hesabın var mı? giriş yap

  • sahibinin adını özcan olduğunu belirttiği numara. sordum, ne tacizi abi dedi. bu sözlük nerede satılıyor dedi. tamam özcan dedim, tanımadığın numaralar arayıp sana kim olduğunu sorarsa cevap verme dedim. teşekkür edip kapattı. sözlüğü de mutlaka bulup alacağını söyledi.

  • oruç falan tutmuyorum da engelle butonumu baya şenlendiren olay.

    iyiki gelmiş bu ramazan sözlükte ne kadar ergen mal var hepsini ortaya çıkardı daha ilk günden.

    keske biraz daha saygili olsak erzurumdaki saygisiz herife laf edip burada oruc tutanlari galyana getirmek ifade ozgurlugu degildir. oruc tutmayan kararina saygi istemekte ne kadar hakliysa oruc tutana da bu saygiyi gostermek zorundadir. insan irki duzelecekse anca boyle duzelir yoksa birbirimizle savasir dururuz.

  • operasyondan sayılıyor mu bilemem ama uzak ara dudak dolgusu.
    yaptırmayın şunu.
    asla ayar tutturulamıyor ve sonuç o dudaklar evlerden uzak eşekarısı sokmuş gibi.
    yaptıran kimle konuştuysam da, aa yok böyle kalmayacak, bir iki aya bu şişlik kayboluyor.
    sonuç, kaybolmadı.

  • desteklediğim karar. hatta köprüye bakanlardan da 2-3 tl kesilebilir. yok öyle çengelköy'de köprüye karşı oturup çay içmek beleşe bro. muhafazakarsan muhafazakarlığını bil. devletine katkını yap. oraya koca köprüyü sen beleşe manzara izle diye mi yaptı devlet?

  • ülkede deprem vergisi toplanıyor hükümet o vergiyi yola harcadık diyor ve harcadık dediği yollar depremde kullanılmaz hale geliyor.

    az bile söylemiş

  • oylama yapılmış ve milletin iradesi tecelli etmiştir.

    görüyorsunuz milletin iradesini, hiçbir zaman mantıklı karar veremiyorlar.

    edit: şuradan da siyaset çıkardım ya, yazıklar olsun bana ve buna sebep olanlara.

  • wick'in eğitim geçmişi spekülasyonlardan ibaret. fortis fortuna adiuvat dövmesi eski marine (spec ops) olduğunu ima ediyor ama lore'da bu resmi değil. yine de böyle ölümcül bir suikastçinin istihbarat eğitimi olmadığını varsaymak yanlış olur. bu açıdan bourne'dan tek farkı hitman olması. bourne malum, devletin yetiştirdiği bir ajan. wick devletten değil de askeriyeden direkt hitman'liğe geçmiş gibi görünüyor, verilen bilgilere göre.

    wick'in bildiği uzak doğu dövüş sanatları:

    brezilya jiu-jitsu
    judo
    jujutsu
    sombo
    aikido
    aiki-jitsu
    gun-jitsu
    car-fu
    shinobi-iri

    bourne'un dövüş eğitimi:

    jeet kune do
    krav maga
    escrima
    wing chun kung fu
    muay thai
    boks
    kali

    ikisi de yakın mesafe bıçak dövüşü ustası. ikisi de usta silahşör. sürücülükleri de yine profesyonel düzeyde.

    bu bağlamda yakın dövüşte kim galip gelir, onu bu dövüş sanatlarını bilenler kestirebilir bence. hangi dövüş sanatı diğerine daha üstün geliyor, biz bilemeyiz. öyle bir istatistik olsa bile kimse kesin bir sonuca varamaz. neticede işin içinde çok etken var. sadece kas gücü değil. taktik, zeka, içgüdü, öngörü vs de önemli. adam ani, zekice bir hamle yaparak, on dakikalık bir dövüşten sonra, rakibini öldürebilir yani. rakibin yorulmamış olması bir şey ifade etmiyor o yüzden.

    dövüş dışında kıyaslarsak; bourne daha fazla dil biliyor. acı eşiği, aldığı psikolojik eğitimlerden ötürü daha yüksek. mental olarak daha güçlü diyebiliriz yani. wick'den daha soğukkanlı ama görev bilinci var. haliyle görev dışı adam öldürmez. wick önüne kim çıkıyorsa içinden geçiyor bildiğin, lol. bourne daha çok sorgular o yüzden. neticede bu hayata devletime yardım ediyorum, ülkeme hizmet ediyorum diyerek girmiştir. wick ise baya bildiğin suç dünyasının adamı olmuştur.

    en iyisi dövüşmesinler bence. arkadaş olsunlar. anılarını paylaşsınlar, günbatımını falan seyredip biralarını içsinler yani, yazıktır.