hesabın var mı? giriş yap

  • kesinlikle test edilip onaylanmıştır.

    "eski sevgiliyle yeniden başlamak, ev tişortüyle dışarıya çıkmak gibi. rahat, bildik ama özel değil. hep bir huzursuzluk ve keşke giymeseydim hissi"

  • sarılmak, sarılırken koklamak. derin derin içine çekmek kokusunu. ne müthiştir.

    not: erkeğim, ibneliğin lüzumu yok.

  • sanki hor görülen, dalga geçilen insanların aslında ne denli zeki ve güçlü olabileceklerini üstü kapalı şekilde anlatmak için hikayeye eklenen bir karaktermiş gibi fizban. kendisinin olduğu her bölüm başlarda çok komik, ilerleyen zamanlarda çok anlamlı ve önemlidir (özellikle laurana ile yaptığı konuşma: #26020159 ). en şirin tanrıdır o.

  • şarap yapımında kullanılan madde. şarap yaparken şarabın kalitesini belirleyen etkenlerden biri maya bakterilerinin türüdür. bunun için şarap yapacak kişinin özel maya bakterisi bulunur. ama dikkat edilmesi gereken bir husus, üzüm şırasında başka herhangi bir bakteri bulunmamasının gerekliliğidir. eğer çeşitli bakteriler üzüm şırasında yaşamaya devam ederse, fermantasyon sonucu ya kalitesiz bir şarap ya da sirke çıkar ortaya. bu sebeple şaraba belli miktarda katılan kükürt mevcut bakterilerin üremesini engeller. arkasından şarap üreticisi kendi bakterisini koyup şarabı mayalanmaya bırakır.

    şaraba katılan kükürtün en can alıcı noktası ise oranıdır. bu oran öyle iyi ayarlanmalıdır ki başka bakterilerin yaşamasına izin vermesin. ama yine öyle ayarlanmalıdır ki baş ağrısı yapmasın. şarap içtikten sonra baş ağrısı yapan madde, işte bu kükürttür, öyle alkol falan değil.. o yüzden kaliteli şaraplarda kükürt oranı da düşük olmalıdır.

  • --- 6x5 spoiler ---

    hodor meselesiyle ilgili ufak bir anektodu da aktarayim,

    3 yıl önce, michael ventrella diye bir eleman, bir konferansta george r. r. martin ile tanışır. konferansın yapıldığı yerde, martin ile birlikte aynı asansöre binerler. martin, asansörün düğmesine kendisi için basar ve diğer kişilere de hangi katı istediklerini sorar. sonra, ventrella'ya dönüp "hep bir asansör operatörü olmak istemişimdir" der. birlikte gülerler ve odalarına giderler.

    bir süre sonra, martin ile venrella tekrar asansörde karşılaşır ve aralarında şu diyalog geçer.

    + ben sanırım kitabınızdaki bir karaktere neden hodor adını verdiğiniz buldum.
    - öyle mi?
    + asansör operatörü olmak istediğinize dair sözleriniz üzerinde düşündüm. bence, hodor'un "hold the door" lafının kısası olduğu çok bariz.
    - (martin gülmeye başlar) gerçeğe ne kadar yakın olduğunu bilmiyorsun.

    bu da, ventrella'nın 2 yıl önceki blog postu.
    https://ventrellaquest.com/2014/04/20/got-got/
    --- spoiler ---

  • çoğu zenci futbolcu kendisini hayır işlerine adamaktadır. futbolu bıraktıktan sonra kurdukları vakıfların işleriyle ilgilenir ya da kurulmuş vakıflara destek olurlar. geri kalmış ülkrlerinin bakanlıklarını federasyonlarını veya spor bakanlığı bünyesindeki kurumlarını kalkındırmaya çalışırlar. ülkelerine vakıf futbol okulları açıp bizzat kendileri işin başında durup çocukları suçtan uzak tutmaya ve aralarından yetenekli olanlarını futbolcu yapmaya uğraşırlar
    yokluk çok kötü bişey oğlum. kendileri bu yoklukla büyüdükleri için aynı durumdaki insanlara yardım etmeyi teknik direktörlük yaparak servetlerine servet katmaya tercih ederler.