hesabın var mı? giriş yap

  • türkiye özel okullar derneğinin ınstagram sayfasından "meb bürokratları ile yaptığımız, özel okul sorunlarını dile getirdiğimiz" diye yaptığı paylaşımda arkada bulunan slaytta görüleceği üzere özel okullar derneğinin nelere çalıştığını göstermektedir.

    görünen maddelerden bir kaç tanesi:

    - öğretmenin tek taraflı feshinin engellenmesi!

    - kayıt ücreti zamlarının liste fiyatı üzerinden yapılması gerekliliği

    - özel okulları itibarsızlaştıranlara yasaya eklenecek maddeyle yaptırım uygulanması.

    o maddelerden daha göremediğimiz neler var acaba?

    edit2: halihazırda zaten sözleşmeye ek madde ekleyerek tek taraflı fesihi cezaya maruz bırakabiliyorlar. burada böyle bir talepte bulunmak neden?

    bakın şunun da altını tekrar çiziyorum öğretmen zaten haksız yere kafasına göre sözleşmeyi fesih edip giderse, kurum sene başı imzalattığı sözleşmede karşılıklı tazminat maddesi koyabilir ve öğretmeni dava edebilir bunda değişen hiçbir şey yok hep böyleydi. aynı şekilde kurum da öğretmeni sebepsiz çıkarırsa öğretmen dava edebilir. buna rağmen böyle bir maddenin oraya yazılma amacı nedir?
    başlığa yazan özel kurum sahiplerinden anladığım kadarıyla onlar istiyor ki ben sözleşmeye böyle karşılıklı tazminat maddesi eklemeyeyim buna gerek kalmasın ki bana bir yaptırımı olmasın , devlet öğretmene 1 sene çalışmama cezası versin.

    koca koca adamlar oturdunuz özel okulun sorunları nedir diye düşündünüz bunları mı buldunuz? öğretmenin maaşını ödemeyen özel okullar, öğretmenin sigortasını yatırmayan özel okullar , eğitim ödeneğini yatırıp öğretmenden geri isteyen özel okullar? gibi bin tane şey sıralarım burada, bunlar özel okulların sorunu değil değil mi?

    iyi öğretmeni memnun edip nasıl uzun süreler birlikte çalışabiliriz bizimle kalmasını sağlayabiliriz diye konu başlığı açmakta var değil mi?

    kaynak:

    https://www.instagram.com/…vb/?utm_medium=copy_link

    https://imgyukle.com/i/ehhn0a

    https://imgyukle.com/i/ehhj51

  • mesele 1 milyon bisikletin dağıtılması değil, bu bisiklete binecekler için yollar yapılması, etrafından geçecekler için farkındalık yaratılmasıdır. sağlık bakanlığı bu konu ile ilgili olarak güzel bir iş yapmaya çalışıyor ama bu süreci başlatmadan daha çok yol alınması gerekiyor.

    40 ülkeyi gezip, türkiye'ye geldiğinde trafik kazası sonucu ölen fransız bisikletçinin haberi daha tazeliğini koruyor. hazır sağlık bakanlığı da bu konuda bir adım atıyorken bu tip durumların tekrar yaşanmaması için radikal kararlar da almak gerekiyor.

    fransız bisikletçi hayatını kaybetti

  • simdi efendim deniz urunlerine olan duskunlugumu bir kenara birakiyorum.. oldum olasi hangi mevsimde hangi baligin yenilecegini bilen adamlara hem sempati hemde giciklik duymusumdur.. supermarketlere gidip balik reyonlarinin onunde durdugunuz vakit sizi olur gozlerle seyreden baliklara ve degisik isimlerine tanik olur, isimden baligi pic etme potansiyelinizi tartar, utanmadan en asortik olanlari sorduktan sonra da ciftlik cipurasi alir cikarsiniz.. hadi size bok atmiyim .. ben cikarim sahsen..
    ben orada kivranirken kimi amcalar ayni standin onune gelip sanki farkli seylere bakiyormuscasina bir suru maval okurlar..
    - abi su baliktan vereyim mi?
    - ciftlik mi denizmi?
    - ciftlik abi..
    - e denizi olmaz tabi onun bu mevsimde bu mevsimde ebeminamina konan sinegin yumurtasindan cikan larvanin baligi olur gibi cok carpici ve detay dolu aciklama yaparlar.. ve bunu eni konu hepsi icin yapmaktan cekinmezler.. o artislikten sonra ceker giderler ve siz bir hafta gunes altinda beklemis havuc gibi burusur ve kararirsiniz.. istaha kacirir pezevenk.. bu mevsimde ciftlik alinmazmis der sizi de almaktan vazgecirirler..

    netice itibari ile fazla uzatmiyim.. benim gibi bu durumdan muzdarip olan, yada hangi mevsimde hangi baligin pesinden kosucam aga? diye merak hezeyani icinde durulmayi bekleyen dimaglar icin asagiya bugun artik yaziyorum kardesim..

    ahtapot : bu kodugum hayvani yilin 12 ayi lezizdir kardesim.. korkma her an hic cekinmeden alabilirsin..

    akya : haziran-temmuz-agustos-eylul-ekim bu baligin en lezzetli oldugu zamandir.. ocak-subat-mart-nisan-mayis aylarinda ise ortalama bir tadi vardir..

    alabalik : bu tatli su baligi kardesimizin de ahtapottan farki yoktur.. her mevsim paso alabilirsin..

    barbun : ahh.. bundan 4 tane.. bir de 35'lik.. peynir.. az salata.. tadimlik.. cerez gibi.. bu balikta guzel kardesim agustos-eylul-ekim-kasim'da tam tadindadir.. o zaman anasini aglatabilirsin.. geriye kalan 8 ayda tadi vasat civarlarindadir..

    cinekop : nazlidir bu.. temmuz-agustos'ta en guzel zamani.. geri kalani yenebilir ama ayni tadi vermezdir..

    cipura : agustos-eylul baligi.. kalan 10 ay standart tadindadir.. (amcanin ciftlik hesabi)

    **cipura ciftlik : bu balik 12 ay boyunca vasat bir tat verir..

    dil baligi : ekim-kasim.. bunun olayi bu iki ay.. diger aylarda rutin.. ayni tadi vermezmis..

    hamsi : kasim-aralik-ocak-subat.. bu aylarda yedin yedin.. baska aylarda denk gelirsen yuzune bakma.

    iskorpit : ekim-kasim-aralik en leziz oldugu aylar.. diger aylarda yenmez diye birsey yok ama tadi olmazmis..

    istavrit : ezginin gunlugu albumu ile ayni adi tasiyan baligimizin zamani ise ocak-subat-mart-nisan.. bu dort ayin haricinde aldiginizda tadi negatif yonde degisiklik gosterebiliyormus..

    izmarit : en verimli ayi subat-mart-nisan.. mayis ayinda yine de yenebillirligini koruyor ama onun disinda kesinlikle almayin..

    kalkan : ocak-subat-mart-nisan en super zamani.. mayis ayini idare ediyor ama kalan aylarda "eve sokmayin".. kalkar..

    karagoz : en iyi zamani ekim-kasim.. sonraki 10 ay boyunca yine yenebilir.. tadindan ayni randimani beklemezseniz tabi..

    kefal : ekim-kasim-aralik-ocak-subat-mart-nisan-mayis.. ondan bu balik her zaman tezgahta.. demek ki yaz aylarindan eve sokmuyoruz kendisini..

    kilic : agustos-eylul en iyisi.. sonraki aylarda denk gelecek olursaniz ayni tadi yakalayamamaniz mumkun..

    kirlangic : efendim bu baligi istediginiz zaman emrinize amade edebilirsiniz.. korkmayin.. her mevsim bunun mevsimi..

    kolyoz : kirlangic'in aynisi..

    kupes : haziran-temmuz-agustos-eylul en iyi donemi.. sonraki aylarda yenilebilirligini korusada damak zevkinize kalmis..

    lahos : en iyi zamani agustos-eylul.. geri kalan aylarda yine de yenebilir..

    levrek : subat-mart-nisan-mayis.. geri kalan 8 ay boyunca "eve almayin".. birakin disarda yatsin..

    lufer : agustos-eylul-ekim tadindan yenemeyecegi zamanlar.. diger aylarda da yenebilitesi sabit ama bu 3 ayki kadar lezzetli olmayabilir..

    melanur : eylul-ekim en iyi zamani tartismasiz.. haziran-temmuz-agustos fena olmadigi zamanlar..ama ocak-subat-mart-nisan-mayis'ta sakin almayin..

    mercan : korkmayin.. 12 ay yiyin..

    mezgit : subat-mart-nisan-mayis'ta yiyin.. gerisini bosverin.. seytan gorsun yuzunu..

    murekkep baligi : mercan'la ayni olgunluktadirlar..

    orfoz : haziran-temmuz-agustos-eylul-ekim'e kadar superdir.. sonrasinda da yemenizde sakinca yoktur.. tadi kesinlikle bozmaz ama ayni da olmaz..

    palamut : ekim-kasim-aralik.. bu balik kis baligidir.. ocak-subat-mart'a kadar idare eder.. nisan-mayis-haziran-temmuz-agustos-eylul periyodunda sicar..

    **palamut çiftlik : bu baligin da leziz sayilabilecek zamani agustos-eylul'dur.. gerisi vasattir.. ciftlik zaten vasattir.. dusunun iste..

    pisi : ismi super sempatik olan bu baligin yeme zamani da pek bi hostur.. 12 aydir..

    sardalya : haziran-temmuz-agustos-eylul en super tadi oldugu zaman.. baska zaman sakin almayin..

    sazan : bu insan canlisi baliklarin ise tereddutsuz tuketilecegi ekim-kasimdir.. sonrasi yenebilir sadece..

    sinarit : temmuz-agustos-eylul baligidir.. sonrasi icin tadina a uzerinden b verilebilir..

    tavuk baligi : kasim-aralik-ocak-subat en harika zamani.. mart-nisan-mayis-eylul-ekim yenebilecek zamani, haziran-temmuz-agustos uzak durulacak zamanidir..

    torik : ekim-kasim-aralik-ocak-subat'ta doruktadir.. mart ayinda soyle boyle.. nisan-mayis-haziran-temmuz-agustos-eylul periyodunda ise asla yanasilmayacak durumdadir.. direk almayin..

    tranca : haziran-temmuz-agustos-eylul-ekim'de 10 numara tadi vardir.. kalan 7 ayda ise tadi b sinifidir..

    turna : kasim-aralikta korkmayin yiyin.. begenmezseniz sonraki 10 ay vasat halini yersiniz..

    uskumru : ekim-kasim baligidir.. sonra tadi vasata yakindir..

    hep bunu yapmak istemistim..

    (bkz: yiyin gari)

  • bu çıkın dolaşın diyenler herhalde abdde veya bir avrupa ülkesinde yaşadığımızı sanıyor galiba ya da zengin çünkü herkesin gözünde potansiyel bir sapıksın bir selam vermene bakar.

  • adamlar sana bilgi aşılıyor, sözlükte "anlatımı sıkıcı" "gereksiz bilgi deposu" "ateist" "reklam peşinde" falan diyor. inanılır gibi değil.

    tebrik edilesi, güzel ve çalışkan bir ekip olduğuna inanıyorum. severek takip ediyoruz. kendilerinden pek çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.

  • ben(d)im bu. çok müsrif birisi değilim ama yine de hesabını bilen bir eşim olduğu için maaş kartım ile sadece 1 adet olan kredi kartım kendisinde. ben her gün rutin bir şekilde işten eve, evden işe gittiğim için dışarıda ekstra harcama yapacak bir durumum olmuyor. bir nevi 'haftalık' alıyorum eşimden*. dışarıda dostlarla veya başbaşa yemeğe gittiğimizde hesabı eşim ödüyor. taksiye biniyoruz parayı eşim ödüyor. mağazaya giriyoruz alışverişi eşim ödüyor. sevgililik zamanlarının tam tersi*. yalnız, internet bankacılığı kontrolleri* bende. ne oluyor, ne bitiyor görebiliyorum.

    yalnız şunu özellikle belirteyim. 2010 başlarında mortgage kredi faizlerinin en dipte olduğu ve piyasanın en civcivli olduğu zamanlarda eşimin cesareti sayesinde krediye girdik. hesabı kendisi tuttuğu için hem krediyi ödedik, hem kenara para koyduk. 8 senelik krediyi 4.sene sonunda toplu ödeme ile kapattık. işte tüm bunlar hesabını bilen eşim sayesinde oldu. bana kalsaydı ben o zamanlarda krediye giremez, hala kiracı olarak oturuyor olurdum.

    edit: 2017 itibariyle boşandım.
    edit: boşanma ile ilgili herhangi bir soru sormayın.

  • güzel bir doğal seçilim videosuydu. güçlü ve hızlı olan ayakta kaldı. zayıf ve ezik olan ise ayıklandı

  • "eğer size birisi bir şeyi kimin icat ettiğini sorarsa ve siz o şeyi icat edenin kim olduğunu bilmiyorsanız tesla icat etti deyin, büyük ihtimalle doğru cevap vermiş olursunuz. "

  • dexter'ın kurbanları naylonlarla kaplanmış steril ortamlarda, kanın tamamını akıtarak kesmesi ve güzelce parçalayıp poşetlere koyması sebebiyle son derece mantıklı bir hareket olurdu. ama nasıl ikna edeceksin işte, ortak danaya falan girmek lazım.