hesabın var mı? giriş yap

  • 300tl lik evini üniversite öğrencilerine 1000tl ye kiraya veren bir akrabamın desteklediği iddia. adam haklı bi yerde öğrenciler olmasa bu ahlaksızlığı yapamayacaktı.

  • beyler durun kavga etmeyin, siz kardeşsiniz :)

    evet bazı ps5'ler sesli, bazıları sessiz. yalan yok. sebebi ise çoook yüksek ihtimalle sesten şikayet edenlerin sahibi olduğu ilk versiyon ps5'lerin tasarımı. ilk çıkan, yani cfi-10xx serisinin bazı partilerinde sesli çalışma sorunu olduğu için sony blower tipi fanları (cfi-11xx kodlu 2. versiyonda) farklı bir üreticiden temin etmeye başladı. fandaki kanat sayısı 23'den 17'ye indi (daha az ses demek). anakart ve heatsink biraz küçüldü ve termal yönetimi daha da iyileştirildiği için daha az ısınmaya başladı. daha az ısınan cihaz, daha yavaş dönen, daha sessiz bir pervane demek.

    cfi-12xx kodlu 3. ve son nesil kalın kasa ps5'lerde ısınma ve fan olayı maksimum şekilde optimize edildi. ayrıca bu esnada işlemcide kullanılan termal macun (sıvı metal) de yenilendi mesela. çünkü bazı kullanıcılar dik pozisyonda kullanılan cihazlarda sıvı metalin akıp anakarta zarar verdiğini iddia ettiler ve ps5'lerin dikey değil yatay kullanılması tavsiye ettiler.

    ayrıca hangi nesil, hangi konsol olursa olsun, daracık bir yere tıkılan, fan çıkışının önünde duvar, kablo salatası vs gibi engeller olan ve toz içine gömülmüş aletler ses çıkarır. burda gelip "benim alet traktör gibi çalışıyor" diyorsunuz ama, aletin içinde bulunduğu ortamı, versiyonunu vs. bilmiyoruz. belki de sizin alet iyi bile çalışıyor.

    bende japonya için üretilen cfi-1200 model var, ve nerdeyse sessiz çalışıyor diyebilirim. çok hafif bir mırıltı var sadece. yanında duran xbox series x'ten de ancak o kadar ses çıkıyor.

    not: hangi nesil olursa olsun sizin cihazınıza özgü bir sorundan dolayı sesli çalışıyor da olabilir. bu ihtimal de yok değil.

    edit: sony yeni çıkardığı slim ps5 serisinde masayı alt üst etti ve sil baştan başladığı yere geri döndü: şu an piyasada bulunan ilk nesil slim ps5 fanları gerçekten gürültülü çalışıyor. ve thermal management konusunda gözle görülür bir iyileştirme sağlayamamış sony reyiz. hem fan sesli çalışıyor hem de ısı konusunda yeni modelden beklenebilir bir performans söz konusu değil. şimdilik tabi. ps5 pro veya ps6 çıkana kadar en az bir güncelleme de ps5 slim alır. muhtemelen o zaman birşeyleri yoluna koyar japon kardeşlerimiz.

    debe-edit2: birkaç kişi sordu, yeni nesil slim ps5'lerin versiyon kodu cfi-20xx. sonda ki xx olarak yazılan yere gelen rakamlar neresi için üretildiğini gösteriyor. ülkelere/kıtalara/bölgelere göre ayrılmış playstation versiyon kodlarına şuradan bakabilirsiniz;

    https://www.psdevwiki.com/ps5/sku_models

  • islami konuları işleyen tartışma programını sadece para kazanmak için yapan, işten eve gittiğinde yüzündeki maskeyi çıkarıp, kendine bir kadeh şarap koyup tartıştığı konukların ne kadar salak olduğunu düşünerek kendi kendine gülen bir kadın olduğu izlenimini uyandıran tartışma programı sunucusu.