hesabın var mı? giriş yap

  • ben bu o.ç'nun paralarımla vergilerimizle beslenmesini bakılmasını istemiyorum. bunu ya kurşuna dizin ya asın gerekirse acı çeksin önemli değil.

    keşke izlemeseydim bu nedir ya? idam referandumu vs gelse ben artık onay veririm.

  • hastaligi kapma ihtimali yuksek ortamlarda bulunan kisiler surekli maske takmis olabilir. korelasyon ve nedenselligi karistirmamak lazim.

  • okudugum 5 sene boyunca bilkentli olmaktan en çok utandıgım andır=
    kanka- su hatun cok ii ya
    ben- hangisi abicim
    kanka-acık pembe gomlek giymiş sarı saçlı siyah taytı ve çizmesi var bak şurda
    ben- (bi sure baktıktan soora) sarı saçlı, acık pembe gomlek giymiş siyah taytı ve çizmesi olan kızlardan hangisi abicim?

  • bendenizdir. sürpriz biçimde o gün buluştuk, 12,5 sene önceydi cebimde çok az para olduğunu aklıma getiremeyecek kadar heyecanlanmıştım. hesabı buluştuğum o kıza ödettim. üstelik 20. yaş günümdü. yaş bir durumdu. 20 ekimde, 20. yaş günümde aşık olduğum kızla ilk defa buluştuğumda hesabı ona ödettim.
    fena mı oldu? evlendik, hesabımız ayrı gitmedi. bir hafta sonra da bir çocuk katılacak bize. iyi ki ona ödetmişim o hesabı.
    sonra nasıl ikinci randevu için bu defa benden diye bahane yaratırdım...

  • yeni akrabalar edinmektir. ulan benimkilerle zor baş ediyorum bir de sırf evlendik diye saçma sapan tiplerle muhatap olmak zorunda kalacağım. planlarım arasında eşimin sevmediğim akrabalarından borç para isteyerek kendimden uzak tutmak var. bu yöntem hep işe yarar, hiç arayıp sormazlar.

    edit: muhattap değil, muhatap. *

  • aralık 2007'deki bir röportajında şöyle buyurmuş:

    “ben karapınar’da 20 hanelik bir köyün çocuğuyum. köyler arası maçlarda çok top oynadım. daha o zamanlar yıldızdım. brezilyalı usulü kıvrak oyun stilim nedeniyle bana beyaz zico derlerdi.”

    http://www.aksam.com.tr/…futbolunda_jole_ekolu.html

    ***

    demek ki bülent hocam o yıllarda bir elf köyünde yaşıyormuş. köylü dostlarımızın, doğal görünümü itibariyle zaten sütaş peyniri gibi bembeyaz olan zico'nun rengini bile yeterince beyaz bulmamalarının başka açıklaması olamaz. valla tansiyonum düştü sabah sabah...

  • bence kasaba kulturunun baskin hale gelmesi ve elit dusmanligidir. 1950 lerden sonra gelisen koyden kente göc ile kirsal olan degerler kente tasindi. cumhuriyet sadece kentlilere ulasabilen bir modernizm projesiydi. hakkini yemeyelim, anadoluda irili ufakli pek cok kentte bir dönüsüm baslatti. siirtli yasli bir noterle karsilasmistim, gencliginde siirt'te vals yapildigini hatirladigini soyleyip, simdi ise valiligin onunden koyunlarla gecen insanlar gordugunu soyleyerek hayiflaniyordu.

    kirdan kente gelenler cumhuriyetin kulturel devrimlerinden habersizdi. kentlerde ekonomik ve siyasal olarak soz sahibi olan elit kesime karsi buyuk bir nefret biriktirdiler. yasadiklari yoksullugun ve itilmisligin nedeni olarak elit kesimi ve cumhuriyetin kultur devrimini sucladilar. ılk once demokrat parti, sonra adalet partisi, anap ve gun akp nin iktidarlarinda bu kulturel devrime meydan okudular. ancak kendi elitlerine de sahip degillerdi, sahip olduklari degerler hala kirsal degerlerdi. eliti olmayan bir toplum tıkanıklık yasamaya mahkumdur. elit dusmanligi ve kultur devriminin yerine karsi devrimci tutum, elitleri once sehirlerde bazi semtlere cekilmeye zorladi, simdilerde ise yurt disina cikmaya sevketti. yeni nesiller de karsilarinda gordukleri kasaba zihniyetine tahammul edemediklerinden yurt dışı secenegine odaklaninca ülke elitsiz kaldi, kasaba kurnazlari hakim güc haline geldi. boyle bir grubun hakim oldugu toplum da sonucta boyle olacakti.

    not: yozlasmayi eksi sozlukte bile gorebilirsiniz. 20 yil oncesi entrylere bakin, bazilari neredeyse akademik metin degerinde. simdi ise tamamen bos laf, ahmakca elestiri, donanimsiz sakalar vs. bilimsel bir kavramla ilgili bir baslik acilsa entrylerin yuzde 90 ı geyik muhabbeti. cunku elemanin konuyla ilgili bilgi iceren entry yazacak kapasitesi yok.