hesabın var mı? giriş yap

  • insanlar dertleriyle başetmek için "kader" diyebilirler, "alın yazısı" diyebilirler, "fıtrat" diyebilirler.

    devlet bunları diyemez. tüm sorumluluğu görünmeyen bir varlığa yıkmak için onca yetkiye ve paraya gerek yok zaten. devletin lugatında çözüm, yardım, sorumluluk, önlem, adalet olur, kader veya fıtrat olmaz.

  • mantık hataları içinde inanılmaz mesajlar verir. bir şah'ın aslında bir piyon kadar vasfı olduğu, ülkeyi genelde vezirlerin yönettiği, atların kulağına fısıldadığımizda saçma hareketler yapabileceği, kalelerin çapraz saldırılarda top atmak suretiyle karşılık veremeyeceği, gibi...

  • icinde cami minare vs hic bi si olmayan bi logo sanki milli iradeye saygisizlik gibi geldi bana.

  • 2. dunya sava$inda alman silahli kuvvetlerinin butun birimlerince 1943 - 1945 arasinda kullanilmi$ tank tahrip silahi. tek kullani$lik bir silah oldugu dogrudur fakat asla etkisiz degildir. 10 ya$indaki cocuklar bile bu silahla yuzlerce rus zirhli aracini tahrip etmi$lerdir. 30, 60, 90 ve 100 metrelik menzile sahip 4 versiyonu kullanilmi$tir.
    wehrmacht ve waffen ssdeki kullanimi standart piyade $ekli kullanimdir. luftwaffede ise yer birlikleri ve fallschirmjager birimleri tarafindan piyade silahi olarak kullanilmi$, sava$in son safhalarinda pike yapabilme kabiliyeti olan ucaklarin kanatlarina monte edilerek ucaklar tarafindan da tank tahrip silahi olarak faydalanilmi$tir. kriegsmarinee bagli deniz piyade tumenlerine de dagitilmi$ bu bilrlikler tarafindan ozellikle berlin savunmasinda kullanilmi$tir.