hesabın var mı? giriş yap

  • banyo yapabilmek için her gün 700 eşeği sağdırdığı rivayet edilmekte olan antik mısır'ın son hellenistik kraliçesidir. (bkz: http://www.drozdogan.com/…davisinde-yeri-var-midir/) günümüzde eşek sütünün mucizeleri konuşuluyor. kozmetik sanayisinden kanser tedavisine kadar eşek sütü cazip bir ürün olarak görülüyor. kleopatra'nın ardılları olsaydı şimdi onun bu fikirlerinin ve tercihlerinin sonucu olarak "nasıl da bildi taa o zamanlar eşek sütünün mucizesini" diye günlerce konuşurlardı.

    o zamanlar mısır'da egemen olan yunanlar mısır toplumuna karışmamak için kendi soylarından olan kişilerle evleniyorlardı. aslen yunan olan kleopatra, babası xı. ptolemaios'un vasiyeti üzerine kardeşi ile evlendi. (bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/vii._kleopatra) kleopatra'nın ardılları olsaydı ensest ilişkilere bakış günümüzdeki gibi olamayabilirdi. ama ardılları yok.

    hakkında efsaneler uyduruluyor. yazılıyor, çiziliyor. bu efsaneleri o kadar çoğaltırdı ki ardılları olsa... ama ardılları yok...

  • tadı mükemmel olan bir biradır. double, triple ve quadruple olmak üzere üç çeşidi vardır, yanılmıyorsam bunların alkol oranları 6%, 8,5% ve 11% olmak üzere birbirinden farklıydı.
    trappistin tadı normal biraya göre biraz daha tatlımsı olmasına rağmen, isteğe bağlı olarak içine kırmızı renkli adını bilmediğim bir şurupla servis yaptıklarında biraz daha tatlanır, üçer beşer devrilir.
    bir de sadece belli yerlere üretme izni verildiği için üzerlerindeki damgaları kontol etmekte fayda var. geneli belçika'da üretiliyor ama hollanda'da da üretme izni olan bir yada iki yer var.

  • alparslan kuytul'u sevin ya da sevmeyin. konumuz o değil. konu: insanlık onurunun ayaklar altına alınması. işkence bir suçtur. hem de insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. ve bu suçta zamanaşımı yoktur.