiliğinden açılıyor lan

    5. kettle nin ne olduğunu çöziyim sana dönücem

    6. nasıl yani ne alakası var ki allah ile kettleda su kaynatmanın? gerçekten anlayamadım azizim

    7. @6 çünkü kalp gözün açık değil.

    8. @6 gözüne perde inmiş senin.. allah ıslah etsin

    9. @6 şirk koşma lan

    10. @6 harama çok mu baktın lan?

  • aralarında olduğum sözlük yazarları. ben bi keresinde sonradan internet cafenin sahibinin oğlu olduğunu öğrendiğim bir lise elemanıyla counter'da çatışmıştım. kurşun kulaklığımı sıyırmıştı. bir ara sokaktı, köprü çıkışı. teröristler gelip yanıma saydırmıştı. kulaklık düştü. sürem falan doldu zaten kalktım masadan sonra.