hesabın var mı? giriş yap

  • an itibarıyla tv’deki yayını üzerinden “siz kimsiniz oğlum?!” diyerek bizlere kimlik soran zat.

    ben voyager altin plak; güneş sistemi’nden çıkarak yıldızlar arası yolculuğa çıkan insan yapımı uzay aracındaki plak. insanlığa dair her şeyi üzerimde barındırıyorum.

  • araktır: http://i39.tinypic.com/iefptx.png

    --
    tinypic'e yüklediğim için küfretmeyin. gençler hatırlamaz, 2012'de fazla alternatif yoktu ve tinypic günümüzdeki kadar insanı ifrit etmiyordu.

    bazen linkin kurbağa olduğuna dair mesajlar alıyorum, sanırım dns ile alakalıymış. ama zaten espriyi araklayan araklayana: "south park adile teyze" diye arama yapmanız kafi, karşınıza bir sürü kopyası çıkıyor.

    merak edenler için: espri ilk bu entry'de yapıldı, benden çıktı, en birinci benim. emin olabilirsiniz.

  • son 3 dakikaya 65-53 yenik giren millilerin sonraki 8 dakikada 42 sayı attıkları bir şey.
    buna basketbol denemez. bu milli mücadele gibi bir şey olsa gerek.

  • annem, ben dört ya da beş yaşlarındayken gündelige başladı. babamın fırında (fırın işçisiydi), abilerimin okulda ve annemin gündelikte olduğu karanlık kış günlerinde evde tek başıma kalmaya korkar ve annemin evin anahtarını boynuma asmam için yaptığı kolyeyi başımdan geçirip dışarı çıkardım; bilmediğim sokaklara girip orada kaybolmak için. kaybolup, evi bulmaya çalışırken vaktin daha hızlı geçtiğini keşfetmiştim çünkü.
    sevgiliyi beklemek de biraz bunun gibi bir duygu. boynunuzdaki anahtar yerine kalbinizde sevgisi, aklınızda imgesi, dünyaya açılıp vakit geçsin diye kaybolmak sevgiliyi beklemek.

  • aynı aktiviteyi balıkesir'de yapması durumunda sadece 150 lira verecek futbolcu. o da; feribot+benzin+ yörsan tost,ayran+sinema(sabah 11:45 seansında kimse olmuyor...tek başına izlerdin)

    edit: bandırma'dan daha ucuz ve daha kısa hatta.

  • bu kahve çeşidi normalde sütlü kahvelerden (latte ve benzeri), pardon daha doğrusu kahve aromalı sütlerden nefret eden ama sürekli olarak filtre kahve/americano tüketmekten de sıkılan insanlar için mükemmel bir kahve çeşididir yoğun bir kahveye sahiptir çünkü. bu da nasıl olur;

    zincir kahvecilerde/üçüncü dalgalarda bir shot espresso üzerine eklenen buharda ısıtılmış sütler klasik latte oluştururken, flat white iki shot espresso üzerine eklenen sütten yapılır, bu nedenle de bir boy kısıtlaması vardır. tadının bozulmaması için en küçük boy dışında yapılmaz çoğu yerde zira iki shot üzerine orta boy seçimle süt alırsanız yine latte içmiş olursunuz. bu nedenle 120 ml gibi bir standardı vardır. ama pratik zekalı bazı kahvecilerimiz (bkz: rawsters) kahve ve süt oranını doğru orantılı artırarak bunu büyük de hazırlayabilmektedir.

  • --- spoiler ---

    hido: kaçırmaya değecek bir adam mı. hani ben adam kaçırsam neşet ertaş'ı kaçırırım. onu da kaçırmaya gerek yok zaten. kalender adam. çağırsan gelir. türküsünü söyler gider.

    --- spoiler ---

    neşet ertaş'ı son kez anmış dizidir.
    allah rahmet eylesin.

  • bu adam ya da kadın;

    ortak bir hobinin paydasında buluşup, yıllardır kurduğun hayallerine baş rol olmayabilir.

    senin yerken mutluluktan gözünü yaşartan balığı, ağzına sürmeyebilir.

    tuttuğun takımı tutmayabilir.

    en sevdiğin filmi hiç izlememiş, en sevdiğin kitabı hiç koklamamış, en sevdiğin şarkıda hiç göz yaşı dökmemiş olabilir.

    aynı dili bile konuşmuyor olabilir.

    senin ak dediğine o kara bile diyebilir.

    ama günün sonunda, sana sarıldığında içinde yılların kırdığı ne varsa iyileştiriyor ise , dünyanın en güzel ipeğini onun teninde, en güzel kokusunu onun boynunda buluyorsan, evlenmek için geçerli ve güzel nedenin var gibi.

    " senin bir yönün var, orada durur yaşarım"
    (bkz: turgut uyar)