hesabın var mı? giriş yap

  • köpekten korkmak da suç oldu amk.
    korkar, korkabilir; yaklaştırmayıver köpeğini. çok mu zor?

    pardon ya, sokaklar köpeklerindi, fazlalık olan bizdik; unutmuşum.

    bıktık lan hayvan faşizminizden; yeminle bak!

    sevgi değil, faşizm dedim; ikisi ayrı şeyler.

  • kadınların teoride hayali, pratikte basit görüp uzaklaştığı erkek tipi.

    not: pi burada 3 alınmıştır. yani küsüratla uğraşmadım, sırf zengin olduğu için bir adamla birlikte olan kadınları hesaba katmadım.

  • "bugün hepsiburada dan note 4 alacaklar en kötü 1550 liraya satınalabilirsiniz.

    şuanda 2099 olsada akşam 1999 lira yapıyorlar.

    1-maximum kart varsa 100 lira maxipuan kazanıyorsunuz.(100)

    2- 3 adet 1000 lira altlimitli 200 lira hediye çeki veriyorlar.hediye çeklerini çek satışta en düşük 100 liradan anında satarsanız.benim düşüncem 130 liraya kadar alıcısı olacaktır.(300)

    3.avantajixten 22 lira gelecek. (22)

    4.normal alışveriş için 5 lira maxipuan veriyor.(5)

    5.çek satıştan 75 liralık hediye çekini 40 liradan alabilirsiniz.(35)

    toplamda 100+300+22+5+35=462tl

    1999-462=1537 tl hayırlı olsun"

    http://forum.donanimhaber.com/…0561/mpage_23/tm.htm

    getir bu adamı ekonominin başına, ülkeyi kurtarsın bonuslarla, puanlarla...

  • 2023'ün ilk ayını geride bırakırken xboxdünyasında son zamanlarda meydana gelen önemli haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

    1- activision blizzard alımında sular iyicene bulanık hale gelmeye başladı. playstation ceosu jim ryan, satın alım noktasındaki çekincelerini belirtmek üzere geçtiğimiz günlerde bir kez daha brüksel'de avrupa birliği düzenleyicilerine brifing verdi. brifingin odak noktası tabiki de playstation dünyasının en çok satan oyun markası call of duty.

    2- bu brifinge ilk tepki microsoft'un iletişim departmanının başındaki isim frank shaw'dan geldi. sony'nin brüksel'deki düzenleyicilere call of duty'i playstation'da tutma taahhüdü konusunda açık açık yalan söylediğini vurgulayan microsoft temsilcisi, her anlamda eşitliği vurgulayan 10 yıllık anlaşmayı tekrardan vurguladı. hatırladığınız gibi microsoft, nintendo ve steam ile bu konuda bir anlaşma yapmış benzer anlaşmayı ise sony'e sunmuştu.

    3- xbox ceosu phil spencer ign'ye verdiği röportajda activision blizzard satın alımı için düzenleyicilerle işbirliği içerisinde çalıştıklarını, geçtiğimiz yıla göre bu satın alıma daha fazla inandığını vurgulamış. bunun yanında call of duty markasının playstation'da kalmaya devam edeceğini, starcraft gibi uykuda olan markaların da tekrardan geliştirilmesi için destek çıkacaklarını belirtmiş. geçtiğimiz aylarda ise playstation tarafının düzenleyiciler ile xbox tarafına göre daha fazla vakit ayırdığını belirtmişti ki olay artık çok ilginç yerlere gidiyor. sony tüm odağını bu satın alımı engellemek üzerine kurmuş gibi. neredeyse 450 gündür oyunlarını toplu tanıtacak bir etkinlik düzenlemiyorlar. silent hill, final fantasy 16 gibi kendilerine özel olan oyunlar için de hiç müdahil olmadan geliştiricilerin açıklaması yoluna gittiler. 30 yıllık tarihlerinde bunu neredeyse hiç yapmadılar. activision blizzard alımı netleşmeden sony'den özel oyunlarını gösterecek bir etkinlik çok uzak gözüküyor şu anda. ne kadar etik olduğu tartışılır ama sonuçta rekabet ortamı.

    4- xbox geçtiğimiz günlerde developer_direct adı altında ufak bir gösterim yaparak geliştirme aşamasında olan bir kaç oyunu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

    5- şovun en büyük sürprizi tango gameworks'un bir anda piyasaya sürülen hi-fi rush adlı oyunuydu. oyuncuların büyük ilgisini çeken oyun, yeni çıkmasına rağmen steam'de haftanın en çok satan oyunları listesine %99 beğeni oranı ile direk girdi. aynı zamanda opencritic mecrasında ise şu an 91 puan ortalamasına sahip. xbox ve pc sahipleri bu mükemmel oyunu xbox game pass ile hemen deneyimleyebilirler. kesinlikle yılın en iyi oyunlarından biri.

    6- forza motorsport için de yeni oynanış görüntüleri geldi. 4k 60 fps'de oyun içi rtx desteği sunan tek yarış oyun için çıkış tarihi net olarak verilmese de 2023 yılında geleceği açıklandı.

    7- arkane tarafından geliştirilen, far cry vari açık dünya ve oynanış elementlerine sahip olacak redfall, 2 mayısta oyuncuların beğenisine sunulacak. oyunun açık dünya olacağı, npcler ile etkileşime girerek yan görevler yapabileceğimiz ana üssümüzün olacağı, gece gündüz değişiminin oyuna etki edeceği de belli oldu. aynı zamanda fps elementleri noktasında usta olan id software'nin de geliştirme sürecinde destek olduğu açıklanmış durumda. dishonored, prey ve deathloop yaratıcılarından harika bir oyun daha geliyor.

    8- şovdaki bir diğer oyunumuz ise minecraft evrenine farklı bir dokunuş yapan minecraft legends. oyunumuz 18 nisanda piyasada.

    9- rare tarafından nintendo 64 için zamanında geliştirilen goldeneye 007 adlı james bond oyununun 4k 60 fps destekli remastered versiyonu xbox konsolları için yayınlanmış durumda. metacritic platformumda 96 puan ortalamaya sahip oyunun grafikleri her ne kadar eski olsa da şans verilmeyi bekleyecek kadar kaliteli vakit sunmayı taahhüt ediyor. geçmişe dönmek için harika bir fırsat.

    10- uzun bekleyiş sona eriyor. age of empires 2 yarından itibaren xbox konsollarında.

    11- geçtiğimiz günlerde microsoft cephesinde yaklaşık 10 bin kişi işten çıkarıldı. bunların arasında halo'nun yapımcısı 343 ve bethesda çalışanları da bulunuyor. halo infinite'nin beklendiği gibi çıkmamasının ardından ufak bir dokunuş bekleniyordu zaten. microsoft pandeminin getirdiği esneklik ile son 2 yılda 40 bin kişiyi işe almıştı. bu genişlemenin yapay olduğu neredeyse bütün teknoloji şirketleri için konuşuluyordu. işten çıkarmalar bunun için sürpriz değil maalesef.

    12- işten çıkarmaların ardından 343 industries stüdyosunun başındaki isim pierre hintze'den ortaya çıkan söylentilere son verecek bir açıklama geldi. halo'yu harika seviyesine getirmek için epik hikayeler anlatarak geliştirmeye devam edeceklerini vurgulamış.

    13- obsidian başkanı microsoft bünyesinde çalışmalarından çok mutlu olduklarını, onlar sayesinde aynı anda bir çok proje geliştirdiklerini açıklamış. yeni oyunları hakkında ne zaman konuşmaya başlayacaklarını bilmediklerini 2023'ün sonlarına doğru olabileceğini aynı zamanda emekli olmadan önce başka bir fallout yapmayı çok istediğini de vurgulamış. fallout new vegas ile oyuncuların oldukça beğenisini kazanan stüdyoya umarım bu fırsat verilir.

    14- hi-fi rush, goldeneye 007, monster hunter rise, persona 3 portable ve persona 4 golden ocak ayının öne çıkan xbox game pass oyunlarından.

    15-apex legends ve destruction allstars oyunlarından bildiğimiz lucid games'in rare'ye sea of thieves konusunda destek olacağı açıklanmış. rare'nin bu şekilde yeni oyunlarına daha fazla vakit ayıracağı düşünülüyor.

    16- the elder scrolls online için de yeni bir ek paket açıklandı. bununla birlikte geçmişte çıkan bütün bölümler ve dlclerin çoğu ücretsiz hale geldi. ilgilisi için harika haber.

    17- starfield'in 2023'ün ilk yarısında çıkacağı kesinleşti gibi. çıkışından önce ayrı bir gösterim etkinliği de olacak. aynı zamanda yeni üretim xbox series x konsolları üzerinde starfield görselleri yer alacak. sadece yılın değil oyun dünyasının en iyi oyunlarından biri geliyor.

    18- dead space yeniden yapımının piyasa çıkmasıyla xbox series x ve xbox series s konsolları için yeni dinamik arka plan da konsollar üzerinden erişilebilir hale geldi.

    19- microsoft yayınladığı finansal veriler ile konsol ve oyun pazarında gelirlerinin düştüğünü xbox game pass tarafındaki karlarının ise
    arttığını açıkladı.

    20- aktif xbox live kullanıcı sayısının 120 milyonu aştığı açıklandı. bu xbox için gerçekten çok büyük bir sayı.

    elimden geldiğince son gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. umarım bu yazımı okurken keyif almışsınızdır. hayatınızdaki her şeyin yolunda gitmesi umuduyla, sağlıcakla kalın.