hesabın var mı? giriş yap

  • suçluyu adalete teslim ederek 4 yıl yediğin ülke. merak ediyorum, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmadan kolluk kuvvetlerine nasıl teslim edebilirsin?

  • bir elbiseye de adını vermiş olan müzik ve sinema dünyasının ünlü ismi ..

    elbette böyle yazınca anlamsız oluyor ama gerçekten de 'travolta dress' olarak adlandırılan bir elbise var ..

    9 kasım 1985 günü, beyaz saray'da, başkan ronald reagan ev sahipliğinde bir akşam yemeği düzenlenir .. geceye john travolta, tom selleck ve clint eastwood gibi hollywood yıldızları da davetlidir ama onur konukları prens charles ve eşi diana'dır .. diana, john travolta ile dans etmek istediğini nancy reagan'a iletmiş ve o da travolta'ya direktif vermiştir .. salonda, travolta'nın 1977 yılı yapımı filmi 'saturday night fever'dan parça çalınmaya başladığında travolta, diana'yı dansa davet edecektir ve kararlaştırıldığı gibi de olur ..

    travolta ve prenses diana .. görsel

    bu dansı takiben diana’nın giymiş olduğu gece mavisi kadife elbise 'travolta dress' olarak anılır ..

    bahsi geçen gecede diana aynı zamanda tom selleck , clint eastwood ve elbette başkan reagan'la da dansediyor ..

    elbise, prenses diana'nın isteği üzerine, ölümünden yalnızca 2 ay önce, aids hastaları için çalışan yardım kuruluşlarına bağış amacıyla, bir açık artırmada 100.000 sterline satılır .. alıcı, florida'lı iş kadını olan maureen dunkel iflas edince elbise bu sefer 2013 yılında, yine bir müzayedede bu sefer 240.000 sterline, ismi açıklanmayan bir ingiliz iş adamı tarafından eşine hediye edilmek üzere satın alınır .. ve nihayet elbise 2019 yılındaki son müzayedede 'hrp'ye 264.000 sterline satılır .. hrp (historical royal palaces) bağımsız bir vakıf olup, tapu kayıtlarında sahipsiz gözüken ingiliz kraliyet saraylarının bakımından sorumlu bir kuruluş ..

    elbise, aşağıdaki twitter linklerinde de görüleceği üzere özel ambalajında, dondurulmuş şekilde kensington sarayı'nda izolasyon odasında (isolation room) saklanmakta ..

    elbise artık kensington sarayı'nda

    kaynak : independent.co.uk, hrp.org.uk, royalcentral.co.uk, wikipedia (çapraz çeviriler bana ait - türkçe kaynak kullanılmadı)
    görsel : https://edition.cnn.com/…-sale-scli-intl/index.html

  • kendisine bir sorum olacak.
    asansörde tecavüz edilen damacana, gaziosmanpaşa'da tecavüz edilen kedi, halkalı 'da tecavüz edilen köpek, yaşlı moruğun kerkinmeye çalıştığı köpek, yozgat'ta tecavüze uğrayan heykel, ormanda tecavüz edilen ördek... ve daha niceleri...

    bunlarda da makyaj var mıydı acaba?

    ülkemiz hızla mallaşıyor.
    bildiğin mal bir toplum oluyoruz.
    makyaj yapana tecavüz edilsin öyle mi!
    geberin pislikler.

  • bunu diyen kadınların esas derdi sevdiği insanla birlikte olmak değil evlenmektir. yani "ya evlenelim ya da ben ayrılmak istiyorum"un meali aslında: "ya evlenelim ya da evlenmek için zaman kaybetmeden başkasını aramaya koyulayım"dır.

    geleneksel & yarı geleneksel türk ailesinde yetişmiş kadınlar türk aile yapısınca tanımlanmış 'evlenme yaşı' alt sınırına geldiklerinde (mesela 26-27), kendileri üzerinde, ister istemez, "artık evlenmeliyim" şeklinde bir baskı yaratmaya başlıyorlar. yaş ilerledikçe bu baskının şiddeti de maalesef giderek artıyor. sonrasındaysa "ya evlenelim ya da ben ayrılmak istiyorum"... ve ardından 6 ay süren evlilikler ya da ayrılık.

    kadınlar üzerinden anlatmaya çabaladım ama bu türk aile yapısı denen ataerkil nane, karar almada hepimizin önünde bir duvar - lanetimiz. insan hayatıyla ilgili bir karar almadan kendine cesurca sormalı: "ben gerçekte neden evlenmek istiyorum?" ve dürüstçe cevaplamalı.

  • erhan afyoncu: hocam, şimdi tarihte kurulan ilk türk devleti hangisidir?
    ahmet taşağıl: büyük hun imparatorluğu..
    murat bardakçı: tarih kaç?
    ahmet taşağıl: 2259
    erhan afyoncu: milattan önce mi?!

    lan be olsam milattan sonra derdim amk. doktor emmett brown kuruyor.

  • savunduğu kişi: tarihin en büyük yolsuzluğunu yapmış olan adam.
    savunma yapılan program: o ses
    bu programın sahibi: acun
    savunma şekli: ajitasyon
    ajitasyonda kullanılan: çocuk

    başka eyyorlamam yok hakim bey.

  • rabbim bu millete bir daha çakma sağlık raporuyla gazilik ünvanı alan ve malum partinin talan-yağma hareketine katılan şerefsizlere fırsat vermesin.

  • derhal bir bmw, mercedes sahibi olmak. hadi o olmadı audi bari olmalı. o da şık duruyor.

    ondan sonra yapacağı her hareket nasılsa iyiye yoruluyor.