hesabın var mı? giriş yap

  • evli bir arkadaşa evlilik nasıl ? ben de evlensem mi ki dedim,
    evlen tabii senin benden daha mutlu olmaya hakkın yok dedi...

  • "yaşayandan çok yaşamayan vardır burada.."

    esenler otogarını betimlemek isterken ülkenin özetini geçmiş.

  • komik kararlardır. her ayrılık bir milattır, önemsenen bir ilişki olduğunu varsayarsak tabi.
    1. artık kolay kolay "seni seviyorum" denilmiycek
    2. hisler ne derse desin akılla hareket edilecek
    3. hiç bir klasik taktik küçünmeyecek hepsi uygulanacak (kaçan kovalanır vs)
    4. her içinden geldiğinde aranmayacak sevgili yada adayı
    5. düzelir diye beklenmeyecek, düzgün değilse en karizmatik şekilde baybay denecek
    6. yeni stajyerle yüz göz olunmayacak, herkesle hanım bey diye konuşması sağlanacak
    7. kimseye, yeni stajyere de acınmayacak, en ağır işler sınavı olsa bile ona yüklenecek
    8. gülümseyerek uyanılacak, sevgili olsa da olmasa da
    9. anne iki günde bir aranacak
    10. her zaman hoş ve bakımlı görünülecek
    11. eski dostlar aranacak, onlara zaman ayrılacak, sonra niye kimse beni aramıyo diye hayıflanılmayacak
    12. az içilecek, ortamlardan ve mekanlardan mümkün olduğunca uzak durulacak
    13. öküz olma sanatı öğrenilecek
    14. bencil olma sanatı öğrenilecek
    15. dört aydan önce bağlanılmayacak

    editle devam ediyoruz:
    16. eski sevgiliye geri dönülmeyecek, her dilde, kültürde ve durumda asla! (gülmeyin len)

    2011/17. karaoke yapılacak

    2013/oylandıkça karşıma çıkıyor, gülüyorum da bu sefer en çok 15. madde güldürdü. 4 ay: ) stajyerle yine yüz göz olup sıçtığımı da eklemeliyim. neyse hadi bakalım, büyüyoruz, değişiyoruz ama silmiyoruz geçmişimizi.. ayrılık konusunda bunu yazdığım zamandan beri çok şey öğrendim, madem bu kadar sık okunuyor onları da burada söyliyim.
    müptela olmayın sevgilinize. kendinize de müptela olmayın. müptelalık kötü değil, bilakis, en tepesinde "hayat"ın kendisi yazan bir "müptela olunacaklar listesi" yazabilirim buraya. mutluluğunuzun kaynağını tek bir insana indirmeyin. düşününce ne acı değil mi: o varken mutlusun, yokken mutsuz. saçmalık bu. ha, böyle bir gerçeği hepimiz yaşıyoruz, bir bacak entrisiydi: hayatlarımız o kadar boktan ki piyango çıkınca düzelecek sanıyoruz. gibi birşey. söylenecek çok şey var ve ayrılık acısı çekene gerçekten üzülürüm ondan yazıyorum. şunu da diyip kaçiyim şimdilik: zamanında kendimi biri için duvardan duvara vurmuştum. sonra biri için kendimi yerden yere attım. 3-4 ay önce de, yatakta tek başıma yatıyorum, birini seviyorum, çok severek yüzünü düşünüyorum, şöyle bir düşünce geldi: öncekiler iyi ki olmamış. şükür ki olmamış. ne şanslıyım ki olmamış. şimdi, bundan sonrası ne olur hiç belli olmaz ama ne olursa olsun, öncekiler iyi ki olmamış. bunun niyelerini nedenlerini yazamam, kendimden bahsetmek konusunda epey gerilediğim için şimdi bile kendimce fazla gitmiş olabilirim ama sizler için değerli ayrılanlar kendimi zorladım bak. üzülmeyin. üzülmeyince geri geliyorlar zaten: ) hadi çav şimdilik.

  • merhaba, ben vedat milor.

    gurme değilim ama yazdığım ve çizdiğim hemen her şey yemek ve yemeğin şarapla olan uyumuyla ilgili. ama takip edenlerin de bildiği üzere, bunlarla da sınırlı değil; elimden geldiğince ve bilgim el verdiğince, konulara sosyolojik ve iktisadi açılardan bakıp, daha genel bir tablo çizmeye ve neden sonuç ilişkilerini de ortaya koymaya çalışıyorum.

    tv’deki programım sona erince sosyal medyaya daha çok zaman ayırma şansım oldu. birçok takipçim ile artık düzenli etkileşime girebiliyoruz. ekşi sözlük’ten de böyle bir etkinlik için davet gelince açıkçası heyecan duydum. ister şekeri bol, isterse de acılı veya asiditesi yüksek olsun, sorularınızı cevaplamayı dört gözle bekliyorum.

    kanıt

    edit: sorular için çok teşekkür ederim. her soruyu cevaplayamadığım için kusuruma bakmayın. ekşi sözlük gerçekten değerli bir topluluk. inanın bana birçok gazetecinin röportajda sorduğundan daha derin ve ilginç sorular sordunuz. yakında tekrar bir arada olmak dileğiyle...

    sorularınıza verilmiş yanıtları görmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: (bkz: merhaba ben vedat milor sorularınızı cevaplıyorum/@vedat milor)

    not: soru cevap etkinliğini mobil ve web tarayıcınızdan takip edebilirsiniz.

  • howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    --- spoiler ---
    better call saul dizisinin karizmatik ve prezantabl karakteri howard hamlin gerçekten masum ve iyi bir karakter miydi ?

    net cevap:evet. dizinin ilk sezonlarından itibaren breaking bad dizisinden ısındığımız ve kurnazlıklarıyla kalbimizde yer edinen saul goodman(jimmy mcgill) karakterini hepimiz benimsemiştik. ona yapılan bir yanlışı sanki kendimize yapılmış gibi görüp yanlış yapan kişiye karşı kin besliyorduk, kin beslediğimiz insanların başında da howard hamlin karakteri geliyordu.

    fakat konu ilerledikçe aslında howard hamlin karakterinin, jimmy mcgill'e karşı neredeyse hiçbir kötülüğü olmadığını gördük. örneğin; jimmy avukat olduktan sonra, abisinin de ortağı olduğu hhm şirketinde çalışabileceğini düşünüyordu ve başvuru yaptı, bize izletilen howard hamlin'in jimmy mcgill'in çalışmasına onay vermediğiydi.

    aslında olan şey; jimmy'in şirkette çalışmasını veto eden kişi abisi chuck mcgill! howard, aslında o kadar naif bir insan ki "kötü bir insan" yaftası yiyeceğini bildiği halde jimmy'e işe alınmadığını kendisi söyledi ve sanki kendisi onay vermemiş gibi durdu, istese chuck'a "madem kardeşinin çalışmasını istemiyorsun, bunu ona sen söylemelisin ben değil!" diyebilirdi fakat abiyle kardeşin arasının bozulmasını istemiyordu.

    kim wexler'ın tüm eğitim masraflarını karşıladı, ışık gördüğü ve başarılı bir avukat olacağını düşündüğü insanın avukat olmasını sağladı, fakat howard en büyük ihaneti de kendi yetiştirdiği kişiden gördü. jimmy, kim'e "artık durmalıyız" dercesine uyarı da bulundu, fakat kim durmadı ve howard'ın sonunu getiren olaylar zincirinin fitilini ateşledi.

    howard hamlin'in eleştirilebileceği tek konu sandpiper davası olabilir, fakat howard hamlin'in bir şirket yönettiği ve şirketlerin her zaman kâr etmek zorunda olduğu unutulmamalıdır. elbette daha fazla para kazanmak isteyecek, insanların yaşlı olmasını ve paralarını direkt almaları gerektiğini düşünmek bence hatalı bir durum, o insan ölmüş olsa bile sandpiper davasından gelen para yakınlarına verilecek, yani her şekilde o parayı o insan/ailesi almış olacaktı.

    kısacası; howard hamlin gerçekten iyi ve masum bir insan, iyi bir "pazarlamacı" ve iyi bir arkadaştır.
    --- spoiler ---

  • olum adam kasap kasap.
    kasabin yaraticisi, vizyonlusu, yeteneklisi, caliskani, basarilisi, kendi alaninda en iyisi
    ama kasap...

    edit; kasap diyerek nusret’i asagiladigim anlamini cikarmis bazi yazarlar. kesinlikle oyle bir niyetim yok bizatihi eski bir kasap olarak nusr-et ile ilgili goruslerim asagidadir.
    isinde iyi olan herkese saygi duyarim...
    #113586567

  • 'nasılsa bir gün ayrılacaktık, neden üzüldün ki?'

    sana üzüldüm çemçük hatırladıkca küfredicem de...