hesabın var mı? giriş yap

  • öyle derin ve ince bir yazardir ki, yukarida görüldügü / cevirildigi üzere bir banka soymak, bir banka acmaktan daha buyuk bir suc degildir" ya da "banka soymak banka kurup işletmekten daha ahlakidir" dememis, söyle sormustur okuyucusuna, seyircisine:

    bir banka kurmanin yaninda, bir banka soymak nedir ki?
    (was ist ein einbruch in eine bank, gegen die gründung einer bank?)

    brecht asla yanit vermez, soru sorar, sorma amaci belli de olsa, tiyatral idelojisi yabancilastirmak üzerine kuruludur, dolayisiyla sormak, düsündürmek, sorgulatmak icin yazar.

    yazmistir ya da. iyi ki de...

  • kerimcan durmaz'ın ayda 5 bin tl kazandığını düşünen sözlük yazarlarını göstermiştir.

  • ne yaptın be abi, nasıl yaptın be çocuk!! ankara'ya geldiğinde kalbur'da balık köftesi yiyip, rakı içecektik. sözün var bana, kalk ayağa!!!

    şaka la şaka. sözlüğümüzde sizi tanımayan, çalışmalarınızı çok eskiden beri takip etmeyen 3-5 kişiden biriyim. uzaktan güzel bi abiye benzetirdim sizi, umarım iyileşirsiniz.

  • bitmesi gereken saçma bir uygulama.

    bu konuda ben de çok dertliyim. önce tez yemeği dedi danışman hocam. tez savunması saat 14.00'te olduğu için öncesinde yemek vermek de olmaz sonuçta buna kutlama yemeği deniyormuş. benim hocam da tutturdu pelit'ten al diye. sizin 20 lira dediğiniz şey, bana 450 tl ye patladı. şaka gibi yaaa, 450tl ne demek yahuu.. içime öküz oturdu resmen o gün...

  • zamanında istanbulda iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde böyle neşeli herkesle gülen sohbet eden sınıf arkadaşımız bir kız vardı. sınıftan bir erkek de muhtemelen hayatında ilk kez bir kızın böyle davranmasına denk geldi. bu kızı tam 4 yıl takip etti, yurduna kadar falan giderdi. o zamanlar böyle kadına şiddet falan olayları pek yoktu, o yüzden olay aşırı büyümedi. ama ne oldu, o güzelim kız, bu adam yüzünden bir sevgili bulamadı belki okul dışından gizli saklı bir sevgilisi olmuştur. özet olarak bir gülüşü, kibarlığı yanlış anlayıp neler yapacak tipler kaynıyor.

  • sabah kahvalti hazirladigim oglumun, gec kaldim diye hafif yollu beni azarlayip cikmasinin ardindan..

    "sabahki okuzlugum icin ozur dilerim, sabahin korunde kahvalti hazirlamissin ve ben tam bir okuz gibi davrandim. ozur dilerim guzellik"

    diye, mesaj atmasi. iyi ki dogurmusum dedim sabah sabah...