hesabın var mı? giriş yap

  • iddiaları vs biraz geç de olsa izledim.

    arada ben de her normal insanın yapması gerektiği gibi kendi yazdığından şüphelenen, arada "belki de ben yanlış biliyorumdur" diyen biriyim. kendimi yanlış bulduğum gidip düzelttiğim vakidir.

    ama okullarda cüzdanından atatürk resmi düştüğü için 15 yaşındaki çocuğa mobbing uygulayan "abiler" beni hedef almaya başladıysa herhalde doğru yoldayım diyorum.

    siyasi partilerle benim pek bir işim olmaz. benim şahsi önderim mustafa fehmi kubilay'dır. tarikatlara, irticaya, yobazlara ve bunların şakşakçılarına bir gıdım yol vereceğine dik durup başını vermeyi tercih etmiş olan subaydır. bu ülkenin kurtuluşuna giden ve artık unutulmakta olan o yol kubilay gibi insanların başları ile döşelidir.

    o yolda benimkinin de olmasından şahsen gurur duyarım.

    kendimi savunmayacağım. benim yazdıklarım ortadadır. zaten sayı olarak çok da fazla bir yazı yok, isteyen gider okur ve ne anladıysanız odur.

  • kitabı okuyup üstüne belgeselini de izleyince-ki sabır işi bu; "japonlar kimdir?"in eklenmesiyle 611 sayfalık bir kitap ve 3 bölümden oluşan bir belgeselden bahsediyoruz, boru mu- duble olur, combo olur, ultrasüpermega olur. okuyunuz, okutunuz, izleyiniz, izletiniz..

    yahu, belgesel izlerken ağlamaklı olur mu insan? itiraf edip kurtulayım, birkaç yerinde ben oldum. bir de bazı ülkelerin yedi ceddine saydırmamak elde değil: "vay şerefsizler, nasıl da yok etmişler koca uygarlığı! yüzünüze gözünüze dursun inşallah! tuuuu!" efektleriyle izlenesi bir belgesel bu. ya da ben gereğinden fazla duygusal yaklaştım tarihe, bilemiyorum hangisi.

  • yalnız yaşayacaksam, mahzenden tüm odalara evin her köşesini tek tuşla tamamen aydınlatacak şekilde ışık sistemi kurdurmak.
    elin hayaleti, iki dünya arasında sıkışmışı, aksak zombisi, vampiri, ip atlayan ölü kızıyla filan uğraşamam.

  • hayattaki tek başarısı süslenmek olan bir kezbanın köpeği olmuş kociştir. arkadaki çalışanın "ne yapıyor bunlar amk" bakışı olayın vahametini anlatıyor zaten.

    ha bi de hiç öyle ay avam numarası yapmayın kızlar, böyle adam bulsanız siz de atlarsınız. paralı kocayı görünce feministlik bitiyor tabii.

  • ne güzel yıllardı…ankara'da sırayla odtü, hacettepe/beytepe ve bilkent kampüslerinde şenlikler olurdu.hepsine giderdik, ne sanatçılar gelirdi…şebnem ferah,kenan doğulu, yeni türkü, manga, mor ve ötesi, gece yolcuları, teoman, duman, feridun hatırladıklarımdan.şimdi hiçbir şeyin tadı yok, çok yazık gençlere üzülmemek elde değil…

  • o da bir şey mi!

    fındık, incir ve kayısı üretiminde dünya 1.
    antep fıstığı üretiminde dünya 2.
    ceviz üretiminde dünya 4. süyüz.

    ama halkımız bunların tadını unuttu maalesef. sebebi, yanlış politikalar sonucu liranın değersizleşmesi ve sonucunda alım gücünün azalışı. hepsi ihracata gidiyor.

  • trende gidiyolar:
    raymond: hmmm 365 koyun var
    -nası saydın?
    raymond: ayaklarını saydım dörde böldüm

  • bir çeşit psikedelik uyarıcıdır. şizofreni rahatsızlığı olan insanlar üzerinde iyileştirici etkilerini gözlemlemek sebebiyle laboratuvar ortamında üretilmiştir. geleceğin antidepresanı olması koşuluyla araştırmaya devam edildiğinden yaygın bir kimyasal değildir.

    etkilerini gözlemlemek için 30 miligram yeterli dozdur. toz şeklinde olanı burundan çekilerek alınmaktadır. zaman kavramını ortadan kaldırır. zihin işlevleri yavaşlarken fiziksel eylem hızlanmaktadır. beden ve ruhun birbirinden farklı bir olgunun içinde ancak birbirine bağlantılı şekilde hükmetmesi bulunulan boyutun algısını ortaya koymaktadır. fiziksel eylemlerde efeksel geçişler gözlemlenirken hissedilen duygu mantığın, zamanın ve bakış açısının ötesinde çalışmaya başlar. benliğini en saf halinde gözlemleme yeteneği kazandırırken, bir nevi astral seyahat imkanı sunar ve her objenin yer yüzünde kapladığı fiziksel boyutu değişmeye başlar. şaşırtıcı biçimde benlik kavramı, yani kapladığın yerde ki bedensel olgun büyür büyür ve dev bir insan olmanın verdiği gururu tattırır...nitekim kolun bacağın sağa sola oynarken beynin farklı biçimlerde sana seni sunmaya hazırdır. aslında anlatmakla yaşamak arasında büyük fark vardır. denemeden anlaşılmayacağı gibi, insanları gözlemleme yeteneğini gösterir.

    bu tarz kimyasalları mümkün olduğunca güvendiğiniz kişilerle ve size müdahale edilmemesi gereken, ayrıca zihninizi yormayan insanlarla deneyimleyebilirsiniz. diğer türlüsü yorucu olacaktır. kafa karışıklığı ve saçma bir psikolojiye sokabilir. paranoya yapabilir. dikkat edilmesi gereken stabil bir ortam seçilmelidir. gerçeklik ve yokluk kavramını gözlemleyebilme avantajı , manipüle edilebilir..ancak, bilinç kaybının hiç yaşanmadan, yok olma kavramını tattırır....

    özellikle anestezi uygulanan hastalarda yaşanılan bir nevi uyurken bilincin açık kalması deneyimi olarak da anlatılabilir.

    doğru kullanıldığında etkisi geçince karekter değişimi yaşatmaktadır... hayata pozitif bakma eğilimi, insanlarla iletişim kurmada rahatlık, kendini olduğun gibi kabullenme, sosyal hayatı gözlemleyebilme ve tespit edebilme yeteneğini geliştirme, hızlı düşünme ve aktif şekilde yaşamaya odaklanma, bilincinin farkına varma gibi etkiler yaratır. sanal bir ilizyon yaşamadığını deneyimlediğinde ise, şimdiye kadar yaşadığın hayatın ve öğretilen sistemin aslında sanallıktan ibaret olduğunu kavramaya başlarsın.. her uyarıcıda olduğu gibi bunu deneyimlerken de mümkün olduğunca pozitif taraflarından yararlanmaya çalışmak iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır....