hesabın var mı? giriş yap

  • "bana kışlasız bedelli askerlik verirsen sana oyumu satarım ;)" şeklinde özetlenecek bildiri. bu arsızlıkları söylenecek bir şey bırakmıyor insana.

  • fransız ihtilalinde,nisan 1789'da kurulmuş bir siyasi klüp.ismini klubün toplantılarını yaptıkları bir jakobiyen kilisesinden alır.klübün asıl ismi "anayasa dostları derneği" dir. bu kilisenin yemekhanesinde toplanan üyeler yüksek bir üyelik ücreti ödüyorlardı ve genellikle alçak kısım burjuvalardan oluşuyorlardı.kralın idamında ve jirondenlerin devrilmesinde başrolü oynadılar.ihtilalin radikal devrimci kanadını oluşturdular ve üst sıralarda oturdukları için kendilerine montagnarlar (dağlılar) deniyordu.en önemli destekçileri paris sankülotları ve komündü.jirondenlerin devrilmesi sırasında konvansiyon (olağanüstü meclis) binası önüne gelip jironden üyeleriyle tartıştılar.jironden üyeleri:' konvansiyon fransa halkını temsil ediyor,konvansiyon halkın iyiliği için burada' dediler.komün lideri hanriot ise:' komün de paris halkını temsil ediyor,halk güzel sözler duymaktan bıktı,halk emretmeye geldi' dedi.ardından meclis işgal edildi,jironden üyeleri tevkif edildi ve jakobenler dönemi başladı.1 yılı aşkın iktidarı boyunca giyotin hiç boş durmadı.ücretler üzerindeki genel tavan fiyatı ve terör jakoben rejiminin parolasıydı.1794 yazında thermidorcu grup tarafından iktidardan uzaklaştırıldılar* ve 100'den fazla üyesi robespierre 'le birlikte idam edildiler.böylece devrim 1794'den sonra düşüşe geçti.klüp 1796 da kesin olarak kapatıldı.
    en meşhur jakobenler:
    (bkz: maximillien robespierre)
    (bkz: saint just)
    (bkz: jean paul marat)
    (bkz: couthon)
    (bkz: danton)
    (bkz: desmoulins)
    (bkz: billaud varenne)
    (bkz: collot d'herbois)
    aslında kont de mirabeau,barnave gibi feuillantslar da devrimin başlarında jakoben klubündendi.ancak daha sonra atıldılar.ayrıca jirondenler diye bilinen grup da jakobenler klübünün içinden çıkmış ama daha sonra ihraç edilmişlerdir.

  • artık son olarak hükümetten beklediğim hamle.

    adam nerden nereye amk! git gide düşüyor. 1 ay sonra elinde kitaplar ankara üniversitesi hukuk fakültesi 3.sınıfa başlamazsa şaşırmayalım. 1 yıl sonra da ana rahmine gönderilebilir. ancak bu ana rahmi konusunda pek emin değilim yani düşününce şimdi bilemedim şimdi...

    michael j. fox bıyıklarına, benjamin button karpuz göbeğine kurban olsun tatlım benim, üzülme bu günlerde geçecek!

  • savcıya veririm dediğimde "burda kapı gibi ben dururken niye savcıya veriyon, bana ver" diyen insan. akabinde kendini tutamayıp gülünce, o sapık telefon numaranı değiştirene kadar sana rahat vermiyor. ama ne diyeyim yaratıcı çocukmuş, bu yaratıcılığı dava edemezdim.

  • iyice kafayı yedi bunlar, şirket kar açıkladı diye hedef gösteriyorlar. kar etmesi manidar bulunmuş, ahahaha.

    adamlar 33 milyar liralık satış yapmış, 1.25 milyar kar elde etmiş. %4 bile değil. elbette edecek bu ciroda bu kadar kar, neyin fırsatçılığıymış bu?

    gören de hayır kurumu zannedecek.