hesabın var mı? giriş yap

  • yancı :

    anti-kahraman bir karakterdir. uslu uslu tarlasını ekenlerin yanına gidip "hşş bak arpa iyi gidicek bu sene,sen hala veriyosun buğdayı,yanlış yapıyosun" der,ev yapanlara bulaşır "age atladın diye betondan yapıyon ama bak ben kerpiçten şaşma derim yine" biçiminde. askeri binaların başında bekler,içerden asker çıktıkça alkışlar "helal abim benim ne de güzel olmuşsun sen" diye çoşar.pisliktir,boş bırakınca catapultların vidasıyla,ipiyle oynar bela olur.

  • nasa'nın nihayet kara deliğin kanlı canlı sesini kaydetmesi durumudur.

    kaynak

    ingilizce açıklamalar içeren nasa kaynağı

    ayrıca türkçe kaynak

    ayrıca nasa' ya ait kaynağa ingilizcesi yetmeyenler için bir yazar arkadaşımız burada çevirisini yapmış
    (bkz: #137109077)

    düzeltme: kara delik tdk' ye göre ayrı yazılmaktaymış, uyarı için jean jack jeil adlı yazara teşekkürler. moderatörlere de başlığı o şekilde düzeltmelerini rica edeceğim.

    düzeltme2: türkçe kaynak önerisi için ernestochegelivera adlı yazara teşekkürler.

    düzeltme3: nasa'ya ait ingilizce açıklamalı kaynak eklendi. ingilizce kaynağın çevirisi eklendi, tdk' ya, tdk'ye olarak düzelltildi, ingilice'si, ingilizcesi olarak düzeltildi. "artfictur ve elem", kogotune, esberat ve "nuhun jetskisi"adlı yazarlara uyarıları ve eklemeleri için teşekkürler.

  • ege bölgesinde işim gereği tüm bölgenin tarımsal durumuna hakimim bunun yanısıra ailem zeytin yetiştiriciliği yapan bir aile tarımın toprağın içinde varoldum.. demem o ki bu yıl zeytin yok stokta da yok .. zira zeytin zannedildiği gibi yıllarca saklanacak bir ürün değildir yağ depolanabilir fakat azıcık yağdan anlıyorsan onu da teşhis etmen iş değildir ki bunu yapmak için de bazı stratejiler geliştirmiş olmaları gerekir ki mesele bu değil..
    ve açıklıyorum ..
    bu yıl zeytin olmama sebebi iklimseldir .. bilen bilir zeytin her yıl aynı rekoltede olmaz bu yıl zeytinin düşük rekolteli dönemiydi .. üstüne bir de bazı bölgelerde ciddi dolu olayları olunca rekolte ciddi oranda düştü ..
    kaldı ki bu olay sadece ülkemizde böyle değildir ..
    30 ağustosta zeytin ve zeytinyağ üretimiyle bilinen ispanya ve italya da zeytinyağ fiyatlarında ciddi bir artış görüldü ..
    her olayın altında bi bokluk aramayın bi sorun soruşturun araştırın gidin bakın .. üç kişiye sorup 85 milyonluk açıklama yapmayın ..
    bu halkın cahilliği beni yıldırdı ..