hesabın var mı? giriş yap

  • "3 yıl geçilemeyen genel muhasebe dersinin ardından"

    envanterin tanımı: envanter, sayım, kontrol ve düzeltme işlemlerini yapmak suretiyle, belirli bir tarihteki alacakların borçların ve varlıkların miktar ve değerlerinin saptanmasıdır. işletmeler envanter işlemini bazı kurallara uyarak yerine getirmek zorundadırlar

  • 1 aya yakın süredir 2019 t4 r-design awd 190hp modeline sahip olduğum suv.

    detay okumak istemeyenler için özetleyecek olursak: çok çok iyi. blind buy yapılabilecek cinsten.

    detaylara gelirsek;

    tasarım: araç kaslı ve büyük. xc60 ve xc90'dan küçük olmasına rağmen kesinlikle küçük bir araç değil. r-design donanım paketinin gerek iç gerekse dış görünüşe katkısı çok büyük ve aracı özellikle tavan, jant, ön ızgara ve koltuklar başta olmak üzere çok sportif bir görünüme sokuyor ama standard momentum paketi ile de aracın hem iç hem de dış görünümü oldukça iyi. momentum pakete yapılan küçük eklemelerle oluşturulan momentum adv. paketi de incelemeye değer.
    gerek standard donanımla, gerekse r-design donanımla hem içten hem de dıştan görünüş olarak çok güzel, modern, dinamik ve genç bir araç. ınscription paketi ile gelen ve isveçli orrefors firması tarafından üretilen kristal vites kolunu ise fazlasıyla gereksiz bulduğumu eklemek isterim. deri vites kolu zaten oldukça şık.

    teknoloji & güvenlik: araç ile beraber volvo'nun güvenlik sistemelerinin büyük çoğunluğu intellisafe standard adı verdiği güvenlik paketi ile beraber standard geliyor. bir üst paketi olan opsiyonel intellisafe surround paketi ile de ek güvenlik sistemlerini satın almanız mümkün. opsiyonel sistemlerin listesini tam hatırlamamakla birlikte standard paket ile bile başta x1 olmak üzere incelediğim alman rakiplerinden çok üstün olduğunu söyleyebilirim. 360 derece kuşbakışı görüş ve park kamerası, yan ayna üzerindeki blis uyarı ışıkları, şerit kontrol sistemi, acc, yarı otonom sürüş, otomatik fren sistemi, büyük hayvan algılama, alkolmetre gibi sistemleri ilk bakışta göze çarpan güvenlik sistemlerinden fakat tamamının standard olmadığını tekrar hatırlatmak isterim.
    güvenlik teknolojileri dışında orta konsoldaki tablet benzeri kontrol ekranı ve infotainment sistemi, direksiyonun arkasındaki ghost screen ve buradaki göstergeler -özellikle navigasyonu burada da görebiliyor olmanız- vb. çok kullanışlı.
    araçta anahtarsız giriş-çıkış ve çalıştırma, ayak hareketiyle bagaj açma, elektrikli bagaj açma ve kapama gibi detaylar da mevcut.

    konfor: aracın ön koltukları çok rahat, sırtınızın ve bacaklarınızın temas ettiği bölgelerin çoğunu istediğiniz şekilde diğer bölgelerden bağımsız olarak ayarlayabiliyorsunuz. arka koltuklarda uzun yol gitmediğim için ne yazık ki fazla tecrübem yok. hem ön-arka koltuklarda hem de direksiyonda ısıtıcı opsiyonları mevcut.
    küçük eşyalar için ayrılan yerler çok fazla ve kullanışlı. kablosuj şarjı destekleyen telefonlar için kablosuz şarj olanağı sunması çok pratik ve güzel bir özellik. opsiyonel olarak ekletebileceğiniz açılabilir panoramik cam tavan ve harman&kardon ses sistemini de bütçeniz elveriyorsa mutlaka düşünün derim.

    yakıt tüketimi: aracı 2. el aldım ve şu an 20 bin km'de. bu haliyle bilgisayar 7.4lt/100km gösteriyor. büyük ölçüde (%80) uzun yol gidiyorum. aracın t4 motor ve 190 hp olduğu, buna ek olarak boyutları ve ağırlığı göz önüne alınırsa 7.4lt bana makul görünüyor, ilerde de çok değişeceğini sanmıyorum.

    şimdilik aklıma gelen özellikler bu şekilde olmakla birlikte, araçla ilgili yazılacak pek bir olumsuz yön bulamıyorum. 2018 yılında yılın otomobili seçilmesi de bence olumsuz yönlerinin zaten büyük ölçüde olumlu yönleri ile unutturulduğunu kanıtlar cinsten bir detay. bunun dışında sorularınız ya da yorumlarınız olursa yeşillendirebilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

  • "...
    benim bu çektiklerimi bir çocuk var ki anlıyor
    kendimi yerden yere vuruşumu içimdeki zehiri
    bir çocuk var ki anlıyor benim gibi kahroluyor
    odasında şiirlerim fukara mumlar gibi yanıyorlar
    sen o çocuk değilsin sen artık çocuk değilsin
    dudakların eskisi gibi beyaz değiller biliyorsun..." attila ilhan

  • 40 yaşındayım.
    fenerbahçeliyim.
    fenerbahçe'nin de galatasarayın da kazandığı hem iç saha hem de deplasman maçlarından onlarcasını stadda izledim.
    stadda izleyemediğim için içimde kalan tek maç olan 6-0'lık maç da dahil olmak üzere,
    ben her iki takımdan birinin, rakibine bu denli net üstünlük kurup, yerden göğe kadar galibiyeti hak ettiği bir maç izlemedim.
    sahanın her bölgesinde, hatta saha dışındaki psiklojik savaşta dahil, bu kadar ne yaptığını bilen, planlı, programlı, tertemiz bir galibiyet görmedim.
    hani anelka'lı 4-0'lık galibiyeti izledim sahada, orada bile galatasarayın zaman zaman 3 pas yaptığı, ayaklarının yere bastığı dakikalar olmuştu.
    bu maç fenerbahçe açısından tek kelimeyle bir kepazelikti. bir hoca takımından bu kadar mı habersiz olur, bir hoca rakibine karşı bu kadar mı kibirli olur. pes.
    galatasaraylı tüm yazarları hak ettikleri galibiyetten ötürü kutlarım.

  • ordu ve giresun sehirlerinin ortasina yapilan havaalanina devlet buyuklerimizin uygun gordugu isim. koca devlet erkaninda ingilizcenin slangindan anlayan bir kisinin bulunup da durumdan killanmamasi asil enteresan olan.

    kullanima acilmasini takiben sahane diaoglara meze olacaktir..

    - nedesin hafiz?
    - usta orgiye gidiyorum yoldayim, ordan ucacagim..
    - e orgi bu ucurur tabi ehehe

  • "gidip şahin alacak halimiz yok ya. ben gidip 1 buçuk milyona sıfır audi marka araç da alabilirdim.”

    demiş.
    haklı.
    devlet size bu kadar pervasız, ahlaksız, yüzsüz ve hadsiz konuşmayı sağlıyor, alırdın elbet.

    nüfusu amfitiyatro kapasitesi kadar ilçeye kontenjandan başkan seçilmiş, "1,5milyonluk araba hakkımdı, az bile harcadım" diyecek kadar utanmaz..senin yüzüne tükürmeyen gakkoşlar düşünsün artık makam aracının faturasını..

  • - hangisinden kullanayım abi? head&shoulders, clear men, pantene filan var
    + amk hepsinin içine doldurduğun ipek şampuan değil mi?