hesabın var mı? giriş yap

  • demiş ki, normalde bu parayı ensar'a vermek istiyoruz. ama öyle yaparsak direkt cebimizden çıkıyor.

    "halihazırda harcamış olduğumuz parayı vermiş olsak, devletin kasasına gireceğine, ensara gitsin. o zaman kızılay'a yollayayım, oradan ensar'a yollarım. "

    sonuç: devlet ensar'ı 7-8 milyon fonlamış oldu. normalde vergi denetçileri bu adamları asmalı.

  • durakta iki mavi önlüklü çocuk otobüs beklemektedir
    ç1: geşdimisgün bi baktım otobüsün kalkmasına 5dakka kalmış hemen koştum tam duraktayken yetişdim ama çok bis koşmuşum
    ç2: olum ben geçengün 3dakka kala evden çıktım durağa geldiimde 5dakka vardı

  • disney+ için çekilen ve 2,5 ay önce izleyiciyle buluşan moon knight dizisinde "ermeni soykırımı" tabiri kullanıldı, üstelik hitler ve pol pot'la birlikte. dizinin ilk bölümünde yer alan replik tam olarak şöyle:

    --- spoiler ---

    "if ammit had been freed, she would have prevented hitler, the destruction of europe, the armenian genocide, pol pot"

    "ammit serbest bırakılsaydı; hitler'i, avrupa'nın yıkılışını, ermeni soykırımını, pol pot'u önleyebilirdi"

    https://www.youtube.com/watch?v=xqmj8sqlmo8

    --- spoiler ---

    disney gibi bir şirkette taslağından yayımlanana kadar sayısız elden geçen, her ayrıntısına incelikle eğilinen bir yapımda, diziyle doğrudan ilgisi olmayan böyle bir ifadenin sehven eklenmiş olacağına inanmıyorum. bu açıkça alınmış bir tavırdır, tarafım belli olsun tutumudur.

    bununla ilgili bir sorunum yok; disney ifade özgürlüğü çerçevesinde istediği tavrı alabilir. zaten bu tavrının hiçbir değeri de yoktur. çünkü soykırım bir suçtur ve bu suçun varlığına dair karar verebilecek organlar ya o olayın yaşandığı ülkenin mahkemesi ya da yetkilendirilmiş bir uluslararası ceza mahkemesidir. bunlar dışında yapılacak bir açıklama hiçbir değer veya geçerlilik taşımaz.

    ancak bunun şöyle bir önemi vardır: disney çok kısa bir süre önce türkiye'yi soykırım suçuyla açıkça itham etmiştir ama şu anda türkiye pazarına girmeye çalışmaktadır.

    madem disney 1915 olayları için "soykırım" tabirini kullanarak bir tavır alıyor, ben de buna karşı tavır alıyorum: yayımlandığı tüm ülkelerde moon knight dizisinin ilgili kısmı diziden kalıcı olarak çıkartılmadıkça, atalarımı ve devletimi haksız yere soykırımla itham etmekte olan bir platforma ne üye olacağım, ne de üye olunmasını kimseye tavsiye edeceğim.

    senelik 280 lira benim için çok bir şey değil, disney içinse hiçbir şey ifade etmiyordur. ama maksat tarafımız belli olsun.

    ha bu arada bu platformun marka yüzü olan oyuncular da bence nasıl bir platformu temsil ettiklerini ve hangi tarafta olduklarını şöyle bir oturup sorgulamalı.

  • bana göre vasıfsız, top koşturmaktan ya da top yorumlamaktan başka hiç bir katkısı ya da faydası olmayan futbolcular için konuşulan yüzbinlerce tl lik milyonlarca dolarlık paraların yanında para biçilemeyecek şekilde can emanet edilen bir insanın aldığı devede kulak para.

  • amelia earhart, abd(1897) doğumlu pilot, havacı ve seyyah.
    kansas'ta sıradan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen amelia, küçüklüğünden itibaren farklı bir çocukluk geçirdi. yaşıtlarının ve hemcinslerinin aksine ağaçlara tırmanan, avlanmaya meraklı, doğada ve dışarda gezmeyi seven, çok hareketli ve akıllı bir çocukluk dönemi geçirdi. ortalama bir ilköğretimden sonra birçok kez lise değiştirdi ve çoğu kez eğitimini tamamlayamadı. 1917'de 1. dünya savaşı sırasında yaralı askerlere hemşirelik yaptı.
    ilk deva uçaklara ve havacılığa merak saldığı yer ise toronto'da bir uçak gösterisinde gerçekleşti ve o günden sonra pilotluğa merak salmaya başladı. 1920'de ilk uçuşuna pilot frank hawks ile çıktı ve bu amelia'nın hayatının değiştiği gün oldu. ardından pilotluk eğitimi aldı. çok hızlı bir şekilde öğrendi ve başarılı uçuşlar yapmaya başladı. 1928'de ünlü pilot wilmer stultz ile birlikte atlantiği uçarak geçmeyi başardı ve bir gün tek başına bu uçuşu yapmak için kendine söz verdi. daha sonra tek başına solo uçuş yaparak kuzey amerika kıtasını uçarak geçmeyi başaran ilk kadın oldu. 1931'de dünya rakım rekorunu kırdı.
    1932'de hiç durmadan 14 saatlik uçuşun ardından atlantiği tek başına uçarak geçen ilk kadın pilot olmayı başardı ve amerikan başkanından altın madalya aldı. bu olayın ardından şan ve şöhreti iyice arttı ve yüksek mertebelerde arkadaşlıklar kurup 'first lady' ile arkadaşlık kurma fırsatını buldu. 1935'te hawaii'den california'ya solo uçuş yapan ilk pilot oldu. ardından daha önce kırılmamış birçok rekor kırdı ve ödüller aldı.
    büyük başarıların ardından amelia earhart uçakla dünya turuna çıkmaya karar verdi. ancak 1937'de hawaii ile avustralya adası arasında yer alan howland adası yakınlarında uçağıyla iletişim kesildi ve kayboldu. ardından amerikan hükümeti tüm zamanların en iyi kurtarma operasyonunu yaptığını iddia etse de hiçbir şey bulamadı.
    nereden nereye, hayatı resmen azimle, hırsla ve büyük bir emekle istediklerini yerine getiren başarılı bir kadının yaşam öyküsü tadında geçiren amelia earhart adını tarih sahnesine altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.
    ayrıca amelia earhart'ın ölümünden 80 yıl sonra 2017 yılında araştırmacı ve antropolog richard jantz'ın yaptığı "amelia earhart ve nikumaroro bones" adlı araştırmada bulunan kemiklerin amelia earhart'a ait olduğunu %99 kanıtladığı ileri sürülmektedir.

  • hakedene daha çok maaş verilip bu tür saçmalıkların düşünülmediği bir düzenle kolaylıkla çözülebilecek ikilem. böyle saçma sapan konuşup sonra da liyakatsizlikten bahsediyorsunuz.