hesabın var mı? giriş yap

  • akp milletvekili aydın ünal'ın beyanı.

    "diğer partilerde göremeyeceğiniz bir değişim sürecini yaşıyoruz. biz 21 ay boyunca hiçbir şeyi konuşmadık. sayın cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki meseleler konuşulmaz. aile içindeki mahrem konular ama çok kolay geçmiş bir süre değildi. bu sorunlar ortalığa dökülmeden çözüme kavuşuyor. sütliman bir süreç yaşamadık. sayın başbakanımız da ifade etti,

    sayın cumhurbaşkanımız "güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan" demişti. ama böyle olduğu zaman türkiye'nin iyi idare edilmediğini gördük. güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakanın iyi sonuçlar doğurmadığını gördük. ikisini itham etmek mümkün değil.

    cumhurbaşkanı ve başbakan ilişkileri hep sorunluydu. birbirlerini çok iyi tanıyan iki isim buna rağmen görüş ayrılıkları ortaya koydu. çok yumuşak bir geçiş gerçekleşti. bu süreç cumhurbaşkanımız tarafından yönetilmiş bir süreç değildir.

    bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak.

    fiili olarak oluşan durum bundan sonra da devam edecek. türkiye açısından daha sağlıklı olacak."

    "aramızdan tam biatçı, kişiliksiz ve karaktersiz bir arkadaşı başbakan olarak göreve getireceğiz" demiş kısaca.

    (bkz: yakışır)

  • - dur bakalım bir de şöyle bir atak deneyelim bakalım gol oluyor mu... şöyle vursam... aa evet oluyormuş.

  • ekmeğin arasına cips koyanı gördüm, muz koyanı gördüm, ekmeğin arasına ekmek koyanı gördüm ama asıl bombayı annem patlatıp hayatımın keşfini yaptı.

    ilkokuldayız. köyden taşımalı geldiğimiz için beslenme çantamız var. yumurta, peynir allah ne verdiyse yufka ekmeğin içine dürülüp konuluyo işte. bir gün öğretmenin oğlu evleri uzak olduğu için bizimle yemeye başladı öğle yemeğini. mis gibi bakkal ekmeğinin içine sürmüş annesi çikolatayı. yarısını bana verdi. lan o nasıl bir lezzet. aklım başımdan gitti. köylü çocuğuyuz böyle şeyler görmedik. neyse eve gidince anneme dedim babama söyle de bize çikolata alsın ekmeğime koy. babam almış garibim. aldığının ertesi beslenme çantamda çikolatalı ekmeğim okula gittim. öğleyi iple çekiyorum. neyse öğlen geldi. yufka ekmek nasıl dolgun, bir de ok gibi dimdik duruyo. dedim ki canım annem ne kadar sürdüyse ekmek zor almış. bi ısırdım çatırt diye bir ses. ama ağzıma çikolata tadı geliyo bir daha ısırdım yine çatırt diye bir ses. meğer babam çikolatalı gofret almış. annem de garibim ekmeğin arasına onu koymuş. deneyin güzel oluyo.

  • yolda görsem görmezden gelecegim sayın cumhurbaşkanının hareketi. benim yaptığım ; takdire şayan fakat yanlış. onun yaptığı hem takdire şayan değil hem de yanlış.

    edit: başta cizre'de kahramanca savaşmış, en yakın polis arkadasim olmak üzere ; tüm polis ve askerimize selam olsun. arkanızdayız.

  • delta varyantı eski adıyla hindistan varyantı. hindistanın 2 nci dalgasının bu kadar kötü gecmesinin sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor burada, hindistan medyasında.3 tane sublineage ı var yani bundan türeyenler.

    b1. 617 delta varyantın kodu : gectiğimiz kasımda hindistanda keşfedildi

    b1.617. 2 — delta plus denen varyant : hindistanın güney bolgelerini domine eden varyant , singapur varyantı olarak da geciyor. cocukları da kötü etkilediği soyleniyor bunun

    b1.617. 3 — bir başka türeyen varyant. delta plus kadar etkin değil,

    spike proteininde oluşan mutasyonlar sonucu olusuyor bunlar ve antijenlere ve aşıya dayanıklı olabilecekleri konusunda endişe mevcut. ozellikle delta plus için gecerli bu soylediğim. yuzde elli daha bulaşıcı ve semptomatik.

    şunu da ekleyeyim
    gectiğimiz ay hindistandan türkiyeye donuşumde ne bir karantina ne de bir kontrolle karşılaştım.
    legal olarak her yerde hindistana ugrayan herkese 14 gün karantina belirtilmesine ragmen uygulanmadıgını gördüm, bu halk saglıgını tehlikeye atmaktır, sonra delta varyantı geliyor eyvah demenin ne sana ne bana bi faydası var, acmısız kapıları sonuna kadar.
    şimdiye kadar bir cok yolcu orta dogu aktarmalı olarak hindistandan giriş yapmış olmalı ülkeye, muhtemelen ingiltereye de air bubble yani hava koridoru anlaşması oldugu için hindistandan direk ucanlarla gecmiştir. hindistana donunce dahi bi hafta karantinada kaldım tedbir amaçlı ama ülkemizde maalesef.

    su an korku yaratan delta plus varyantidır , daha bulaşıcı ve semptomatik olması sebebiyle.