hesabın var mı? giriş yap

  • ötv dilimi değişince bayi daha fazla mı kar edecek? saçmalık bence bu. bir firma elinde belli bir ürün varsa. kar marjı belliyse ve fırsatı varsa hemen hepsini elinden çıkarıp karını maximize eder. ötv dilimi değişince bu araçlara bu kadar talep de olmayacak. dolardan euro'dan elde edeceği 5-10 bin lira inan bayinin sikinde değil. özellikle honda'nın. çünkü ekimden itibaren artık honda ithal bir araç olucak. yeni kasasını sürekli olarak dışardan ithal edeceğiz. bayiler o yüzden biran evvel dolar kuru yükselmeden ithalatını yapmak için piyasadan para toplamaya çalışıyor. şu aşamada araç stoklayarak değil yeni kasayı olabildiğince fazla ölçüde ithal ederek para kazanabilirler.

    bu araçlar muhtemelen yurtdışına export edilecek araçlar. gümrüksel sebeplerle burda bekliyorlar. bayide araç bulamamanızın sebebi çok basit. arz talep dengesi. ötv dilimi sebebiyle belli araçların belli paketlerine inanılmaz bir talep var. sırf bu başlıkta bu araçtan 50 tane bekleyen yazar vardır. tüm türkiye'yi düşün.

    bu arada ikinci bir tavsiye, 2021 model eski kasa bir honda almak yerine 2021 model yeni kasa bir civic almanız çok daha mantıklı olur. eminim onun da türkiye'ye özel donanımları azaltılmış ve uygun ötv dilimine giren paketleri olacaktır. o olmasa bile honda türkiye'ye özel kampanya yapacaktır. yeni kasalar çıktığında gerçekten çok uygun kampanyalar olabiliyor.

  • şöyle bir rapor.

    diyor ki;

    "demir, nitrat, aluminyum, arsenik, perfringens, enterokok, eschericis coli ve koliform bakteri parametreleri yönünden insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelikte belirtilen sınır değerlere göre uygunsuz ve serbest klor düzeyinin yetersiz olduğu saptanmıştır."

    görüldüğü üzere içinde bir biz yokuz.

    melih? yaşıyor musun?

  • vay kardaşım vay...

    erdoğan'a %48 ha.

    ben sokağa indim lan buranın halkı için.

    gaz yedim, jop yedim polisten. 2 gün herşeyi bırakıp buranın halkı için üzüldüm, koştum sokaklarda. insan gibi yaşasınlar, insan gibi ölsünler diye. gidenlere bişey yapamadık kalanlar düzgün yaşasın diye. ulan ne seçimi kaybetmek ne de 5 sene daha erdoğan'a katlanacak olmak bu kadar koymadı bana.

    vay kardaşım vay...

  • eskişehir osmangazi üniversitesi yazılı olmayan mottosu : "ama bizim mühendisliğimiz anadolu üniversitesinden daha iyi"

  • yeşil ekranlı, efektli bir şeyler anlatmışlar, tam da anlamadım ama hiç bir efekte gerek kalmadan kolayca çekilebilecek bir sahnedir.

    kamera ile ilgili aynalı dolabın birbirine bağlı olduğu basit bir mekanizma yeterlidir. yani sahne baştan sona ilgili aynadaki yansımadan çekilmektedir kamera ile birlikte hareket ederken. en sonda dolap, olması gereken yere yani duvarın bulunduğu yere gelince ilk ve son defa kamera hafif bir zoom out yaparak dolaptan uzaklaşır ve vurucu detayların görünmesi sağlanır.

    ha bu şekilde yapmayıp efekt işlerine girmişlerse de boşa para harcamışlar.

    edit: ha kolay çekilebilir olması, etkileyici ve iyi düşünülmüş bir sahne olduğu gerçeğini değiştirmez elbette.

  • imamoğlu'nu sevmeyen biri olarak herhangi bir gariplik görmediğim olay.

    kadınlar ayda bir adet görüyorlar ve bu pedleri kullanmaları gerekiyor arkadaşlar, bu saklanması ya da utanılması gereken bir sır değil.

  • (bkz: etilen) hormonundan haberi olmayan yazarımızın yaşadığı sorundur. meyveler uzak yerlere nakledileceklerse tam olgunlaşmadan toplanır. muzlar yeşil halde sevk edilir. ulaştıktan sonra kapalı depolarda, etilen püskürten makineler ile olgunlaştırılıp sarartılır, öyle satılır. meyve olgunken de etilen salgılamaya devam eder. kapalı ortam veya poşette daha çabuk olgunlaşır ve kararır. hemen yemeyeceksen yeşilimsi halde al, ya da açıkta tut. afiyet olsun.