hesabın var mı? giriş yap

  • bugun avrasya maratonunda kosan oglu icin bir babanin dedikleri;
    -ulan git bakkaldan iki ekmek al gel desek gitmez, saat 6'da firladi cikti herif evden !
    kis kis guldum yanlarindan gecerken ^^

  • az önce radikal'de gördüğüm haberle hayatı yeniden sorgulamama sebep olan olay. milano üniversitesi sik sok bölümünden mezun olan 23 yaşındaki oğluna 12 milyon liraya bina almış ablamız. ablamız bu hareketi üzerine sinan abi* durur mu içini de ben döşiycem amk demiş o da bastırmış 4 milyon.
    iş kuracakmış bu mezun ve başarılı arkadaş. adam hayata 1-0 değil 1000-0 önde başlıyor. sonra fırsat eşitliği. heee fırsat eşitliği hee. son olarak zenginin malı züğürdün çenesini yorar
    edit: lira değilmiş dolarmış. biz fakirler böyleyiz işte yabancı para birimini hayal bile edemiyoruz.

  • bildiğiniz üzere ekşi sözlük'ün mobil uygulamasının birçok eksiği var ve sözlük halkı tarafından hiç beğenilmiyor. donma, yavaş çalışma, debenin olmaması ve şu an aklıma gelmeyen birçok eksiği var. appstore'da puanlaması 5 üzerinden 1.8, google play'de 2.3. ios versiyonu en son 8 ay önce, android versiyonu da 2 yıl önce güncellenmiş. teknoloji günden güne ilerlerken moderatörlerin ekşi sözlük'ün mobil uygulamasına neden güncelleme yapmadığı merak konusu haline geldi. bu kadar büyük bir oluşumun, telefonların hayatımızın merkezinde yer aldığı bir dönemde bu kadar kötü bir mobil uygulamaya sahip olması kabul edilemez. bu nedenle daha işlevsel bir mobil uygulama için moderasyona güncelleme çağrısı yapıyorum. tüm yazarların bu çağrıya desteğini bekliyorum.

  • üst edit: video ve kanal bir süre önce uçmuş. entry'den sonra birkaç arkadaş videoyu indirip kendi kanallarında paylaşmıştı. youtube'da aratılarak bulunabilir diye düşünüyorum.

    kirk'ün konserden önceki gün arkadaşlarıyla yaptığı istanbul gezisi ve grubun konserden hemen önceki sahne arkası görüntülerinin kaydı şuradan izlenebilir: https://youtu.be/zymqc8fraqe

    the ecstasy of gold çalarken grubun inönü koridorlarından sahneye doğru yürüdüğü kısım duygu patlaması yaşatıyor bende, gözlerim yaşarıyor yeminle. james meşhur "yeah"leriyle sesini açıyor, kirk kameraya bakarak saçmalıyor, lars bornozuyla usul usul geliyor, bizim türk sahne arkası çalışanları da dizilmiş grubun geçişini izliyor falan. ayrıca lars'ın, grubun konakladığı conrad hilton otelinin terasında çekilmiş fotoğraflarını da videoya eklemiş arkadaş.

    o yıl ahmet san'ın organizasyonunda yapılan inanılmaz konserlerin görsel arşivinin neredeyse sıfır olduğunu düşünürsek; 90'lar istanbul'unun görüntüleri, inönü stadyumu, grubun stadın koridorlarından geçerek sahneye çıkış anı vesaire arşivlik, inanılmaz bir kayıt hakikatten. yükleyen arkadaş kaydı nereden buldu bilmiyorum ancak ilk yüklediğinde yorumlar açıktı ve sorduğumda hem metallica hem de guns n' roses konserinin* pro-shot kayıtlarının da elinde vhs kaset olarak bulunduğunu, mp4 haline getirebilirse onları da yükleyebileceğini söylemişti. sonra yorumları kapadı ve başka video atmadı. buraları okuyorsan eğer tüm umutlarımız sana bağlı kardeşim, her günün öncekinden boktan geçtiği şu dönemde gel güldür yüzünü biz bu gariplerin.

    edit piaf: debeye girmişiz. bu kadar eski kafa rakçı-metalci kaldığını bilmiyordum sözlükte ve genel olarak ülkede. eyvallah hepinize.

  • "can kırıkları, cam kırıkları gibi değildir. öyle süpürünce gitmez; içinde kalır, aklına geldikçe de batar"

  • yine ibretlik bir tespitle geliyorum. kendini değersiz bulan, sevilmeye değer bulmayan insanlar, belki de kaba bir tabirle aşağılık bulan insanlar; onlara değer veren biri karşılarına geldiğinde bilinçaltından “ben değersizim, o zaman bana değer veren insan da değersiz” yargısı çıkıyor. o yüzden fark etmeden de olsa o değer veren kişiye bok gibi davranıyorlar. yok yaa diyeceksiniz ama böyle. yapılmaması gereken şey.

  • geri alamadıkları yüzde 1 milyon doğrudur ama yanlışlıkla ödeme kısmı yüzde 1 milyon yanlışlıkla değildir.