hesabın var mı? giriş yap

  • mezunlarının ne kadar iyi yerlere geldiği basit birer linkedin araması ile görülebilen bölüm.

    linkedin'de bir üniversitenin sayfasını açıyorsunuz, soldan alumni/mezun sayfasına giriyorsunuz, gelen grafikten bölüm adına tıklarsanız sadece o bölümden mezun olanların istatistiklerini getiriyor. bknz. boğaziçi bilgisayar

    türkiye'deki üniversitelerde bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri ayrımı olmadığı için her ikisi de seçerseniz daha sağlıklı veri elde edilebilirsiniz.
    özeti şu şekilde:

    mezun sayıları
    -----------------------
    odtü 5086
    itü 3874
    boğaziçi 3632
    bilkent 3494
    sabancı 1482
    koç 1257

    mezunların yüzde kaçı yurtdışında yaşıyor
    ---------------------------------------------------------
    boğaziçi %41
    koç %40
    bilkent %39
    odtü %38
    sabancı %35
    itü %30

    mezunların kaç tanesi google'da çalışıyor
    --------------------------------------------------------
    bilkent 66
    odtü 66
    boğaziçi 61
    koç 17
    sabancı 17
    itü 14

    mezunların kaç tanesi/yüzde kaçı big five (google, microsoft, amazon, apple, facebook)'da
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
    odtü 231 / 4.5419%
    bilkent 218 / 6.2393%
    boğaziçi 189 / 5.2037%
    itü 69 / 1.7811%
    koç 63 / 5.0119%
    sabancı 58 / 3.9136%

    mezunlar en çok hangi şirketlerde
    ---------------------------------------------
    bilkent - google, microsoft, aselsan, havelsan, amazon
    boğaziçi - google, microsoft, siemens, amazon, turkcell
    itü - siemens, turkcell, garanti, yapı kredi, aselsan
    koç - microsoft, google, yapı kredi, turkcell, facebook
    odtü - aselsan, havelsan, microsoft, google, taı
    sabancı - google, microsoft, akbank/yapı kredi, siemens/amazon/garanti/turkcell

  • bir arkadaşımın * çeşitli durumlar karşısında ruh halini dile getirmek için kullandığı cümle.
    az sıkıntılı.

    bana dedi ki, beni arkadaş olarak görmüş hep. ben seni arkadaş olarak görüyorum dedi, ben de seni insanüstü görüyorum dedim, az pilav üstü çok döner gibi, mis dedim, o bana dedi ki, arkadaşlığımız bozulmasaymış, çünkü ben çok iyi biriymişim. ben dedim ki madem çok iyi biriyim neden sevgili olamıyoruz dedim. o dedi ki çünkü benim konuştuğum bir çocuk var dedi, ben de dedim ki, çocukla konuşmaktan bir zarar gelmez dedim çocuk o dedim. o da o çocuk değil şapşal benim sevgilim dedi. benim sevgilim dedi, benim sevgilim. benim sevgilim dedi.

    olaysızca dağıldım.

  • empresyonizm ışığın peşindedir. genelde açık hava, manzara resimleri yaparlar ve resme başladıkları andaki ışık bozulmadan hızlıca resmi bitirmeleri gerekir. realizme karşı hatta genel olarak çizgisel üsluba karşı doğmuştur. gözlerin odaklandığı nokta dışındaki alanları, odaklandıkları nokta kadar keskin görmediğini savunur ve esas gerçekçi resimleri kendilerinin yaptığını ileri sürerler. zaten türkçesi de izlenimcilik. sanatçılar izlenimlerini resmetmişler demek oluyor bu.

    empresyonizm çağdaş sanatı açan kapıdır. ikiye ayrılır, post empresyonizm ve neo empresyonizm. post empresyonizmdeki bir çok sanatçı aynı zamanda ekspresyonist olarak da değerlendirilmektedir. mesela van gogh, gauguin. cezanne desek kübizmin fikir babasıdır. sanat çizgisel üslupla her yeri ayna yansıtmış gibi resimlemenin dışına çıkınca bambaşka yollar bulmuş kendine. bu yollar da dişli çarkları gibi birbirine geçen anlayışlar oluşturmuş diyebiliriz.

    ekspresyonizme gelecek olursak zaten türkçesi dışavurumculuk. yani sanatçı gerçeklikleri kendi duygu dünyasından geçirip değiştirip, dönüştürüp yorumlayıp, dışa vuruyor diyebiliriz.

    empresyonizmde anı, gördüğünü, izlenimlerini hızlıca ışık kaçmadan resmetmek varken ekspresyonizmde ışıkla bir kavga yok, gördüğünü resmetme telaşı yok, nesneleri kendi duygu ve düşünce süzgecinden geçirerek yorumlama, yansıtma kaygısı var. bu bakımdan ekspresyonizm zaten post empresyonizme de göz kırpar.

  • imamoğlu'nu sevmeyen biri olarak herhangi bir gariplik görmediğim olay.

    kadınlar ayda bir adet görüyorlar ve bu pedleri kullanmaları gerekiyor arkadaşlar, bu saklanması ya da utanılması gereken bir sır değil.

  • babam 7 yaşındayken babası ölmüş. annesi de kısa bir süre sonra başka bir adamla evlenip onun yanına taşınmış. bir gün okuldan evine geldiğinde kapıyı kapalı bulmuş babam. camdan tırmanıp eşyalarını almış ve yuva diyebileceği tek yerden böylece sürülmüş.

    hayatı yurtlarda ya da amcalarının yanında geçmiş. aile nedir bilmemiş pek. kimsenin evladı olmamış. ama kızkardeşime ve bana muhteşem bir baba olmuştu, yattığı yerde dinlensin...

    1.75 boyunda 56 kilo bir adamdı, mide geliştirememiş ki zavallı, çabucak doyardı. yine de, evimizin bir geleneği olarak, yemeğin en güzel yerleri kardeşime ve bana verilirken şaka yollu şöyle derdi:

    "biz küçükken yemeğin iyi tarafı büyüklere verilirdi. biz büyüdük, şimdi de çocuklara veriliyor. şu yemeğin iyi tarafından yemek nasip olmayacak bu gidişle."

  • soygun için bu kadar salağı bir araya getirebilmek için profesör değil, burhan kuzu olmak lazım