hesabın var mı? giriş yap

  • hemen altındaki yorum ülkenin içinde bulunduğu durumun özeti olan videodaki adam.

    --- spoiler ---

    çok ayip oglum biz trabzonlular barbarmiyiz allahla kulun arasina kimse giremez benim yasim atmiş beş benim cocuklugumda boyle yobazlik yoktu herkes cok terbiyeliydi hele boyle kufurlu konuşmak sokakta cok ayipti korkuyla oruç mu olur bunun hastasivar ozurlusu var herkes haddini bilir senmi bildireceksin bu tur hareketler trabzonu karaliyor biz trabzon disinda yasiyanlara nasil bakiyorlar haberiniz varmi yobaz barbar diyor komsularimiz yeni nesil şittet yanlisi olmuş hic hoş degil bir insan olarak artik bunun degismesini eski trabzonlulari geri istiyorum
    --- spoiler ---

    edit: millet, ben bu entry ile debe'ye girmişim. herhangi bir hakaret vb. durum yok ama bu abimiz sanırım böyle biri değilmiş. şaka yapmış ama sanırım insanların hassas olduğu konularda, şaka bile olsa bu tarz uç söylemler böyle bir algı yaratabiliyor. niyetini bilmiyoruz ama inanmak durumundayız. adı gökhan uzunali imiş. gerekirse bu entry kendini imha edecektir. uyarısı için terfi bekleyen demirci'ye teşekkürler.

  • arkadaşlar bu yazılı olmayan kuraldır.

    şampiyon olduysan kendi semtinde eğlenirsin. rakip takımın semtinde eğlenemezsin. beşiktaş'ta, kadıköy'de bu kutlamayı yapamazsın. bu budur. sen şimdi trabzonspor taraftarı olarak bağdat caddesinde şampiyonluk kutlarım dersen senin oradaki amacın şampiyonluk kutlamak değil gövde gösterisi yapmak. bunu da sana yaptırmazlar. yapamazsın yani. etik değil.

    not: beşiktaş.

    edit: trabzona mı gidelim mesajları alıyorum.

    bağdat caddesine de gitmeyiver bir zahmet. istanbul'da semt mi bitti?

  • bugün karşılaştığım vizyon sahibi görev adamı inşaat işçisidir. 3 saatlik bir işi vardı hemen hemen adam koca termos getirmiş yanında kola su enerji içeceği bile var termosta geldi işini yaptı ve gitti hiç sevmiyormuş insanlardan devamlı su kola isteyip yemek ısmarlatmayı. işimi yaparım paramı alırım ne gerek var insanlara yük olmaya diyor. giyimi oldukça düzgün önlükle çalışıyor ayağına galoş geçiriyor sanıyorum avrupa birliği yasalarına göre yetiştirilmiş numunelik bir işçidir.

  • "sözlüğün geldiği noktaya bak" dedirten bir içeriği haiz başlık. söz konusu kişinin yaşamı boyunca zihninden geçenlerin ve ruh halinin yanına yaklaşamayacak ve hayal dahi edemeyecek herifçioğulları kendi kendilerine eğlenip durmuş. bir kişi de araştırıp doğrusunu öğreneyim, yazayım dememiş. neyse ki artık pek şaşırmıyoruz böyle şeylere. teşekkürler kutsal bilgi kaynağı.

    yukarıda mbah gotho olduğu yazılmış fakat yanlış bilgi, mbah gotho bilinen bir çok yaşamış idi ve keşiş değildi. eğer doğum tarihi doğruysa (1870 ile 1880 arası), 2017'de 140'a yakın bir yaşta öldü.

    üstadın adı bua lohitdi imiş. luang ta maha bua veya ajahn maha bua olarak da biliniyor. taylandlı theravada budizmi geleneğinden gelen bir orman keşişi. 1913 doğumlu, 2011'de 98 yaşında ölmüş. ancak bir iki yerel kaynakta hala yaşadığı ve 109 yaşında olduğu yazıyor ki bu da muhtemelen uydurma. bulabildiğim diğer thai dilindeki kaynaklar vidyodaki kişinin bua lohitdi olduğunu ve 2011'de ölmeden önce çekildiğini doğruluyor. yani iki-üç gündür viral olan söz konusu vidyo epey eski ancak yeni yayınlanmış.

    bu arada unutmadan: (bkz: teravada)

    tayland orman geleneği'nde (bkz: thai forest tradition) bilinen ve pek saygı duyulan bir keşiş imiş. sağlığında büyük bir öğretmen (ajahn) olarak kabul edilmiş. kendisine aydınlanmış anlamında arahant da deniyor. theravada budizmi'ne büyük katkıları olmuş bir düşünür.

    kısa bir araştırma sonucunda üstadın bildiğimiz bir çileci pratik ortaya koyup koymadığı hakkında bir bilgiye erişemedim, kaldı ki zaten gizli saklı icra edilen ve pek göz önünde yapılmayan bir şeydir. budist bir rahip olması hasebiyle zaten uzun yaşamış olmasını anlıyoruz az çok (gerçi o kadar da uzun yaşamamış). görüntüler kuvvetle muhtemel lohitdi'nin sokushinbutsu denemesi sırasında hasbelkader kaydedilmiş.

    (bkz: sokushinbutsu)

    sokushinbutsu hinduizm ve budizm'de görülen tabiri caizse bir kendini mumyalama girişimidir. bazı çileci sadhu'lar, yogi'ler veya budist keşişler belli bir yaşa geldiklerinde beslenmeyi neredeyse bırakırlar, zamanlarının çoğunu derin bir meditasyon halinde geçirirler ve vücutlarını arındırarak kendilerini mumyalarlar. doğu geleneklerinde bu; yaşam ve ölüm döngüsünün gerçekliğini kavramaya ve bu döngüden azade olmaya yarayan, derin bir felsefi ve psikolojik altyapısı olan saygıdeğer bir pratiktir.

    muhtelemen üstad sokushinbutsu orucundaydı ve bir noktada ya hastaneye ya da yakınlarının evine alındı, o sırada kaydedilmiş görüntüler belli ki yıllar sonra birilerinin eline geçmiş ve servis edilmiş. internette nasıl öldüğüne dair bir şey bulamadım, fakat kendisine atfedilmiş bir web sitesi var, orada yakıldığı yazıyor. sokushinbutsu'yu tamamlayanlar yakılmazlar, dolayısıyla eğer üstad böyle bir girişimde bulunduysa muhtemelen yarıda kalmış. yakınlarından biri son zamanlarında oruçtan vaz geçmesini sağlamış ve hastaneye yatırılmış olabilir.

    http://www.luangta.eu/site/index.php

    https://en.wikipedia.org/wiki/ajahn_maha_bua

    p.s. eğer vidyoları yayınlayan taylandlı abla güncel olduğunu kanıtlayarak yeni bir vidyo eklerse, tayland basınının bile söz konusu kişinin kim olduğu konusunda yanıldığını göreceğiz. buna rağmen yine de üstadın içinde bulunduğu durum öylece tiye alınacak bir mevzu değil, onu da bir sabitlemiş olalım.

    üç sayfa entri boyunca hayal dahi edemeyecekleri bir zihin ve bilinç yapısının ortaya koyduğu felsefi bir pratikle kendince dalga geçen herifçioğullarına rağmen, açıklığa kavuşturanlar bugün de sona erdi. aklınızdaki perdelerin inmesi ve derin uykularınızdan uyanmanız dileğiyle.

    hoşçakalın.

  • italya'da yanlış hatırlamıyorsam 6000-7000 civarı insan öldü. bu ülkede üzülerek söylüyorum her şey bittiğinde virüsten 50.000 kişi ölse o kadar normal karşılanır ki halkımız tarafından. şunu kabul etmek gerekir. insan hayatına hakkettiği değeri veren bir toplum değiliz. burada krizin ekonomik boyutu herkes tarafından kaç insanın hayatını kaybettiğinden daha çok önemseniyor. yeter ki ölen bizim yakınımız olmasın.

  • şu görsel bardağı taşıran son damlaydı nasıl böyle bir salak akrabam olabilir dedim sildim gitti.

  • yıllar önce ıslak hamburgerin mucidi (veya ilk yapanlardan biri bu entry'de kim olduğunun önemi yok), şimdilerde göztepe kristal büfenin sahibi ile sipariş öncesi muhabbet ediyorduk. o anlattıydı.

    bu ıslak hamburger yanlışlıkla bulunan bir şey. mcdonalds'ın veya amerikan fastfood'unun daha memlekete girmediği zamanlar. taksim- bağdat caddesi gibi batılı bulvarlarda gezip dolaşan kesim arasında kristal ve birkaç büfe baya revaçta. o kadar ki artık yoğun zamanda burger yetiştiremiyorlar. ben de 90'lar başında bu şekilde şekilde tanıdım.

    büfe sahipleri gelen talebi karşılamak için akıllarına sirkülasyonun yoğun olduğu saatlerden önce burgerleri istiflemek geliyor. böylece müşteriyi de bekletmemiş olacaklar. ısıyı muhafaza edecek bir kutu alıp yaptıkları burgerleri biriktirmeye başlıyorlar. bilen bilir kristal kendi sosunu kendisi yapar, eski müşterileri de onu ketçap olarak kullanırdı.

    kutunun içine konan burger etinin sıcaklığıyla oluşan buhar ekmeğin yumuşamasına ve sosu daha iyi çekmesine neden oluyor. şaşırtıcı şekilde bu ıslanmış burgeri müşteri daha çok sevmeye başlıyor. artık sakin zamanda da ıslak burger talep ediyorlar ama o zaman bekledikleri gibi ıslak/soslu olmuyor. hal böyle olunca gerek olmamasına rağmen burgerleri kutunun içinde bekleterek ekmeği nemlendirmeye başlıyorlar. sipariş geldikçe değil kutuda burger azaldıkça yerine koyuyorlar.

    özetle bugün ıslak burger diye sipariş edilen şey aslında sosun buharı hesap edilememiş bir lezzet kazası.

    kişisel görüşüm daha sonraki yıllarda burger ekmekleri biraz yapay yollarla soslandırıldığı için o lezzet kayboldu. artık ıslak burger kutularının ısıtma özellikleri var dibinde dökülen sosu buharlaştırarak hazırlıyorlar. yine de super burger öncesi açılışı ıslakla yaparım kristalde. benimki ağız alışkanlığı yoksa eskisi gibi içime çekmiyorum ıslağı.