hesabın var mı? giriş yap

  • haklı triplerdir. nihal yalçın da baymış hani. ona teşekkür buna teşekkür yalandan alkışlar falan. kafam ağrıdı iki dakikada.

  • yurtdışında masterchef: kendi yaptığım sosisi tütsüleyip, ızgarada pişirdim. yanında maitake mantarı ve füme acı biberden bir ekleme yaptım. ördek yumurtasını iyice çırpıp sous-vide tekniği ile hazırladım. buradan önce iki michelin yıldızlı bir şefin yanında 3 sene çalıştım. ondan önce de ülkenin en iyi 5 restoranından birisinde yardımcı şef idim.

    bizde masterchef: antrikot pişirdim. dedem öldü. yanında balkabağı püresi var. annem yatalak. üzerine de pırasa külü yaptım. bu arada babam da bizi terk etti. ben de okulu yarım bıraktım. bu arada kocam da beni hamile iken terk etti. çocuklarıma bakmak için ayda 2000 lira ile idare ediyorum.

  • dedikleri gibi 8. sezon tarihini açıklayan dizi. bir de poster bekliyorduk ama onun yerine dizide yer almayan bir teaser verdiler. hatırlarsanız 7. sezon öncesinde da bu tarz bir görüntü vermişlerdi.. şimdi gelsin onlarca teoriler:

    ***spoiler***

    1. "brandon'ın heykeli neden yok?" diye soracağım ama rickon'ın da yok. zaten görüntüde brandon da yok. kafalar karışık.

    2. akgezenlerin winterfell'i ele geçireceği kesinleşti.

    3. üç stark'ın heykelinin olması ne anlama geliyor? üç kardeş winterfell'de buluşup heykellerini mi yaptırdı yoksa bu içlerinden birininin gördüğü bir rüya mı?

    edit: hepsi fos çıktı.

    ***spoiler***

  • 1) ırak merkez bankası soygunu - 1 milyar dolar - 18 mart 2003 - bağdat

    saddam hüseyin'ın kişisel kasası olarak bilinen ırak merkez bankası, koalisyon güçlerinin ırak'ı bombalamasından bir gün önce saddam hüseyinin kişisel notu ile birlikte bankaya giden kusay hüseyin'in beş saatlik bir operasyon ile 1 milyar dolar alması ile dünyanın en büyük soygunu olarak kayıtlara geçmiştir.

    bu soygun saddam hüseyin'in pek de işine yaramadı. oğlu kusay amerikan askerleri tarafından öldürülürken kendisi de bir delikte saklanırken bulundu.

    çalınan paraların 650 milyon dolarlık kısmı saddam hüseyine ait sığınaklardan birinin duvarları arasına saklanmış olarak bulunsa da kalan 350 milyon dolarlık kısmına ulaşılamamış ve kayıp olarak kayıtlara geçmiştir.

    çalındığı düşünülen paraların kat kat fazlası değerde para ve altının amerikan ordusu tarafından ülkeden kaçırıldığı düşünülmektedir.

    2) belediye tahvili soygunu
    * - 292 milyon pound - 2 mayıs 1990 - londra

    58 yaşındaki postacı john goddard'ın görevi nakit para olarak da kullanılabilen belediye tahvillerini bankalara ve yapı kooperatiflerine taşımaktı. ingiltere merkez bankası'na* ait en büyüğü 1 milyon pound tutarında olan 301 adet tahvili taşıdığı gün bıçakla tehdit edilerek soyulmuş ve ingiltere'nin en büyük soygununun kurbanı olmuştur.

    keith cheeseman suçla alakalı olarak yakalanıp 6 buçuk yıl hapse mahkum edilmiştir. bıçaklı gaspı yaptığı düşünülen patrick thomas polisin yakalamasına fırsat olmadan başından vurularak öldürülmüş şekilde bulunmuş, çalınan tahvillerden iki tanesi hariç tamamı bulunmuştur.

    1 milyon dolarlık tahviller bugün geçerli olmasa da koleksiyonerler tarafından açık arttırmalarda 70.000 pound üzerinde teklif almaktadır.

    3) isabella stewart gardner müzesi soygunu - 500 milyon dolar - 18 mart 1990 - boston

    polis kılığında müzeye giren ve güvenlik görevlilerini haklarında tutuklama emri olduğu gerekçesi ile kelepçeleyerek devre dışı bırakan kişiler 81 dakika içerisinde müzede bulunan 12 adet sanat eserini çalmışlardır.

    çerçevelerde bulunan alarmların devreye girmesini önlemek üzere eserler çerçeve kenarlarından kesilerek çalınmıştır.

    olayın sorumluları halen bulunamamış ve olayın çözülmesine yardımcı olacak kişi başına ödenecek ödül 10 milyon dolara çıkarılmıştır.

    fbi'ın yayınladığı güvenlik kamerası görüntüleri

    4) dar es salaam bankası soygunu - 282 milyon dolar - 12 temmuz 2007 - bağdat

    basında çok az yer verilen bu soygunun, bankanın 3 güvenlik görevlisinin militanlarla iş birliği ile yapıldığı düşünülmektedir. banka şubesinin o gün neden bu kadar fazla nakit para bulundurduğu şüphe çekmiştir. soygunla alakalı kimse yakalanamamış ve paranın izi bulunamamıştır.

    5) knightsbridge kiralık kasa merkezi soygunu - 60 milyon pound - 12 temmuz 1987 - londra

    bugünkü değerle 163 milyon pounda eşit olan soygun 1986 yılında italya'dan ingiltere'ye göçmen olarak gelen ve italya'da 50 ayrı silahlı soygun suçundan aranan valerio viccei tarafından gerçekleştirilmiştir. kendisine kasa kiralamak istediğini söyleyerek kiralık kasa merkezine giren viccei merkezin dış kapısına kapalı olduğunu belirten bir yazı asarak başka müşterilerin gelmesini önlemiş ve daha sonra kendisine katılan işbirlikçileri ile merkezde bulunan kasaları soyarak 60 milyon poundluk bir vurgun yapmıştır.

    viccei sonrasında latin amerika'ya kaçmış ancak işbirlikçileri polis tarafından yakalanmıştır. enteresan bir şekilde bir süre sonra ingiltere'de kalan ferrari'sini geri almak üzere ingiltere'ye geri gelmiş, yakalanmış ve 22 yıl hapse mahkum olmuştur.

    çaldığı 60 milyon pound ile yeni bir ferrari almak yerine neden geri gelip eski ferrari'sini almak istediği bilinmemektedir. 2000 yılında italya'da hapishaneden günlük izin ile çıktığında polisle girdiği çatışmada öldürülmüştür.

    10.10.2022: kaynak

  • anlamak çözmeye yetmez*, bunu öğrenmiştir çoktan.
    konuşarak yanında olmaya çalışanlardan uzaklaşıp, acısını-tatlısını yaşamayı tercih etmiştir.
    gücünü gösterme derdinde olmadan, üstesinden gelmektir önüne çıkan engellerin.

    ama en çok, kötü zamanlarında yanında olan ağızların, her şey geçip bittikten sonra "onun yanındaydım" çığlığından çekindikleri içindir bu mücadele.

  • isim verip de rencide etmek istemiyorum ama, dünyaya geliş amaçları sadece national geographic'te yayınlanan belgesellerde gözükmek olan hayvanlardır. hayır bakıyorsun, tip desen yok; dünyaya bi' faydası desen, o da yok. ama bakıyorsun ayda en az üç defa belgeseli yayınlanıyor. yemin ediyorum bu belgesellerden elde ettiği kazanç benim kazandığım paradan daha fazla. kıskanmıyorum desem yalan olur. evet.

  • 26 nisanda tutanak tutulmuş. 27 nisan'da görevlendirme adı altında sürgüne gönderilmiştir. bir de adliyeler yavaş çalışıyor diyorlar.