hesabın var mı? giriş yap

  • tarkan'in 1992'de piyasa cikardigi ilk albumu yine sensiz'in hit parcasi. sozleri $oyledir:

    takmış takıştırmış
    sürmüş sürüştürmüş
    bir dağınıklık, bir rüküşlük
    kıl oldum abi

    giyinmiş rengarenk
    perperişan hali
    üstelik çorabı da kaçmış
    kıl oldum abi

    kaçacak yer ararım
    görsem karanlıkta
    basına güneş mi geçti
    ne oldu sana?

    kendine gel kendine
    dönde bir bak haline
    aynalara küsmüsün
    kıl oldum abi

  • bir su baskını sonrasında çadırda kalan bir felaketzede:

    - çadırlar su geçiriyor, üşüyoruz.. çoluk çocuk perişanız. nerde bu devlet, nerde bu millet, (karısına dönerek) nerde benim pijamalarım?

    not: daha sonra "nerde bu devlet, nerde bu millet" kısmı uzun süre show tv ana haber jeneriğinde kullanıldı.

    14 yıl sonra gelen edit: böyle bir şey hiç olmamış, zihnimin bir oyunuymuş. "nerde benim pijamalarım" kısmı levent kırca parodisinde varmış. ben de çok üzüldüm bunu öğrenince tabi ama n'apalım. historien'e teşekkürler.

  • atlantic records un sahibi ahmet ertegün ve su anda vakfin direktörü olan avukat suzan evans tarafindan 1983'te rock and roll hall of fame foundation adi altinda kurulan vakif. ayni zamanda ohio cleveland'da, louvre muzesinin genisletilmesine katkida bulunan ve avludaki cam piramidi yapan, mimar ieoh ming pei tarafindan yapilmis ultra modern binasinda hizmet vermekte olan bir müzesi de vardir. vakfin her yil toplanarak ilk albümünün üzerinden en az 25 yil geçmis sanatçilari seçip hall of fame 'e alan bir komitesi bulunmaktadir.

    daha genis bilgi için: http://www.rockhall.com/

  • "ben yalana, haksızlığa gelemiyorum abi" benzeri sözler. bir de bunları, kendilerinden bahsederken inanılmaz özelliklermiş gibi satmıyorlar mı. aynen canım kardeşim bir tek sen gelemiyorsun böyle şeylere. mesela bizler yalan söylendiğinde ya da hakkımız gasp edildiğinde karşımızdakine bizi kandırdığı için plaket veriyor ve çok mutlu oluyoruz.

  • geleceğin şarkı sözü yazarlarına yol gösterecek olan formüller listesi.

    şarkı sözü yazmak için önce bir serdar ortaç tema'sı seçilir:

    1)ayrılık sonrası cool görünme
    2)kanayan yaralarla mutlu olma
    3)teknolojik aşk
    4)yaz mevsimi
    5)ağzıma s.çsa da seviyorum ulen

    sonra leitmotiv olarak kullanılacak saçma sapan bir söz veya söz öbeği seçilir. je t'aime dö madam, binlerce şantöz var, hadi it hadi it beni mayınlı tuzaklara vb.

    sonra alakasız iki mısra uyaklanır. örneğin

    sevdim seni sevdim çok
    yemiyom anne karnım tok

    gibi.

    ve işte artık biz de serdar ortaç gibi şarkı yazıp bu şarkıları 10 binlerce tl'ye satıp zengin olabiliriz. işte benim yazdığım şarkı

    tutunup birer birer acılarıma
    selam yolladım bütün gacılarıma
    senin gibi güzelle kaçılır ama
    sende o yürek yoook, yok

    sende o yürek yok
    bende bi kürek yok
    bunlara gerek yok
    yaşar bizim sevdaaamız, mız

    bulurum senden çok var
    bulurum senden güzel yar
    güzelim senin görüşün dar
    yaşar bizim sevdaaamız, mız

    bu arada şarkınızı satarken nazlanmayı, başkasına söz verdim, bu şarkıyı ben okuycam triplerine girmeyi unutmayın.

  • yazmayın efendim, çok net söylüyorum yazmayın artık bu okulu. ağzı yanan birisi olarak söylüyorum yazmayın bu okulu. 4 sene önce ismine kanıp yazdım bu okulu, tabii daha neyle karşılaşacağımı da bilmiyordum, kan aldılar kan. hogwarts öğrencisine verir gazı, verir gazı; sonrasında sınavlarla,hocalarıyla (3'ün 1'inde profesör snape hele, dönemde geçen 5-10 kişi olur genelde) kan alır, kan. eşek gibi çalışıyorum, köpekler gibi, ancak 70 alıyorum ki 65 geçme notu oluyor. bir sürü gereksiz bilgi, elit okul ya. çoook idealistseniz uğrayın buraya. iş garantisi var demeyin. saf saf ''büyücü olucam ehe mehe.'', ''iyi para var hiç olmadı kötü büyüden korunma hocası olurum.'' falan demeyin sakın. ben de öyle dedim, şimdi çok pişmanım; ay temmuz son oldu, bizim okul ancak tatile girebildi. son kez söylüyorum, yazmayın arkadaşım bu okulu. gidin pdr yazın, ne bileyim kara elmas matematik'i yazın, gidin öğretmenlikleri yazın. sonra pişman olursunuz böyle.

  • valla duygularıma tercüman falan olmadı.

    işini yaptıktan sonra nereye gittiğini umursamam.

    tatilden başka argümanınız yok ota boka bunu sokuyorsunuz. biz yolsuzluk dedikçe "ama sizin başgan da datile çıhtı" diyen güruhun suratına tükürsen de durum değişmez ki.

  • henuz sadece 15 kere dinledim ama sanirim bu album sadece mgmtnin en iyi albumu degil, ayni zamanda 2010'larin en iyi albumlerinden biri.
    mgmt su ana kadar birkac parlak single uzerine butunlugu olmayan albumler yapti. little dark age'de ilk defa gercekten toplama bir single'lar butunu degil, birbirine bagli ve birbirini tamamlayan bir album dinlediginizi hissediyorsunuz. kids, electric feel veya time to pretend popularitesine ulasacak bir sarki yok bu albumde, ama tum sarkilarin anlattigi bir sey var, uzerinde ugrasilmis cok iyi bir produksiyon var, mgmt'nin her zaman iyi becerdigi cok iyi nakarat melodileri var ve herhalde en onemlisi self-titled albumdeki biz ne yapiyoruz havasini atmis bir grup var.

    favori sarkilar: little dark age, tslamp, one thing left to try