hesabın var mı? giriş yap

  • rte'nin ergenekon ve balyoz operasyonuyla ilgili konuşurken uydurduğu yalanlardan biri.

    "tereddütlerimi, itirazlarımı o dönemde bu işin sorumlularına ifade ettim, hatta kamuoyu önünde de dile getirdim."

    yalan söylüyor çünkü bizzat kendisi ben bu davanın savcısıyım diye bağırmıştı !

    bir ülkenin cumhurbaşkanının yalan söylemesi utanç verici olurdu vatandaşlar için normalde ama ülke öyle hale gelmiş ki bu adamın yapacağı hiç bir şeyden utanç duymaz bir noktaya geldik.

  • bugün cüneyt özdemir'e çıkmış mülteci sorununu nasıl çözeceğini anlatmış aşağı yukarı şöyle: 'esad ile görüşeceğiz. onlara güvenli bölge oluşturup ev inşa edilecek. birleşmiş milletlerle görüşüp orada güvenli bölge oluşturulmasını önereceğiz. güvenliklerini yıllar boyunca bm sağlayacak...ayrıca suriyeliler'e sosyal yardımlar en az 1 yıl devam edecek, öyle hemen kesemeyiz.'

    16 temmuz 2021

    bakın kilicdaroglu ne demiş 2013'de bu yana: (bkz: #134069389) (bkz: geçmişten günümüze kk'nın suriyeli açıklamaları)

    eeee, bunları zaten kılıçdaroğlu yıllardan beri söylüyordu, hatta daha iyi planlanmışını ve mantıklısını anlatıyordu istikrarlı bir şekilde. ümit özdağ çıkıp aylardır sanki bu mültecilerin gelmesinin sebebi erdoğan değilmiş gibi sadece muhalefeti eleştiriyordu. ne oldu şimdi? kılıçdaroğlu'nun söylediklerini kopyalayıp yarım yamalak anlatınca bu işi çözmüş mü oldun? allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın, steril sızma seni.

  • bazen cevabı içinde olan sorularla başlayan ve bitiveren diyaloglar. misal: 6 yaşındaki yeğen tez konumu soracak olur. kendimce basitleştirerek cevap veririm: "ingilizler 1920'lerde ırak'ı nasıl yönetmiş, onu yazıyorum." hemen ardından ikinci ve bence esasa dair soru gelir: "e ingilizler bilmiyorlar mı zaten nasıl yönettiklerini? niye bir daha bir daha anlatıyorsun ki?"

    (sahne kararır).

  • gs'lıyım. twitter'da da maç 2-0 iken yazdım. hakem maçı tek düdükte bitirecekti. böyle yamyamlık olmaz. sahaya 15-20 dakika yüzlerce şişe, çakmak, ot, bok atılırken maç oynatılmaz. ısrarla oynattı. sonuç? maç bitti savaş çıktı. o taraftarlardan birinde bıçak vs olsa ne olacak? bir fenerli sakatlansa, bıçaklansa ne olacak? e bir dünya fenerli sahaya giren taraftarları tekme tokat dövdü. onlara ceza verebilecek misin? joseph'e çakmıştınız dünya kadar maç cezayı. şimdi fenerin yarısına ceza verebilecek misin? verirsen hangi yüzle vereceksin? sen futbolcuları koruyamadın, adamlar kendini korudu diye ceza mı vereceksin? maç sapıttığı an çal düdüğü, bitir maçı. bitiremezsen bu hale düşersin.

  • avm için saldıran laikleri ve gezi parkı için direnen büyük akp'li yoldaşları hatırlatmıştır. akp'li yoldaşlarımız çok gaz yemişti o dönemde laiklerin avm saldırısına karşı parkı ve yeşilliği korumak için unutmamak lazım.

    edit: başlık başa.

  • gecenin şu ana kadar en kârlısı sağdaki 3. adam. bütün gece telefonda candy crush oynadı, az soru sordu az laf yedi, çay çorba içiyor beleş. valla kârlı adam.

  • sigara sektörü için,
    -hemen hemen bütün sigaraların harmanları birbiri ile aynıdır. ayni firma içi fiyat farkı ithal tütün oranına göre belirlenir.
    -zam zamanı firmalar kar etmek için stok yaparlar, bunun için bazı özel zamanlarda bayilerde sigara bulmak zorlaşır. çünkü bayi de kendi kar etmek için stok yapar.
    - sigara yükte hafif pahada ağır bir ürün olduğundan ve satış elemanları yüklü miktarda nakit para ile dolaştıklarından sigara arabaları yüksek risk altındadır. çoğu firma gps ile araçlarını takip eder, eleman bir yerde gereğinden fazla durursa ya da route dışına çıkarsa kontrol sağlanır. bu kural bayisi, tanıdığı, akrabası tarafından route'u dışına çağrılıp saldıraya uğrayan ve hayatını kaybeden çalışanlardan dolayı titizlikle uygulanır . aynı nedenle araçların farklı noktalarında hem kamera hem de en az iki tane olmak üzere panik butonu vardır.
    - firmalar bayilere koyulan stantlar için, kasaya olan konumlarına göre, ödemeler yapar. bu ödemeler 200-300 tl gibi gönül almalık olabileceği gibi 100.000 tl gibi yüksek tutarlara da ulaşabilir.
    -üst düzey yöneticiler genellikle sigara kullanmazlar.
    -kadınlara karşı genellikle ayrımcılardır.
    -sigaralar rafa gelmeden önce fabrikada özel bölgelerde bekletilir. tütünlerin istenilen tada gelmesi, tüketicinin alıştığı tadı bulması için bu süreç önemlidir. ancak yılbaşı gibi özel günlerde, fiyat değişikliği gibi tüketimi arttıran oynamalarda ya da paket değişikliği nedeniyle bu adım atlanabilir. bu da sizlerin dert yandığı tat değişikliğinin en temel sebebidir.
    -paketlerde bulunan maillere yazılan şikayetler cidden, büyük bir özenle okunur ve istek ya da şikayete göre aksiyon alınır.
    - koku yapmayan sigara yoktur. az koku bırakan sigara da yoktur. ne marlboro touch ne winston slender ne davidoff'un özel kağıdı sigara kokusunu engellemez. sadece sigaranın boyutu ve harmanlarda yapılan oynamalar hali hazırda sigara kullanıcısı olan kişilere daha soft gelebilecek bi duman oluşturur. hatta türkiye'deki hemen hemen tüm fabrikalarda kullanılan kağıtlar aynı üreticiye aittir ve aralarında radikal farklılık yoktur.
    - sigara kağıdına baktığımızda gördüğümüz daireler yanma halkalarıdır. bu halkalar ile sigarayı içmeseniz bile belli bi sürede bitmesi sağlanır. kapitalizm ;) bu halkalar bildiğim kadarıyla sadece davidoff'larda yok.

    ay yeter tamam. düşündükçe bi sürü şey geliyor aklıma :) bu kadar yeter.

    edit: yazım yanlışı :)

  • orta okuldaki din kültürü hocası sözlü notu olarak dua okutmaktaydı... sınıftan bi elemanla arasında geçen diyalog
    -ayetel kürsiyi oku
    -bilmiyorum hocam
    -kevser suresi
    -bilmiyorum
    -fatiha
    -yok
    -subhaneke
    -yok
    -besmele çek
    arkadaş onu da çekemeyince hoca en sonunda
    -ulan allah de beş vercem...

  • benzer formatta 3 adet reklam entry yazılmış, 15-23 tane fav almış üçü de, favlayanlar da aynı yazarlar. reklam olduğu baştan belli .